fbpx

Ugrabitev, spolna zloraba in brutalno mučenje: Migranti na Švedskem trpinčili duševnega bolnika

Slika je simbolična (Foto: epa)

Šveda, ki trpi za hudimi duševnimi motnjami, so nedavno pretepli in brutalno mučili. Migranti, seveda. A to še ni vse. Najprej so ga z zvijačo ugrabili, vmes so ga tudi spolno zlorabili. In kazen?

Žrtev se je zanimala le zase in nikomur ni storila ničesar, nato so ji pot prečkali trije migranti. Ker je omenjeni, katerega mentalno zdravje precej peša, za njimi nekaj zaklical, so se razjezili. Eden izmed njih je izvlekel pištolo in mu z njo začel groziti. Žrtev so potolažili, da mu ne bodo storili ničesar in ga prelisičili, da je odšel z njimi. Obljubili so mu, da bo lahko streljal s pištolo in verjel jim je. A za to je treba iti na oddaljeno lokacijo v Långholmen, v Stockholmu, so mu dejali.

Ko so prispeli na omenjeni kraj, so moškega, ki že tako ali tako ni bil duševno najbolj zdrav, začeli grozljivo mučiti. Ukazali so mu, da se sleče in plava na drugi breg ledeno mrzle reke. ”Ali si ti Alah, poglejmo, kaj lahko storimo s teboj,” je kričal eden izmed migrantov. Ko je moški zaplaval, ga niso spustili ven iz reke. Vsega premraženega so po dolgem času potegnili in ga pretepli na obrežju. Brcali so ga v glavo, ga pretepali s palicami, nato pa mu eno izmed njih potisnili v danko.

Mučenje so celo posneli, za dejanje pa dobili nesramno nizke kazni
Moški je naposled uspel pobegniti, teči do restavracije in tam povedati, kaj se mu je zgodilo. Migrante so našli in jih aretirali. Ker so vse mučenje tudi posneli, se niso mogli braniti. A tudi pri tem jim je nekako uspelo. Za to, kar so storili, so prejeli precej nizke kazni. Dva 19-letnika so obsodili na eno leto in štiri mesece ter eno leto in sedem mesecev zapora. Tretjega storilca, 16-letnika, pa so poslali v mladinski zavod. Samo to, za toliko škode. Za grobo in nezakonito ugrabitev, grozljivo spolno zlorabo in brutalno mučenje.

A. L.