fbpx

Prijatelj Huga Chaveza: Fidel Castro je venezuelskega diktatorja pridobil s coprnijami in ženskami

Fidel Castro in Hugo Chavez (vir: twitter)

Nekdaj tesni sodelavec pokojnega venezuelskega diktatorja Huga Chaveza je pokojnega kubanskega komunističnega diktatorja Fidela Castra obtožil uporabe čarovništva in žensk, da bi zavedel Chaveza, preden so ga ubili.

Upokojeni venezuelski generalpodpolkovnik Emiro Antonio Brito Valerio naj bi v zvočnem posnetku za argentinski portal Infobae po pisanju Breitbarta za Chavezovo smrt okrivil Kubance.

V pogovoru se je Brito dotaknil svojega prijateljstva s Chavezom, s katerim sta se spoprijateljila v vojski ter ostala prijatelja do konca. Brito je zahvaljujoč Chavezu delal kot njegov svetovalec, ravno tako pa je imel položaj na venezuelskem veleposlaništvu na Kubi.

Svetoval mu je, naj odide na zdravljenje v Nemčijo ali ZDA
Po Britovih trditvah naj bi Chaveza s socializmom “okužil” njegov brat Adan, ki je trenutno guverner zvezne države Barinas. Vseeno je najhujšo kritiko prihranil za Kubance. Po Britovih trditvah naj bi Chaveza večkrat svaril pred njimi. Tudi ko so Chavezu odkrili raka, mu je po lastnih trditvah svetoval, naj na zdravljenje raje odide v ZDA ali Nemčijo. “Najdi dobrega zdravnika v Nemčiji ali kjer so gringoti,” mu je govoril Brito.

Venezuelski diktator Nicolas Maduro (Vir: Twitter)

Vseeno se je Chavez, ki je ameriškega predsednika Georga W. Busha označeval za hudiča, odpravil na zdravljenje v Havano. “Ne vemo, če so Kubanci ubili Chaveza, a je zelo možno,” meni Brito. “Fidel ga je zaslepil s številnimi stvarmi, z ženskami, ujel ga je s coprnijo.” Castro naj bi mu obljubil več moči. Po nekaterih trditvah naj bi bil pokojni Castro celo vrhovni svečenik santerijskega vudu kulta.

V Venezueli trenutno poteka politična rehabilitacija venezuelskega ljudstva. Namreč, ravno ljudstvo je sprva demokratično izvolilo Chaveza, ta pa je nato vajeti predal Nicolasu Maduru. Chaveza se tako skuša vedno bolj prikazati zgolj kot dobrega človeka, ki so ga zavedli Kubanci, ki podpirajo Madura pri ohranitvi oblasti.

Ivan Šokić