fbpx

Prilagamo podatke glede strahotnih ruskih vojaških izgub

Uničen ruski tank. (Foto: epa)

Prilagamo podatke ukrajinske strani glede ruskih vojaških izgub do 9. aprila 2022, ki so velikanske z ozirom na kratkotrajnost vojne na širšem ukrajinskem ozemlju (v Donbasu traja že osem let). V Ukrajini naj bi v mesecu in pol življenje izgubilo 19.100 ruskih vojakov, uničenih pa naj bi bilo 705 tankov. 

Prav tako naj bi ruska stran ostala brez: 1895 oklepnih vozil, 335 topniških sistemov, 108 samovoznih večcevnih raketometov, 55 sistemov za protiletalsko bojevanje, 151 letal, 136 helikopterjev, 112 brezpilotnih letal, 1363 vojaških vozil.

76 rezervoarjev za gorivo, sedem plovil, 25 kosov posebne opreme, štirih mobilnih sistemov za balistične rakete kratkega dosega. Velike težave za rusko vojsko predstavlja visoka morala ukrajinskih vojakov in slabše poznavanje domačega terena ter težave z oskrbo na fronti.

Ruske vojaške izgube. Podatki ukrajinske strani. (Foto: Twitter)

Zaskrbljujoče je tudi dejstvo, da diktator Vladimir Putin v boj pošilja prostovoljce, za katere je očitno, da predstavljajo “topovsko hrano” (“kanonfuter”), kar dokazuje že njihova slaba oprema. Nekateri se na ukrajinsko fronto odpravljajo kar v gumijastih škornjih, kar prikazuje priložen videoposnetek.

Domen Mezeg