fbpx

[Video] Venezuelski general v posnetku za javnost izjavil, da so Chaveza ubili Kubanci, da bi Castrova družina še bolj obogatela

Foto: epa

Venezuelski general, ki je leta 1992 sodeloval v spodletelem vojaškem udaru skupaj s pokojnim venezuelskim predsednikom Hugom Chavezom in kasneje služil v Chavezovi vladi, je diktatorja Madura označil za kubansko marioneto in insinuiral, da so Chaveza ubili Kubanci.

General Ramon Rangel je v videu, ki ga je v nedeljo na spletu objavil njegov odvetnik, povedal, da mu je šest let, ki jih je preživel na Kubi, kjer je nadzoroval projekte, ki jih je imel Chavez s Castrovim režimom, dalo uvid v delovanje Castrovega režima, ki izkorišča Kubance in jih namerno drži v bedi.

Rangel je po poročanju Breitbarta obtožil kubanske komuniste, da izvažajo svojo politiko v Venezuelo z namenom, da bi Castrova družina in njeni lakaji še bolj obogateli, medtem ko ljudje trpijo pomanjkanje.

“Živijo v revščini, za katero krivijo embargo, kar pa je zmotno,” je o Kubancih povedal Rangel. “Sami so ustvarili kokon za tiste na vrhu Castrovega komunističnega režima, ki ne dopušča, da bi naravna bogastva, ki jih je v državi mnogo, prišla do kubanske države.”

Kubanski komunisti skrbijo za strahovlado Madurovega režima
Rangel je ob tem kubanski komunistični režim obtožil tudi izvajanja psihoterorističnih napadov na Kubi, kar so tudi prenesli na Venezuelo. Iz tega razloga je tudi zahteval izgon kubanskih agentov iz Venezuele. Venezuelski diktator Nicolas Maduro naj bi se zanašal ravno na kubanske agente za ohranjanje nadzora v državi. V Venezueli naj bi bilo okoli 100 tisoč kubanskih vojakov in drugih agentov, ki skrbijo za represijo političnih nasprotnikov, izvoz venezuelske nafte na Kubo ter delitev hrane in zdravil med Madurove podpornike. Ravno tako so zadolženi za mučenje političnih zapornikov. Tisti, ki so preživeli svojo politične zaporne kazni, so že večkrat povedali, da so bili njihovi mučitelji ljudje, ki so govorili španščino s kubanskim naglasom.

Vojaki zmedeni, čigave ukaze naj ubogajo
Madurovo nezaupanje do lastnih sonarodnjakov naj bi bilo tako veliko, da za njegovo varnost že več let skrbijo samo kubanski vojaki. Kar se tiče Kube, ta zanika, da bi imeli v Venezueli kakršnokoli vojaško osebje, edini kubanski državljani v Venezueli naj bi bili zasužnjeni zdravniki, katerih družine imajo na Kubi za talce z namenom, da bi jih odvrnili od bega.

Čeprav je venezuelski državni zbor v januarju predsednika državnega zbora imenoval za začasnega venezuelskega predsednika, se Maduro še naprej oklepa oblasti. Stanje v Venezueli pa je iz dneva v dan bolj krvavo. Številni vojaki naj bi bili ob tem zmedeni, komu točno služijo in čigave ukaze naj ubogajo, saj ni več jasno, kdo je zvest Maduru in kdo ne.

Ivan Šokić