fbpx

Pripadnik LGBT v Črni Gori lagal, da so ga napadli! “Napad” nanj obsodila srbska pravoslavna cerkev!

Fotografija je simbolična (Foto: Pixabay)

Črnogorska policija je v sredo, 10.3. 2021, sporočila, da se je pripadnik LGBT skupnosti, ki je prejšnji teden tožil, da so mu neznani napadalci izrezljali križ na prsnem košu in poškodovali genitalije, dejansko poškodoval sam.

O domnevnem napadu, ki je pretresel javnost v Črni gori, so prejšnji teden poročali črnogorski in številni regionalni mediji, obsodili pa so ga uradniki, nevladne organizacije za človekove pravice, večina veleposlaništev in celo Srbska pravoslavna cerkev.

Policija pravi, da je priznanje prišlo v sodelovanju z združenjem LGBT Forum Progres, katerega član je poškodovan moški. “Policija je začela sumiti, da si je V.A. sam zadal poškodbe, nato pa trdil, da sta ga napadla dva neznana moška, ​​pri čemer so mu, kot je zatrdil v poročilu, ukradli denar in uro,” so sporočili s policije.

Poškodoval se je sam

To so potrdili v združenju in navedli, da se je njihov član in varovanec zavetišča za LGBT osebe iz neznanih razlogov poškodoval sam. “Naši aktivisti so celoten primer rešili tako, da so policijo obvestili o vseh dejstvih, dokazih in navedbah ter privedli do dejstva, da je V.A. neodvisno priznal, da je bil celoten napad zrežiran,” je dejal LGBT Forum Progres.

Vsi obsodili, potem pa…

Vodja združenja Bojana Jokić je prejšnji teden na družbenih omrežjih sporočila, da je bil njihov član napaden, ko je hotel obiskati mamo, in da so mu napadalci vrezali križ na prsnem košu, poškodovali genitalije in ga oropali. Napad so takoj obsodili črnogorski državni uradniki, veleposlaništva ZDA in EU v Podgorici, nevladne organizacije in Srbska pravoslavna cerkev.

Aleš Ernecl