fbpx

Z Avstrijci ni šale: Izdali 10 zapovedi za migrante

(vir: twitter)

Oblasti v Spodnji Avstriji na severu države so se odločile izdati pravila primernega vedenja za migrante, ki vstopijo v državo. “Deset zapovedi priseljevanja” bo ob vstopu v državo prejel vsak migrant.

Minister odgovoren za ureditev azilne politike v Spodnji Avstriji, Gottfried Waldhäusl iz vrst svobodnjakov (FPÖ), je povedal da bodo uradniki “beguncem”, kakor jih imenuje  DW poleg uradnih listin za azil izdali tudi seznam 10 zapovedi priseljevanja.

Med zapovedmi, ki jih Avstrija zahteva od svojih azilantov je: učenje nemščine, spoštovanje avstrijskih zakonov, sprejetje avstrijskih vrednot in vzgoja otrok v skladu s temi vrednotami, nenasilno reševanje konfliktov, spoštovanje verske svobode, preprečevanje nepotrebnega trpljenja živali in izkazovanje hvaležnosti Avstriji.

Od prejemnikov azila zahtevajo pisno soglasje z 10 zapovedmi
Kaj so ostale tri zapovedi je težko odkriti, saj večina nemško govorečih medijev o njih zgolj poroča, nikjer pa jih izrecno ne zapišejo. Kakor kaže, bomo morali počakati, do same izdaje prvega uradnega seznama zapovedi.

Avstrijska vlada bo dala možnost samo tistim migrantom, ki se bodo želeli integrirati v družbo. (Foto: epa)

Zapovedi, ki spodbujajo integracijo bodo dostopne v 15 različnih jezikih posameznikom, ki se prijavljajo za azil. Od azilantov se tudi zahteva pisno soglasje s spoštovanjem omenjenih zapovedi.

Ivan Šokić