fbpx

Pretresljivo: Odkrili peklenskega zdravilca, ki je kar 15 let zlorabljal deklico kot spolno sužnjo!

Foto: Indonezijska policija

Izprijeni 83-letni indonezijski zdravilec je izkoristil 13-letnico, ki jo je ugrabil leta 2003, ter jo prepričal, da ga je obsedel duh mladega ljubimca. Do tega odkritja je prišlo v nedeljo, ko je bila v jami deževnega gozda osrednjega Sulavezija, province drugega največjega otoka v državi, najdena povsem gola 28-letna ženska.

Zaradi spolne zlorabe mladoletnice, ki jo je policija javnosti razkrila s kraticama H. S., zdravilcu grozi 15-letna zaporna kazen. Po navedbah policije znani šaman, znan pod imenom Jago, žrtve ni izbral naključno, saj je ta pritegnila pozornost, ko ga je pred ugrabitvijo obiskala skupaj s svojo družino.

Nekaj mesecev po tem, ko je šaman deklico prvič ugledal, se je odločil, da jo ugrabi. Nato pa ji je zagrozil, da če bo zapustila jamo, jo bo kaznoval, saj da jo nenehno nadzoruje. Pokazal ji je sliko privlačnega mladeniča Amrina in jo prepričal, da ga je njegov duh obsedel, s tem pa pojasnil, da gre v njunem odnosu za dva podobno stara ljubimca. “Prepričal jo je, da je duh Amrina stopil v telo šamana,” je na tiskovni konferenci pojasnil vodja tamkajšnje policije Muhammad Iqbal Alqudusy in dodal, da je več kot očitno, da je šaman zadovoljeval svoje lastno poželenje.

Do 18. leta naj se je ne bi dotaknil
Jago je njenim staršem pod pretvezo, da ne bi ugotovili, da je vpleten v njeno ugrabitev, pošiljal majhne pakete hrane, nato pa jih celo prepričal, da je odšla v Džakarto iskat službo. Russia Today poroča, da je izprijenec priznal, da je par živel skupaj, ob tem pa zatrdil, da naj z njo ne bi imel spolnih odnosov pred letom 2008, ampak šele potem, ko je postala polnoletna.

Jama, v kateri je zdravilec deklico zadrževal. (Foto: Indonezijska policija)

Lokalni mediji so skeptični, da je izginotje H. S. res zavito v tolikšno tančico skrivnosti, kot vsi trdijo. Sin zdravilca je bil namreč poročen s sestro žrtve in zato obstajajo ugibanja o možnih pomagačih, ki so mu pomagali pri dolgotrajnem zlorabljanju. Kot drugo možnost, da je njegovo početje tako dolgo ostalo neopaženo, izpostavljajo, da je zdravilec užival velik ugled, zato si vaščani vse do sedaj niso upali spregovoriti.

Zlorabljena se bo morala tako kot žrtve v podobnih primerih, med katerimi je Natascha Kampusch, soočiti s težavami pri integraciji v normalno družbo. Po besedah Alqudusyja je deklica močno dezorientirana, boji se ljudi in čaka na vnovični odhod v jamo.

N. Ž.