Preživela sem dan z “begunci”: To vam moram povedati, saj drugi o tem molčijo!

Foto: epa

“Ti ljudje niso žejni, to so sami rekli! Razporejeni so po skupinah! Vsaka skupina šteje nekaj deset za vojno sposobnih moških in vsaka skupina ima 1-2 ženski z otroki. Vsaka skupina ima vodjo, ki ima načrt potovanja. Ne zanimajo jih okoliščine, ampak so kot programirani, da pridejo na cilj, naj si bo to Finska, Švedska, Nemčija, prepričani so, da bodo prešli vse meje in tako prišli do cilja. Poslani so, da resetirajo in uničijo sistem in to počno pred kamerami! Poslani so, da ustvarjajo kaos (ni treba, da je teroristični, anarhija je dovolj), potem bodo tisti, ki so jih poslali – vzpostavili svoj red,” pove hrvaška novinarka Zrinka Kasapić.

Ko sem bila priča kaosu na balkonih hotela Porin, ko sem se jezila na hrvaško policijo, ker sem mislila, da nad begunci izvaja teror, so le-ti začeli v skupinah odhajati iz hotela – popolnoma svobodni. Zaustavila sem mladega migranta, ki je znal angleško, in ga vprašala, kaj so jim napravili policisti. Odgovoril je: nič, nismo se hoteli registrirati! Vprašam ga: “So vas tepli?” Odgovori: “Ne, jedli smo, pili in spali, oni pa nam potem niso dovolili, da gremo proti Sloveniji, dokler se ne registriramo, vendar tega ne bomo storili, zato smo vpili svoboda, na pomoč!

Poslušam ga in ne morem verjeti, kaj slišim! Ta ilegalni migrant, tako kot tudi drugi, nima dokumentov, vize, potnega lista ali osebne izkaznice. Je brez dokumentov in potem v državi, ki ga gosti bolje, kot lastne družine v socialnih stiskah, vzklika svoboda, na pomoč in na ta način manipulira s čustvi ljudi; to trdim, ker jim je v nekem trenutku to uspelo doseči tudi pri meni. Bila sem šokirana. In ni mi jasno, kaj jim ni jasno.

2. zgodba
Ko so tako odhajali iz hotela Porin v skupinah, so se nekateri namestili pod drevesi v hladu. S sodelavko se odločiva približati. Opaziva, da je v skupini ena ženska, nekaj otrok in deset moških, starih med 25 in 35 let. Moški so se nama približali. Predstaviva se kot novinarki in takrat se zgodi nekaj “čudežnega”. Moški pokličejo otroke okoli sebe in zahtevajo, da jih slikamo. Nekega otroka so porinili proti kolegici, da bi se skupaj slikala. Namerno nisva hoteli slikati otroka, ker to ni ok! Takrat sem opazila, kako so organizirani in pripravljeni za medije. Seveda, prihajajo kamere slovenske in hrvaške televizije in vsi snemajo otroke, ker so otroci tako zanimivi kameram, čeprav je popolnoma jasno, da so otroci tukaj izkoriščeni za druge namene.

3. zgodba
Ker smo opazili, da manipulirajo z lačnimi in žejnimi otroki, je naš kolega poskušal dati 10 evrov eni izmed begunskih deklic. Nato je cela skupina moških vzkliknila,“No money, we have a lot of money! (Ne denarja, imamo veliko denarja)”, in niso dovolili, da damo otroku denar. Nato se približa eden od migrantov, ki mi govori, da niso lačni in žejni. Popolnoma presenečena se sprašujem – pa kaj to niso begunci? Niso lačni in žejni? Nato nam begunec iz Iraka pokaže 500-evrski bankovec in trdi, da oni niso siromašni.

Image may contain: 2 people, beard, hat, sunglasses, outdoor and closeup

Nato sem jih vprašala, kaj potrebujejo, če ne vodo, hrano in posteljo? Vsi skupaj so začeli v odgovor vzklikati – “Slovenija!” Vprašam jih, zakaj ne ostanejo na Hrvaškem, oni vzklikajo: Slovenija. Vprašam jih, kam gredo, vzklikajo: Slovenija! Odgovorim jim, da nimajo papirjev, oni govorijo, da to ni pomembno! Razburjena sem, ti ljudje so kot programirani, da pridejo na svoj cilj!

4. zgodba
Eden od migrantov nam je na vprašanje, kam gre, odgovoril, da gre na Finsko. Pojasnila sem mu, da na papirjih hrvaške policije piše, da mora iti na Zagrebški velesejem, ker nima papirjev, on mi je odgovoril, da gre na Finsko. Drugi begunec mi je rekel, da gre na Švedsko, pa nihče od teh dveh ni imel potnega lista, edino kar sta imela, je denar, veliko denarja.

Zaključek: Po preživetem dnevu z njimi zaključujem z naslednjimi ugotovitvami: ne, ti ljudje niso teroristi (čeprav je med njimi zagotovo tudi kakšen), ti ljudje so logistično podprti in poslani rušit Evropo znotraj njenih meja, njene zakone in njen smisel. Ti begunci ne bežijo od vojne, ker če bi bežali, bi ostali na Hrvaškem, srečni, da so si rešili življenje. Hrvaško obtožujejo barbarstva, ker jih želi popisati.

C. Š.

 • Common Sense

  Jep.

 • JANEZ GUS

  Kaj na to porečejo naši rdečuhi.To naj ob 20h preberejo na novi tv.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++ SE STRINJAM.
   VSEKAKOR
   MORA PRITI NA TV.
   KAR – NI NA – TV
   JE TAKO
   KOT, DA BI SE SPLOH NE ZGODILO !. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Franc Šink

   Naši rdečuhi so prepričani, da je vse zrežirano in da nič ni res.

   • Andrej

    Naši rdečuhi to režirajo.

 • von Rhein

  Da gre za osvajanje Evrope je razumljivo tudi najbolj zabitim osebkom. Zloraba otrok,njihovih slik,razcapanih cunj ipd.scene so orožje laži po naročilu in plačilu.S tistim wilkommen je Frau Merkl pričela ustvarjati zmedo,ki ji ne bo konca. Zanimivo kako nemški mediji prikrivajo dogodke.Samega dejanja,razbijanje spomenikov,klanje pasantov na ulicah,posilstva,podtikanje požarov,vse to je znano,mediji tudi prikažejo in objavijo.Seveda vedno s prošnjo,da naj tisti,ki kaj o dogodku vedo obvestijo policijo,policija zadeve preiskuje.S tem je vse premaknjeno v pretekli čas,ker se je nekaj novega zgodilo in vse se prične znova. Nikoli ne bodo priznali,da dnevno prihajajo skupine kriminalcev z nalogo povzročati nerede,zmedo,skratka anarhijo.Uspevajo zaradi politične podpore nekaterih politikov.Tudi v Slovenji.

 • antimur

  To vemo domoljubni državljani, prav tako pa je to poznano tudi kučanistični drhali, toda to je tudi njihov namen, da ta pritepenska golazen uniči normalne civilizacijske vrednote ter jih nadomesti s svojimi primitivnostmi in izbriše posamezne narode. Zločinec Kučan z njegovo bando jim transira pot za okupacijo že od osamosvojitve dalje.

 • Andrej

  Bolj sposobni in prilagodljivi bodo podjarmili nesposobne in neprilagodljive. To je zakon narave, ki ga EU ne dojame. Ker je nesposobna in neprilagodljiva.

  • Franc Šink

   Točno to, ampak to traje običajno predolgo.

   • Andrej

    Njim se ne mudi. Ilegalci čakajo na kritično maso. Potem se bo pa začelo.

    • KAPIBARA

     Musliči pravijo: Vi imate ure, mi imamo čas…

 • Vlado77

  Ne vem zakaj jih ne enostavno izženejo ( Hrvati) . Tile ne jeb. ćive sile bi rekli na balkanu. Registracija ni teror!! Je pa nujna. Če to zavrnejo pa nazaj od koder so prišli in pika. Beguncev že dolno ni- so le migranti ,ki si želijo uničit Evropske države. Pristali bodo v številnih getih- NOGO conah in se radikarizirali in tako postali vojaki v EU. Imami jih bodo v to prisilili

  • Nata

   No – Go cone bomo kmalu imeli tudi pri nas, v Ljubljani !! Saj pospešeno gradijo tam pri džamiji !!

  • samotoje

   Imami ne bodo nikogar prisilili, muslimani so poslani na misijo Evropo uničiti od znotraj in to z veseljem počnejo. Novinarka piše o programiranju in denarju. Komur še zdaj ni jasno, kaj se v resnici dogaja, temu ni pomoči.

  • Stražar

   za begunce so krivi američani in njihove zgrešene zunanje politike ter kaos, ki so ga naredili na bližnjem vzhodu in v severni afriki, hrvati pa američanom lezejo v rit.. zato se je pa tudi milanović jezil na cerarja, ker je slovenija težila z ograjo na meji, namesto, da bi lepo ubogala in transferirala begunce na avstrijsko mejo

   • Vlado77

    MA dej no. Zakaj prihajajo Pakistanci, marocani, Alžirci. Sircev ni niti 10% in tam so razdejali državo asadova vojska
    in Putinova. Zakaj ne bežijo v Rusijo?

    • macon

     Putinova policija pokliče okrepitve, ko se bliža recimo kolona 10.000 migrantov in potem ukaže “Na levo krug, drugače streljamo!” In potem streljajo, najprej v zrak, potem v telo. Enako Američani, Avstralci, vsi na planetu razen prizadeti Evropejci.

     Kaj komu ni jasno? Tukaj je meja, čeznjo se gre z dokumenti na mejnem prehodu, če jih kdo nima ne more naprej.

     • Felikss_AH

      Na žalost nihče ne strelja… še najmanj pa Ameri in Australosi. FBI nedavno celo aretiral “vigilantes” skupino – FBI arrests member of armed group stopping migrants in New Mexico – https://www.nbcnews.com/news/us-news/fbi-arrests-alleged-member-armed-group-stopping-migrants-new-mexico-n996746 – Če bi streljali bi se Amerika potopila od izlivov Levičarskih solz… bi pa vsiljive drhali nehale vdirati čez meje.

      Rusi tiste ki dobijo ih edino naženejo v kolono s sklonjenimi glavami in trpajo v avtobuse. Je pa osvežilno gledati kako mirni so ilegalci ko jih Ruska policija “kolonizira”… kot ovčice

     • macon

      Brez skrbi, da ruska policija strelja po opozorilih, z njimi ni nobenih pogajanj. Drugače pa imajo veliko ilegalcev iz Kavkaza in srednje Azije. Moskva je še danes zaprto mesto, policija legitimira ljudi na avtobusnih in železniških postajah, postajah podzemne, če nimaš dovoljenja za bivanje noga v rit po hitrem postopku.

     • Felikss_AH

      Ja… ampak streljajo ih pa ne… tudi zaradi tega ker so ti iz bivših Sovjetskih republik. NIHČE ih ne strelja… enkrat se je nekaj malega zgodilo v Mijanmaru pa so vsi – UN in Levičarija po svetu ZAGNALI VIK IN KRIK

    • Slovenec

     Točno.

   • pajot

    Ma,jebi se strokovnjačino. kakšni američani! Če bi banda bežala pred vojno,bi se najbrž zatekli k svojim bratom. Na primer v saudsko arabijo. Ne,oni prihajajo k nam. Kjer jih čaka orožje. Zapomni si,blesavko,to je začetek tretje svetovne vojne.

    • if

     Odgovor dan, Stražarju manjaka razum.

    • Stražar

     s svojim komentarjem samo dokazuješ, da nisi inteligenten in kot tak nisi sposoben analize kompleksnih geopolitičnih vprašanj, si samo marioneta, ki jo nekdo izkorišča.. predlagam ti da se raši osredotočiš na igranje športnih stav, ker tam tvoj intelekt doseže svoj maksimum

     • pajot

      Hvala za nasvet. najprej: na športnih stavah sem dosegel svoj maksimum. Ne bom ti povedal,kakšnega. Samo škodil bi tvoji psihi.
      Kar pa se tiče kompleksnih geopolitičnih vprašanj sem zate samo vajenec. žal nisem hodil na FDV.
      Kar pa se američanov tiče,so za vas,gojence Dolančeve šole itak za vse krivi. Samo,treba je ločit med Barakom Obamo,hilari clinton in nap. Ronaldom Reaganom.
      Te pozdravlja neinteligenten pajot.

   • Slovenec

    Kaj imajo Američani s temi migranti, ki prihajajo s področij, kjer ni vojne, Maroko, Pakistan,
    Turčija, Alžirija, ipd.

    • Stražar

     glede afriških migrantov so sesuli Libijo, kjer jih je Gadafi držal nazaj, potem so tam zavladale ekstremne islamistične skupine, ki so z veseljem pošiljale migrante v Evropo in jim tudi zaračunavale, upajmo, da bo Haftar tam naredil red.. tisti, ki sicer prihajajo iz bližnjega vzhoda se zdaj lažje priključijo rekam sirskih beguncev in se zlažejo, da so sirijci, ker potujejo brez dokumentov.. in tudi brez tega je jasno, kdo je komandno odgovoren in kdo je kreiral politiko na bližnjem vzhodu od razpada sovjetske zveze

   • Lustrator

    Američani so krivi za muslimansko neobrzdano slo po oblasti in širjenje islama z vsemi možnimi sredstvi, kakor jim to zapoveduje (!) Koran? Muslimani se proti “nevernikom” bojujejo vse od svojega prvega dneva obstoja brez enega samega prestanka in to kar se trenutno dogaja na bližnjem vzhodu ni prav nič novega. Je pa novo to, da se pred invazijo več ne branimo z orožjem, ampak stanovanji, socialnimi transferji in “vilkomersko” medijsko propagando. Ko je Evropa nazadnje tako zaspala, so muslimani zavzeli celo tretjino (od Istanbula do Dunaja) kljub oboroženemu uporu Hrvatov, Slovencev, Madžarov in Romunov, dandanes pa se zavojevalcem ni nasproti postavil niti en samcat vojak iz celotne Evrope. Slabo se nam piše, če se v kratkem ne zbudimo.

 • Matt von Glanz

  EU je prevec nenaravna, da bi zmogla preziveti. Kateri organizem se ne brani? Bolan? Domisljav? Kastriran?

  • Nata

   Kako ?? Torej EU samo še tile šeriatarji manjkajo, da bomo popolnoma kastrirani ?

   • Matt von Glanz

    Ob stiku z njimi bomo ugotovili, da smo res

    • Nata

     No, to že vemo. Vendar pa zato njih prav nič več ne potrebujemo !

 • bojan

  Vse to skupaj napoveduje vojno in zmago evropejcev ..

  • Matt von Glanz

   Lepo, da si pozitiven

  • Andrej

   Ja, samo da takrat midva ne bova več pripadala tistemu večinskemu prebivalstvu EU, ki je ta trenutek večinski. Zmagali bodo eni drugi evropejci.

   • bojan

    zagotovo bom višjegrajski

    • Zgornji

     AAAMEEENNN !!! ! !!! TUDI JAZ !!! ! !!! :-)

   • Luiggi

    Bos imel hudicevo sreco,ce bos ostal ziv!

    • Andrej

     Ma, jaz sem že kar star. Opozarjam pa na ta problem mladino, ki ima večino življenja še pred seboj, a je to kaj prida ne zanima. Ker imamo sprijeno mladino. 25 let komunizma na 50 podlage je pustilo hude posledice.

  • Zgornji

   Vojne Ne bo , ker bo Hujše kot vojna , … Bomo pa Zmagali , Da !!! ! !!! AAAMEEENNN !!! ! !!!

 • Terminator

  Začeti se mora iztrebljanje golazni in to takoj.

  • bojan

   ravno zarad tega bo vojna in zelo me zanima kako se bodo pol delal nedolžne in nič krive, sploh politiki ki so vse to nasral po eu … pobegnal ne bodo

   • Terminator

    Je že, samo da tega Evropa še noče videti.
    Kasneje, ko bo videla, hujše bo.

   • Terminator

    Politiki bodo pobegnili sigurno, zakaj pa misliš, da si na skrivaj urejajo življenje nekje stran od EU.

    • Zgornji

     TUDI TAM JIH BODO/BOMO NAŠLI !!! ! !!!

   • Luiggi

    Vojne so vedno zakuhali politiki!

   • Zgornji

    Vojne ne bo, ker bo Hujše kot vojna … !!!

 • Rožle

  Nova 24 .. mal štekate oz.. bremzate !!! … bo treba podmazat

 • Boco

  Kot sem ze omenil, najboljsa resitev je da Hrvaska in Slovenija stopita skupaj in naredita begunski center na Golem otoku. Begunci bi lahko tam uzivali v lepi mediteranski naravi, poleti be se lahko kopali, pozimi bi jih bozala burja z Velebita.

  • pajot

   Pametno.

   • JANEZ GUS

    Vsolarij jih bi vozili pa v Solkan.Tam so ga komunisti uporabljali po l 45.,pa do 90.

    • pajot

     Mi je poznano.

 • janko

  In kdo je to omogočil in še omogoča? Evropski komunisti z denarjem najbogatejših držav in Sorosa. Evropa ima vrv okoli vratu, nadeli so ga komyji, zategnili jo bodo pa musliči in prevzeli Evropo.

 • Janez Kepic-Kern

  POSREDUJEM
  Z
  INTERNETA, L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

 • Drago

  Razotkrivanje Zrinke K(asapić)

  October 14, 2015Aleksandar Todorović

  Potrebno je ~9 min za čitanje ovog članka

  Zrinka K. (Kasapić) je osoba koja redovno piše na portalu
  Dnevno.hr. Škrabala je nešto malo i na Jutarnjem i nekim drugim
  mjestima. Njen cilj je otprilike otprilike kroz Hrvatsku širiti FUD
  što je više moguće. Niko ne zna ko se krije iza tog imena niti da li
  koristi pravo ime kada piše. Ako se pitate zašto je toliko bitno da se
  sazna ko je ona, predstavljam vam (malo zastarila) sabrana djela osobe
  koja se potpisuje kao Zrinka K(asapić):

  Valjda sada kontate zašto je privukla na sebe toliko pažnje. Da više
  ne odugovlačim, riješih da probam da razotkrijem osobu koja se krije iza
  tog imena. Mogu slobodno da kažem da sam i više nego uspio u ovome.
  Dakle, u ovom članku, predstavljam vam pravu Zrinku Kasapić i
  objašnjavam kako sam otkrio ko je ona.

  Ono što sam znao i mogao pretpostaviti o njoj

  Ono što sigurno znam o Zrinki jeste da piše za Dnevno.hr. Ono u šta sam bio 99,9% siguran jeste da ista osoba stoji i iza Zrinka K. Facebook stranice
  po tome što stranica objavljuje svaki članak pomenute osobe, a ima neke
  vremenske iregularnosti u vremenu objavljivanja teksta i vremenu
  postavljanja na toj Facebook stranici, tako da sam odma isključio opciju
  da je neko pokrenuo skriptu koja automatski dijeli na Facebook-u sve
  što ona objavi.

  Na kraju, ostaju dvije opcije: ili Zrinka vodi tu stranicu, ili ima
  nekog sasvim uvrnutog fana koji neprestalno iščekuje njene nove članke.
  Nadajući se da tako bolesna osoba koja stvarno sa neiščekivanjem čeka
  svaki njen tekst ne postoji, pretpostavio sam da ona vodi tu stranicu.

  Prva slijepa ulica: Profilna fotografija Facebook stranice

  Uradih reverse image lookup na slici koju Zrinka koristi kao
  profilnu na svojoj Facebook stranici i pronađoh 30ak sajtova na kojima
  je iskorištena ista slika. Pošto je Zrinka tu fotografiju postavila na
  svojoj Facebook stranici u oktobru 2014., a većina ostalih objava te
  slike su starije (najstarija koju sam primjetio je iz 2007.), dolazim do
  zaključka da nema šanse da je to originalna Zrinkina slika.

  Posted by Zrinka K. on Tuesday, October 21, 2014

  Autentičnija fotografija

  Mijenjajući par rezultata pretrage i tražeći i poslije prve stranice sa rezultatima, dođoh do jednog Tumblr URL-a koji je izbrisan. Pošto je sam izbor URL-a zanimljiv (a-portrait-of-my-friend-zrinka-k),
  a slika je izbrisana sa bloga, nekako kontam da to mora da ima neke
  povezanosti sa Zrinkom koju tražim. Srećom, u komentarima na lažnoj
  profilnoj slici nailazim na ovo:

  Uzimajući u obzir da se natpis gore desno na slici (Sitana Omer
  Photography) poklapa sa URL-om Tumblr bloga, zaključujem da je neko
  pronašao tu sliku, postavio je u komentar i da je Zrinka kada je to
  shvatila, tražila od svoje prijateljice da je izbriše sa svog bloga.

  Pokušah prvo da pretražim Wayback mašinu (sajt koji omogućava da pregledate prethodne verzije nekog URL-a), međutim Wayback nije imao taj URL indeksiran.

  Srećom, Google je odradio svoj posao jer kada sam za ovu sliku odradio reverse image lookup za sliku postavljenu u komentarima, Google je prikazao sljedeće rezultate:

  Time se potvrđuje moja sumnja da je ovo jedina autentična slika Zrinke (za sada).

  Ko joj je prijateljica?

  Sitanu Omer je bilo mnogo lakše pronaći. Klik na About stranicu na njenom blogu i saznajem sljedeće (sve sa gramatičkim greškama koje nisam ispravljao):

  Zovem se Sitana Omer i živim u Zagrebu. Trenutno studiram
  novinarstvo, ali strast mi je fotografija zbog čega sam i otvorila ovaj
  blog. Zasada se bavim amaterskom fotografijom, ali nadam se da će se to
  uskoro promjeniti…pa ako i vas zanima kako će dalje ići moja
  fotografska priča navrati još koji put :)

  Ajde jebiga, nisam opet naletio na slijepu ulicu. Pošto mi se samo
  ime Sitana Omer činilo vrlo unikatno, jednu pretragu na Google-u sam bio
  udaljen od njenog LinkedIn profila i Facebook profila.

  Kontajući da pravim neki napredak, odlučih da joj pošaljem zahtjev na
  obje društvene mreže kako bih dobio pristup njenim
  konekcijama/prijateljima u slučaju da prihvati jedan od zahtjeva.

  Međutim, zbog svoje nestrpljivosti, odlučih da još malo popratim taj jedini trag kojega imam do sada. Pregledah svaki endoresement koji je dobila na LinkedIn-u u nadi da ću pronaći ime Zrinka negdje. Ništa.

  A onda…

  Nađoh Sitanu i na Twitter-u. Srećom, nit nju puno ljudi prati, nit ona puno ljudi prati, tako da 20ak sekundi kasnije naletih na Twitter profil Zrinke Kasapić.

  Zadnja aktivnost iz februara 2012. U opisu piše student novinarstva. Napredujemo.

  Zrinkin (pre?)bliski prijatelj

  Nekada kada je tek napravila Twitter (2010.), objavila je ovu sliku:

  Ovu osobu lijevo je predstavila kao Hip Otaku. Malo traženja i naletim na njegov SoundCloud. Zapravo, naletih i na njegov Twitter profil. Zadnja aktivnost 30. januar 2012. Dakle, vrlo blizu zadnje aktivnosti na Twitter-u koju je Zrinka imala.

  Nekako, ova slika i to identično vrijeme napuštanja Twitter-a me
  nekako navelo da pomislim da su možda i više od prijatelja (ili da su
  bar bili tada više od prijatelja, pošto pričamo o prije pet godina). I
  nisu neki dokazi, znam, samo imao takav predosjećaj.

  Gledajući njegove tvitove (pošto ih ima stvarno malo), naletim na ovo:

  Nekako mi taj osjećaj da su (bili) i više od prijatelja raste (mada priznajem da i nije baš osnovan).

  Odlučio sam da probam da pretražim Facebook da vidim ima li iko da se registrovao pod imenom Hip Otaku. Naletim na nekog lika, međutim na tom profilu nema ništa što bi ga povezalo sa ovim Zrinkinim prijatelj koga tražim.

  Shvateći da sam opet naletio u slijepu ulicu, vratih se na Zrinkin Twitter profil i pronađoh još jednu stariju sliku Zrinke:

  …i usput, naletih na još jedan Zrinkin Twitter profil (potpuno prazan nažalost).

  Usput, prijateljičina fotografska karijera je malo napredovala

  Prije dvije godine (oktobar 2013) je bila angažovana da slika kongres studenata prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

  Od ove godine izgleda kao da je postala redovan fotograf za Zagreb.info:

  Gdje je studirala Zrinka?

  Pošto Sitana ništa ne krije, za nju sam odma saznao da studira na
  VERN-u po javno dostupnim informacijama sa njenog LinkedIn profila.
  Međutim, kako povezati Zrinku sa VERN-om? Srećom, VERN je odradio posao
  za mene. Kombinovanjem tih imena u Google pretragu dobijem ovo:

  Pošto na početku članka piše da su u pitanju učenici treće godine, a
  članak objavljen u maju 2012., lako dolazim do zaključka da je naša
  draga Zrinka diplomirala na VERN-u 2012. godine.

  Normalni ljudi bi ovdje odustali i rekli da su uspjeli locirati
  Zrinku. Međutim, pošto ja i ne smatram sebe baš normalnom osobom, išao
  sam i malo dalje. Šta sam sve na kraju otkrio?

  Lični profil Zrinke Kasapić

  Ime: Zrinka Kasapić (ja sam apsolutno iznenađen što to na kraju nije ispao nečiji alias nego pravo ime)

  Email adresa: [email protected] (hvala Milanu Kesiću, ko god on bio)

  Facebook profil: Nova Zrinka (IZBRISAN NAKON OBJAVE ČLANKA)

  Godište: 1990. (pretpostavljajući da nije padala nijedan razred)

  Studirala: Novinarstvo na VERN-u (diplomirala 2012.)

  Facebook profil gorepomenutog: Hip Otaku (profil bio sakriven iz pretrage, međutim Zrinka nema problema sa otkrivanjem njene liste prijatelja javno)

  Sluša: Thompson-a (koje iznenađenje, znam)

  Religija: Katolička (nije potrebno naglašavati, ali ajde)

  Podržava sljedeće političke osobe/organizacije: Hrvatska zora, Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Karamarko, Živi zid

  Nekoliko Facebook stranica za koje pretpostavljam da joj donose inspiraciju:

  Udruga Betlehem-Zagreb,

  Bog moj sve moje,

  Isusovci

  Masonic Press Agency

  Exposing The Truth

  Chemtrail World

  Portal Transformacija Svijesti

  WWII: POVJESNA ISTINA BEZ CENZURE

  Masonic Times

  Wake Up Call

  Conspiracy Theory With Jesse Ventura

  Truthstream Media

  NOVI Svjetski Poredak

  NOVI Svjetski Poredak BIH

  Zaključak

  Nađi diplomiranog novinara koji je opsjednut hrišćanstvom i teorijama
  zavjere, daj joj mjesto na nekom popularnom kvazi portalu i dobiješ
  Zrinku Kasapić.

  Da li je troll u pitanju ili ne, teško je reći. Da joj u člancima
  logika baš i nije jača strana reći će svako ko ima bar dva grama mozga. E
  sada, da li namjerno piše onakve nebuloze? Rekao bih da piše. U samim
  člancima se pojavljuju “informacije” o nekim ličnostima za koje izgleda
  kao da ih podržava u svome privatnom životu.

  U odbranu Zrinke

  Tokom svih nebuloza koje sam pročitao koje je ona napisala, naletio
  sam na jedan članak koji ima bar nekakve veze sa stvarnošću. Zove se UŽASAVAJUĆI PODACI KOJIH NISTE SVJESNI: Ako imate Samsung televizor ovo morate znati! Ignorišući očiti clickbait
  od naslova, Zrinka piše o tome kako, ukoliko imate novi Samsung-ov TV,
  ono što izgovarate se dijeli sa Samsung-om i trećim stranama. Ovo na
  neki način jeste tačno, ali ne odnosi se samo na Samsung (kako Zrinka
  tvrdi), nego na svaki uređaj koji pokreće Android ili iOS.

  Svi komercijalni uređaji koji koriste glasovne funkcije otprilike
  funkcionišu ovako: vi kažete nešto, vaš govor se šalje kompaniji koja je
  napravila taj softver čiji hardveri analiziraju šta ste upravo rekli
  (jer su sami uređaji preko kojih izgovarate hardverski previše slabi da
  takve informacije obrade), kompanija vraća vašem uređaju tekstualnu
  poruku koja interpretira šta ste upravo rekli i uređaj na osnovu te
  poruke izvršava neku funkciju.

  S vremena na vrijeme kompanija podijeli neke od govornih poruka
  trećoj strani (nezavisnoj kompaniji) koja provjerava tačnost
  interpretacije govora i poruke koju je hardver poslao uređaju nakon
  govora u svrhu analiziranja. Na osnovu povratne informacije, kompanije
  poboljšavaju svoje algoritme i vi dobijate bolje usluge. Treća strana
  nema uvid u to ko je tačno izgovorio datu govornu komandu.

  Za kraj, poruka za Zrinku

  Zrinka, drago mi je što cijeniš svoju anonimnost. Mislim, i ja bih
  želio što manje da se zna o meni kada bih pisao takve gluposti. Međutim,
  sakriti se na internetu nije baš lagan posao. Ti si pala na testu.

  Ukoliko želiš da se stvarno sakriješ, preporučujem sljedeće:

  Zaključaj svoj Facebook profil (tvoji “lajkovi”, poneka slika,
  lista prijatelja i slično su vidljivi svima koji otvore tvoj profil).

  Ugasi svoje stare profile (na Twitter-u i Twitpic-u prije svega) i
  zatraži od datih kompanija da uklone tvoje podatke sa svojih servera
  (na tvoju žalost, na mom blogu će i dalje biti dostupne).

  Izbriši komentare koji govore ponešto o tebi sa svoje Facebook stranice.

  Update (27.11.2015.)

  Nešto sam razmišljao da li da napišem i drugi dio ovog članka ili da
  update-ujem ovaj i na kraju se odlučih za ovaj drugi pristup.

  Ovim povodom htio bih da se zahvalim Zrinki što je ostavila komentar
  ispod ovog teksta. Nažalost, komentar je nedugo nakon objave i
  izbrisala, ali na njenu žalost, dobio sam ga preko mail-a i otkrio još
  par stvari o njoj:

  Privatna email adresa: [email protected]

  IP adresa sa koje je ostavljen komentar: 88.207.23.64

  • pajot

   Preveč si napisal. Kdo bo to bral….

   • Rožle

    Itaq. Je ful napisu .. pa nč povedu .., !!!

    • pajot

     Je pa prizadeven.

     • Rožle

      hmm .. je pa čistilka končo pridna na tem portalu .. pohvalno

     • Rožle

      Tebe spodaj mam na ..
      This user is blocked

     • Delfin

      Kak pa te veš, da sn jas spodi???

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

  • Zgornji

   Ja, čuješ, Janez, … že več bratov se pritožuje, da si malo predolg. Hvala za upoštevanje naših želja, da izločiš Bistvo , ker nimamo toliko časa viseti na internetu kot penzijonisti, ker moramo delati za penzije in še posebej za Zlobne Parazite ki samo Uničujejo Človeštvo , še najbolj pa naš ubogi len narod ki se je pokvaril do bede !!! ! !!! Amennn . Mir naj ti bo.

 • Rožle

  Kaj imajo to .. “OPEN” ?

  • slosin

   …šlic….klic levim vilkomer evropejkam, da se pripravijo na jeba*ino z dolgimi črnimi tiči…

 • Hribouc

  KAJ DELA NAŠA MOČNA OPOZICIJA ?

  (Kaj ne dela Pozicija, vemo!)

 • Darth Vader

  objavljeno 17.12.2018…copy/paste:
  Globalni dogovor o migracijah je bil sprejet, na mednarodni konferenci v Marakešu v Maroku, v ponedeljek 10.11.2018, s strani 164 Vlad. Zgodovinski dogodek je, vodja Združenih Narodov, Antonio Gutierrez opisal kot “stvaritev zemljevida za preprečevanje trpljenja in kaosa”. Še več dvoumnega govora umirajoče globalistične agende. Poplavljanje narodov z milijoni tujcev, ki nimajo nobenega namena asimilacije in ki se jih ne pokliče na odgovornost zaradi njihovih kriminalnih dejanj, je najbrž najbolj potenten recept za trpljenje in kaos, ki ga je svet kadarkoli poznal. Francozi, morda največji nacionalisti svetovne zgodovine, so dosegli točko zloma. Po ulicah so postavili večje število giljotin – orodje, ki so ga izumili v francoski revoluciji, da so odsekali skoraj 40.000 glav voditeljev države. V Bruslju v Belgiji so ljudje izbruhnili v
  protestih proti svoji Vladi zaradi podpisa dogovora Združenih Narodov o migracijah. ISIS poziva k napadom na protestnike v rumenih jopičih, kot da bi podpirali globalistično francosko vlado. Medtem so globalne elite
  in radikalna levica nategnili svoje podložne minjone, da mislijo da je agenda odprtih meja agenda miru. Ostali se trudimo, da svet ne bo padel v roke tistim, ki iščejo več oblasti na račun globalnega uničenja.
  Lebanon se je strinjal z dogovorom Združenih Narodov o migracijah in oni kopljejo tunele pod zidom na meji z Izraelom. Tunele koplje radikalna islamska skupina Hezbolah, ki zasleduje cilj uničenaja Izraela. Mehika se strinja z dogovorom Združenih Narodov o migracijah. Z več kot 20 milijardami dolarjev vredne trgovine z drogo na leto in na desetine tisoč otrok pretihotapljenih čez mejo v spolno suženjstvo, obstajajo
  precej tehtni razlogi za varovanje meje ZDA z Mehiko. več v videoprispevku s slovenskimi podnapisi: https://ambasador21.wordpress.com/2018/12/17/video-brez-mej-migracija-je-orozje-ki-se-uporablja-za-unicevanje-drzavne-suverenosti/

 • Zgornji

  AMENNN !!! ! !!! AMPAK, TUDI TISTI KI SO JIH POSLALI BODO PROPADLI , PREOSTALI PREŽIVELI PA BODO “GROBO OŠTETI” IN NATO POMETENI DOL Z PLANETA ŠE PRED DRUGIM PRIHODOM V NASLEDNJEM DESETLETJU !!! ! !!! That is His Plan. Mir naj vam bo do tedaj.

 • Olga101

  Zato je treba Junkerja, Merklovo, Macrona…in ostale sorosove plačance, tudi Fajonko postaviti za rešetke! Odgovorni so za zločine divjakov, trgovino z ljudmi, rušenje evropske ureditve in ogrožanje Evropejcev!

 • ljubinica

  ” ti ljudje so poslani rusit Evropo” …
  pisete.
  Zdaj pa se napisite KDO jih posilja.
  To ni Saudska Arabija.

  • Felikss_AH

   Ni potrebe pošiljati ih ker pridejo sami. Pravilno vprašanje je kdo ih SPODBUJA, FINANCIRA, SPREJEMA in VOZI v Evropo. Sicer je pa tvoje vprašanje znak da ali izzivaš… ali pa kot zadnje globalno tele nimaš pojma kaj se dogaja. Kako si sploh preživela do sedaj

   SPODBUJA ih UN Global Compact o Migracijah, Marakeshka deklaracija, UNHCR Declaration for Refugees and Migrants, UNHCR Migration and Development, UNHCR – The Global Compact on Refugees, International Organization for Migration (IOM), Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Slovenistanske oblasti pa so podpisale ve Compacte in Deklaracije

   FINANCIRA ih na primer UNHCR z Master karticami in razne agencije s gotovino, mnoge že kar na izhodiščih.

   VOZIJO ih po morju ladje številnih NGOjev ki jih pobirajo že izpred Libijske obale

   SPREJEMAJO ih po Balkanski poti pa Slovenaćki NGOji in policija ki ih mora odpeljati v Azilantske Hostele. Slovenaćki PIC celo policiji grozi s sankcijami če ovirajo tiste skupine ki so že oni usmerili

   Timermans, Junckerjev podpredsednik in eden od kandidatov za Komisarskega Presidenta pa pravi da EU nujno rabi 6 milijonov Afriških “strokovnjakov”… do leta 2050 pa najmanj 50 milijonov

   Imaš še kakšno telečje vprašanje?

  • jo

   Potomci in nasleniki tistih, ki so financirali lenina in oktobersko revolucijo.

 • Stanislav Juznic

  minirani migranti kot je razvidno iz https://www.academia.edu/39116127/Tesla_fights_back

 • Tratovc

  Treba bo na silo streljat če rabijo kandidata za to početje se javim sem človek brez vesti in duše vedno pripravljen za čiščenje Evrope

  • šmentanamuha

   okej.

  • Imperial Commando

   brez vesti in duše?? da nisi levićar? pod krinko?

 • Adolf

  Begunci-musliči raus

 • Adolf

  Musliči raus

 • Felikss_AH

  Preživel sem en dan brez beguncev… nisem šel v mesto… in zadeva “deluje”… presenetljivo zanesljivo!

  • Rožle

   Jest sam dol skos gledam, ko grem v LJ BTC …

   • Felikss_AH

    Ni priporočljivo… ker takrat se lahlko zaletiš v kakšnega… ali celo skupino

    • Imperial Commando

     Pojdita enkrat v Kranj eno sončno sobotno popoldne ;)

     • Felikss_AH

      Ti verjamem kar na besedo

 • Slovenec

  Izgnati brez milosti in četudi z vojsko na silo.

 • xtc

  Povsem enako,kot je napovedal Nosterdamus.
  Evropa bo 30 letno ječala pod islamom in socialisti preden se bo osvobodila in rekatolizirala.
  Seveda butasti socialisti,anarholiberali,LGTBQ itd sodrga misli ,da jih bo islam prišparal za muštree-daleč od tega njih glave bodo frčale še hje kot drugih,saj so za njih vredni manj kot psi-streznjenje pride,a pozno.

  • JANEZ GUS

   Z ideologijo zaslepljenega komunista,na pamet ne moraš računat.Poserje se ti prasec rdeči na domoljubje in vse kar je z tem v zvezi.Zato dober rdečuh je MRTEV RDEČUH.

 • Valter BraniSlav

  VRNI SE JOSIP BROZ IN NAREDI RED!!!

 • Vrhovni sodnik

  ISIS je izgubil ozemlje v Siriji in Iraku, dobil je pa celo EU, brez Višegrajcev, kjer mu vojsko mi futramo in zdravimo, KDO JE ZDAJ ZMAGAL ?

 • hle

  Matr ste hitri to zgodbo sem prebral na drugih straneh že pred štirimi leti bila je napisana med največjim navalom migrantov v naše kraje lahko bi bili toliko pošteni da bi to navedli kajti z tem zamegljujete dejstvo da vse kar je novinarka napisala resnično drži včasih imam občutek kot da vam je v interesu dati vetra v jadra tisti drugi strani ki bi rada spremenila podobo moje domovine včasih so rekli da se z ognjem lahko igra samo tisti ki ga obvlada ampak vi ga ne zasedate pa prostor tistim ki ga mogoče bi zato se včasih vprašam kdo je vaš boter

 • Valter BraniSlav
  • KAPIBARA

   Pa še danes drži..

 • Goran Hvala

  a to si je zmislna ob jutranji kavi..?

 • JANEZ GUS

  Kuge ,lakote in Šarca,reši nas o gospod.

 • Jožef

  Tudi današnji dan ni prinesel nič dobrega, raze da je sonce posijalo. Taprvo sem pogledal reporterjevo pljuvalno sporočilo po Janši. Vsi veste, da je to paradni konj Reporteja znana Maja. Tako lepo ime pa toliko sovraštva. Ime Maja me spominja na tv risanko Bine Maja, ki sem jo v času jeklene Juge gledal na ORF.
  Pa sem takoj primerja stokanje Nenada Gluksa na nedavni okrogli mizi, kako je stokal glede janševega napadanja na Reporter.
  Ljubi ljudje, kako se odzovete, če vas nekdo venomer žali. Vrnete mu milo za drago.
  Ja, ampak članek govori o migrantih. In kaj imajo skupnega Madžari, Italijani in Janša z SDS-om – zaščito Slovenije pred invazijo črnih muslimsnskih bojevnikih.
  Ja, zato gre in Maja to šteje za oddalvanje od EU.
  Kako bizarno. Tudi sicer je v medijoh mnogo govora o sporu SDS z drugimi strankami, a verjate, kaj piše. Mene še niso prepričali. Mediji pa pozabijo oziroma spregledaj, da si je šarčeva vlada letos že trikrat izsposodila denar, zakaj že ?

 • Janez Kepic-Kern

  To pa ja vsak razume !

  KOLIKO ILEGALNIH AFROISLAM
  MIGRANTOV
  BODO VZELI
  – V BIVANJE NA NJIH DOM ”
  TER NA
  STROŠKE
  – PREHRANE IN OSTALEGA:
  TANJA F.AJON, ,NJEN ŠEF D. ŽIDAN, LUKA MESEC, VIOLETA T. , I.JOVEVA, SAB MLINARJEVA itd.

  SPLOŠNO
  STALIŠČE NAS SLOVENCEV !

  GLEDE SV- VOJSKE NA MEJI ?

  NE RAZUMEM-O,
  KAJ TU NI JASNO ! ?

  Če je imela ex TITO KP, ZK YU
  NON-STOP Z VOJSKO, Z JLA OBOROŽENIMI GRANIČARJI, – VAROVANE VSE MEJE !
  NAJ
  IMA
  NAŠA R. SLOVENIJA – Z OBOROŽENO SV- VOJSKO VAROVANO – VSAJ – JUŽNO – MEJO.!

  Tamkajšnji prebivalci – IMAJO VSO PRAVICO
  DO NORMALNEGA, VARNEGA ŽIVLJENJA,

  Se razume. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • mona lisa

  To so neusmiljeni osvajalci evrope, izdajalski politiki pa jim pri tem več kot pomagajo.

 • Olga101

  Dokler so pripravljeni delati, so pri nas dobrodošli!

  • JANEZ GUS

   On ni prišel delat,on je socialni turist

  • Silos

   Govoriš za svoje stanovanje !!!

 • Dada

  Poroča Petra Janša…. Kdo je realen medij—-
  Delo, najbolj zaupanja vreden dnevni časopis
  Revija Reader‘s Digest Slovenija je sinoči podelila nazive znamkam, ki so jim anketiranci izrekli največ zaupanja.

  • Imperial Commando

   SO WHAT LEFTARD???

 • joeblack

  a jih gremo lovit, če so vsi polni denarja ?

 • piko8

  Te BARBARE podpira naša levofšistična vrhuška (vlada)!!!
  Klovodja tega SRANJA pa je Mafijski Boter milan kučan!!!

 • wert

  Nova, ali ne boste še izbrisali tega prostaškega neotesanca Rdeči Balon Smrti ???

  • Imperial Commando

   Danes je še posebej smešen, spominja na ranjeno žival, kriki obupa pa to :).

   So ga pa že enkrat zbrisali, še sam je že izbrisal profil, pa se kar vrača in vrača :)

  • Rožle

   Ja zanimivo, … res .. da samo on vedno preživi ..

 • jo

  V krškem pred sparom. Mesec in pol nazaj. 12 kosov. V dveh skupinah po 6.

 • jo

  Z takšno logistično in finančno podporo, tudi na luno

 • Janez Kepic-Kern

  Toplo vabljeni k
  osebni seznanitvi z menoj.- Janez Kepic-Kernom !
  Imam
  namen s pozitivnimi – društvi “SLOVENIANA”
  OKREPITI
  TEMELJE
  SEDANJIH T.I. POMLADNIH STRANK.
  Podbno
  kot so npr.
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OPIRALI
  TEDANJO – LJUDSKO STRANKO !

  Oglasite se mi kaj.
  OK,ex “vztrajnik Odbora 2014” – sem. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  PRILEPIM
  MOJE SPODNJE – VABILO,
  POD
  VAŠ E- POST,
  DA NE MOTIM VAŠEGA IN OSTALIH ZAPISOV. L.R JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  VABILO.
  K SODELOVANJU Z MENOJ – Janezom KEPIC-KERNOM !
  MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !

  Jaz osebno nekaj
  zares dobrih sodelavcev zlasti
  – RAČUNALNIKARJEV
  in
  enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
  Za
  ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”

  Kot vidite
  tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
  tudi kar precej-
  – POLEMIZIRAM,
  – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.

  VSI,
  KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
  STE
  TOPLO VABLJENI:

  zlasti kakorkoli že uveljavljeni
  pisci
  s področij
  – raznih STROK ter kulture in politike.

  PONUJAM
  VAM MOŽNOST SODELOVANJA
  PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
  ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”

  VSE MOJE
  AKTIVNOSTI SO USMERjENE
  V
  OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK – SDS, SLS, DOM ,

  – NSI-JA
  POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
  Sem podpornik, nisem pa član SDS.

  VKLJUČITE SE
  VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
  S TEGA PORTALA ITD.

  Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
  ZELO
  DOBRO POZNAM
  – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
  KI
  SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.
  Tudi
  knjižnice – delujejjo – na – ČLANSTVO – PAČ, to vemo vsi.

  VABIM VAS – KOT SODELAVCE
  TUDI
  V MOJA ŽE OBSTOJEČA
  – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
  TER
  V
  SPODAJ
  ORISANA – NAČRTOVANA – DRUŠTVA
  v
  – “DOMOZNANSTVO “SLOVENIANA” : za pišoče, poznavalce naših slovenskih reči
  IN v
  – “DVOJINA” “SLOVENIANA” : društvo za korektno slovensko družabnost, prireditve, plese

  VSE TU
  BEROČE IN PIŠOČE
  POZITIVNE LJUDI
  NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
  OBVEŠČAM,
  da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
  SEM
  ČLAN
  GZS,
  – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
  – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
  in
  1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  IN
  2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
  Moje
  podjetje
  TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
  3.
  V pripravi na registracijo imam
  tudi
  DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNOST, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
  “SLOVENIANA-DVOJINA”.

  VAM
  TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
  PA
  ZNA BITI Z A N I M I V O –
  MOJE

  – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
  ki
  ga te tedne
  TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
  Namen
  in glavna dejavnost tega pripravljanega
  društva
  “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
  bo
  PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
  Z
  DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
  S
  področij – približno tako
  kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
  – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
  starejše in aktualnosti s področij strok in politike.

  Vse
  KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
  e- portalu
  “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.

  Vsi zainteresiirani – toplp vabljeni !
  Kar brez zadrege se mi s čistimi, s pozitivnimi nameni – javite !
  In
  se mi predstavite s pravimi osebnimi podatki,
  ki
  jih pri “SLOVENIANI” varujemo
  PO POSEBNEM ZELO STROGEM – PRAVILNIKU,
  KI
  JE OBJAVLJEN NA
  NASLOVNI STRANI
  MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  Kar
  BREZ ZADREGE
  SE MI JAVITE – NIČ SLABEGA VAS NE BO DOLETELO – Z MOJE STRANI.
  Po
  prvem, seznanitvenem srečanju – bž
  BOSTE SODELOVALI Z MENOJ
  V OKVIRU – VAŠIH MOŽNOSTI
  IN VAĐEGA INTERESA.
  Jaz Janez Kepic_kern – nekaj osnovnih sodelavcev – ŽE IMAM,

  DPBRODOŠLI
  PA MI BOSTE VSI,
  KI IMATE RES RADI NAŠ SLOVENSKI NAROD, SŽ
  NAŠE SLOVENSKE LJUDI
  IN
  NAŠO SLOVENIJO !

  Vaše sodelovanje,
  ki bo imelo značaj pravega DELA,
  BO TUDI KOREKTNO – PLAČANO. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.S.
  e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
  ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
  MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/

 • Janez Kepic-Kern

  ENO “NEUMNO” VPRAŠANJE !
  ALI SE KAJ VE?
  PO KOLIKO ILEGALNIH MIGRANTOV
  BODO VZELI NA SVOJ DOM
  – PROF. S FDVJA
  IN
  NA LASTNE STROŠKE SKRBELI ZA HRANO ITD. MIGRANTOV,
  KOLIKO
  ILEGALNIH AFROISLAM
  MIGRANTOV
  BODO VZELI
  – V BIVANJE NA NJIH DOM ”
  TER NA
  STROŠKE
  – PREHRANE IN OSTALEGA:
  – TA PF DR. M. CERAR,
  – TA KARL E.,
  – TANJA F.AJON, ,NJEN ŠEF D. ŽIDAN, LUKA MESEC, VIOLETA T. ,
  – I.JOVEVA, SAB MLINARJEVA itd.

  SPLOŠNO
  STALIŠČE NAS SLOVENCEV !

  GLEDE SV- VOJSKE NA MEJI ?

  NE RAZUMEM-O,
  KAJ TU NI JASNO ! ?

  Če je imela ex TITO KP, ZK YU
  NON-STOP Z VOJSKO, Z JLA OBOROŽENIMI GRANIČARJI, – VAROVANE VSE MEJE !
  NAJ
  IMA
  NAŠA R. SLOVENIJA – Z OBOROŽENO SV- VOJSKO VAROVANO – VSAJ – JUŽNO – MEJO.!

  Tamkajšnji prebivalci – IMAJO VSO PRAVICO
  DO NORMALNEGA, VARNEGA ŽIVLJENJA,

  Se razume. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
  PRAV
  VSE VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKE OBVEŠČAM,
  DA
  JIH IMAM BLOKIRANE
  ,DA JIH TOREJ NE BEREM
  IN DA NAJ NE PRIČAKUJEJO ODGOVORA OD MENE.
  SKRATKA – NAJBOLJE
  ZA NJIH BO, ČE ODIDEJO S TEGA OK E- PORTALA NOVE24TV.
  VSEKAKOR
  PA
  ZA NJIHOVA PRAVA IMEBNA
  PRAV
  DOBRO VEDO – URADNI ORGANI R. SLOVENIJE.
  PA
  BODO ŽE NJIM POJASNILI
  NAMEN NJIH POČETJA
  – KDO JIH PLAČUJE ITD.
  Mene niti najmanj – ne zanimajo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ODGOVARJAM SAMO NORMALNIM POZITIVNIM KOMENTATORJEM.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!