Priporočilo švedskih policistov: Ženske, če nimate spremstva, raje ostanite doma

Vir: Youtube

Policisti na severu Švedske so se odločili za nenavadno potezo. Potem ko je v mestu Östersund prišlo do več spolnih napadov, ki jih naj bi zagrešili “tujci”, je policija ženskam svetovala, naj ob večerih ne hodijo iz hiš brez spremstva. 

“Še nikoli nismo videli česa takega,” so povedali predstavniki policistov iz Östersunda, mesta, ki šteje zgolj 45000 prebivalcev – približno toliko kot Velenje z okolico. Na novinarski konferenci, ki so jo organizirali zaradi “nenavadnega” dogajanja, so še povedali, da je samo v dveh tednih prišlo do osmih spolnih napadov, ki naj bi jih zagrešili napadalci “tujega videza”.

“Primeri spolnih napadov in poskusov posilstev, ki so se zgodili v zgodnjih jutranjih urah, so običajno vključevali skupine, v katerih so bili po trije moški,” je dejal direktor lokalne policijske uprave Stephen Jerand, ki je izpostavil še neko drugo zanimivost, in sicer da niti eden izmed domnevnih posiljevalcev ni bil pijan.

Do zadnjega napada je prišlo v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah. Žrtev napada je bila mlada ženska, ki so jo napadli trije mladi moški. Okoli 1. ponoči so jo napadalci zbili na tla, jo poskušali sleči, vendar jim ni uspelo, saj se je z njimi borila in jim na koncu uspela tudi pobegniti. Napadalce je opisala kot visoke, mlade fante, ki so govorili švedsko, a s tujim naglasom. Policija je le nekaj ur kasneje prejela še eno prijavo spolnega napada iz iste soseske, poroča Daily Mail.

Ženske: Na to rešitev ne bomo pristale
Priporočilo policije pa je že naletelo na hude odzive  javnosti, ki v en glas trdi, da tisti, ki bi se morali prilagoditi svojim napadalcem – niso ženske, temveč napadalci. “Nasprotujem rešitvi, ki narekuje ženskam in otrokom, naj ostanejo doma, to ne bo nikoli rešitev za nas,” je dejala občinska komisarka AnnSofie Andersson.

Ž. K.

 • Beli Maček

  Nesprejemljivo obsojanja vredno…
  nikakor se ne sme dovoliti, da bi se kaj takega dogajalo tudi pri nas!

  • Mirkoca

   Saj pri nas to ni dovoljeno, tako kot nobena kazniva dejanja niso dovoljena. Tudi na Švedskem ni dovoljeno, ampak zakonodaja je prilagojena Švedom, ne migrantom. Če imamo ogromno množico ljudi, ki se jim ta zakonodaja zdi smešna, preblaga (v primerjavi z šeriatom), reakcije prizadetih otročje (v Kabulu bi takoj dobil nož pod rebra, če bi šel nadlegovat muslimanko, kdor ne verjame naj poizkusi), potem so ženske za njih lahek plen. Torej ja, vsak Evropski kristjan (ali ateist, da ne bo krivic) se jim zdi popoln nehkužec, celo bebec, ker noče, ne zna, ne upa, zaščititi svojih žensk. Pred njimi, seveda. Ampak, do tu že ne razmišljajo več. Pravzaprav ti ljudje presenetljivo malo razmišljajo, tudi deduktivno sklepanje je za njih neznanka. Ni jim (in ni mam) rešitve.

 • rubec

  “Nasprotujem rešitvi, ki narekuje ženskam in otrokom naj ostanejo doma, to ne bo nikoli rešitev za nas,” je dejala občinska komisarka”

  Kot da bi mojo babo poslušal. Vsak dan mi skupaj z otroci, za katere sploh nisem prepričan da so moji, pride težit v gostilno.

  • Feriss.H

   LOL
   Maš srečo da takrat vsaj ni bilo Arabcev pri nas, tako da vsaj ta sum odpade…

 • francelj3

  Tole nam bo nakopala na glavo aprila vlada Mire Cerarjeve.

 • cploger

  Če bi jih ženske enih par pospravile, bi v joku in paniki migrirali tja, od koder so prišli. Ker ni devic pri njihovem pasjem bogu, če ga ženska tja pošlje.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Ti tujci nimajo nobenega razloga za strah, zato si upajo početi vse kar se jim zahoče. Če bi imeli strahospoštovanje do novega okolja si potencialnih šibkih žrtev nebi upali napasti.

 • alojz

  ravno obratno.Švedi bi morali sprejeti zakon da “migrant se ne sme prosto gibati brez spremstva poliicije”.
  Me zanima koliko časa bodo zdržali zaprti v emigracijskih centrih.K se bodo naveličali se bodo začeli porivati med sabo.

 • BengBeng

  Prav! Upam, da se zadeva še poslabša in Švedi dobijo prepoved v službe, vrtce in šole, dostavo hrane in vode pa z oboroženo, blindirano dostavo. Dokler se ne spametujejo in ukrenejo kar je ukreniti potrebno.

 • vremnov

  Ajde zdaj packe kvazi feministke ki pacate po ljubljani.

  Vi hočete revolucijo, ajde spokajte v nemčijo in švedsko pa šetajte zgodaj zjutraj okrog pa zahtevajte revolucijo in svoje pravice…

 • Miha Novak

  Ne vem kaj vikingi delajo tak problem…vsaka bejba naj si kupi pištolo in prvič ko se banda približa postreliš… par strelskih vaj pa bo problem rešen. Ne vem kje so Švedimzgubili svojo neodvisnost in kje so njihovi deci. Par nočnih patrulj, par nalomljenih migrantov pa bo.

  • Feriss.H

   To so Ruski moški naredili v Murmansku in tudi tu so objavili ta dogodek. Saraceni so baje že v bolnici izrazli željo da se vrnejo domov. Samo to so bili Rusi, ne pa Švedski Fedri.

 • PIA PlA

  Migranti si zaslužijo toliko spoštovanja, kot ga oni namenijo nam.

  Bravo Alojz, točno tako.
  Sploh pa bi, glede na to kaj počnejo, morali imeti migranti najmanj hora legalis.
  Ali pa naj migrante vsaj obravnavajo enako kot svoje državljane.

  • Feriss.H

   Še bolj preprosto, ti pritepenci sploh ne bi smeli biti tu

 • pajot

  Nekoč tako hrabri Vikingi pa so se poskrili v mišje luknje.

 • WatsonForus

  ženske , kije s sabo pa takoj po jajcih in po kolenih , nov nikoli več hoidi in jebal !!

 • mona lisa

  Rubec ti si revež pri pameti.

 • Prvi

  Ti moški so navadne p… ker morajo biti trije za tako stvar
  vse te bi bilo treba orng ….

 • mona lisa

  To bo očitno postal vsakdan v Evropi, kajti kultura oziroma nekultura migrantov je pač taka in privzgojeno jim je da je ženska manjvredna in zgolj seksualni objekt. In tudi v Evropo so bili poslani da uničijo Evropo na tak in drugačen način.

  • rubec

   Ne skrbet. Z monami se tudi oni ne marajo ukvarjat.

 • mona lisa

  Namesto da bi mesto očistili takih tujcev, omejujejo življenja svojih ljudi. Ujetniki v lastni državi. Tako bo počasi v vsej Evropi.

 • Poštenje velja

  Rešitev je samo Hitler!

 • luka globus

  Kaj vam ni jasno, to je kulturna obogatitev…:)

 • Meho

  Če bodo pri nas pustili kruleto tomic iz bajte, bodo migranti potrebovali spremstvo policistov zaradi spolnega nadlegovanja.

 • Stajerka

  Ja, sedaj priporočajo, da ostanejo doma, naslednja faza bo rjuha od glave do pet.
  Neverjetno, res neverjetno, kaj počno na račun humanosti evropski politični veljaki. Humanost za agresorje in zapor za miroljubne.
  Kako dolgo še??? A Evropejci res nismo sposobni stopit skupaj in naredit red na svojih tleh???

 • totex39

  To je pa res žalostno, da se človek ne bo mogel več prosto gibati v svoji državi, zaradi nasilnih migrantov.

  • Feriss.H

   Zmotno, ne zaradi nasilnih “imigrantov”, ampak zaradi maloumnosti države gostitelja. Še nikoli nisem zasledil da je kakšen Belec nadlegoval njihove ženske tam pri njih, ker če bi, nebi od njega ostalo niti za forenzično preiskavo, ki jo tamkajšnja policija itak nebi sprožila. Krivda je IZKLJUČNO na državi ki to tolerira, ali bolje rečeno OMOGOČA.

 • Unikatna

  Žalostno, da le svarijo ženske naj ostanejo doma!!!Če bi bilo šefom policije in policistom res kaj do varnosti Švedinj, bi se lahko uprli vladi in rekli, da se takšne umazane igre proti lastnemu ljudstvu ne gred! Takšne pohotneže pa bi strpali v zapore in nato nazaj v svoje domovine. Ni res, da se to ne da!

  • sevenx

   Takšni policisti bi izgubili službo. Vsak ima kredit…

   • Unikatna

    Vem, ampak bolj bi morali tudi oni pritiskat na politiko…

 • Kapucinka

  Če tujci kljub kaznim napadajo ženske, je treba poostriti kazen. Kastracija ali izgon iz države za posiljevalce, pa bodo nehali. Policija je začela razmišljati točno tako kot muslimani sami, isto kot “odkrite ženske moške vzburjajo, da se ne morejo kontrolirati, zato so si same krive, če jih posilijo”. To je vaša država, vzemite jo nazaj.

  • tomven

   Ko se bo prvi opičnjak sesedel z razbito glavo, se bo začelo obračati na bolje. Dokler pa vlade same dobesedno pozivajo te iztrebke, da počnejo to kar počno, bo pač tako.

 • Mirkoca

  Problem je tudi v tem, da je policija prilagojena našim razmeram. Pri nas imaš vsake dve leti eno budalo, ki posiljuje, ali še bolj poredko. In v taki družbi pet policajev zadošča. Če pa imaš 20% prebivalstva spornega (ali v Bruslju 60%) potem ti pet policistov nič ne koristi. Ne moreš nadzorovati vse hkrati. Zato so režimi, sistemi, kazni, policija v Arabskih državah drugačni kot pri nas. In ja, jasno, mi moramo vse to prilagoditi njim, njih se ne da. Nikoli se jih ni dalo in nikoli se jih ne bo. Še Turki v Nemčiji se v 4 generacijah niso uspeli prilagoditi.

  • Mihilus

   Psov nismo vzgojili iz volkov ampak smo jih vzredili s selektivno vzrejo skozi tisoče generacij. Pa je med psom in volkom manj razlike v DNK kot med črncem in belcem. Verjamem, da se prišleke da integrirati, ampak žal samo na način kot smo vzredili pse.

   • sevenx

    Samo da bo v tem primeru “pes” vzgojil človeka.

    • Mihilus

     Ne morem se strinjati. Mediji sicer ne dajejo takšnega občutka ampak Švedi so vedno bili močno proti imigracijam. Tako kot večina zahodnih držav živijo v nedemokratičnih državah in imigranti so jim bili vsiljeni. Švedi imajo nad seboj elito, ki je med ovčice namerno pomešala volkove. In za zdaj vse kaže, da je njihov načrt uničenje vseh ovčic.

 • Mihilus

  Smo videli to novico na svetovnih portalih že dva dni nazaj in vesel sem, da se je pojavila tudi tu. Sicer pa zopet lahko rečem slabše je boljše. Kapitulacija varnostnih organov je ena najboljših oblik streznitve.

  Malce slabo ste povzeli jezo lokalnih libertardov, ki niso bili jezni na samo situacijo situacijo ampak so bili jezni na dejstvo, da je policija to priporočilo sploh izdala brez, da bi se najprej posvetovala z njimi – kar bi nedvomno pripeljalo do umika priporočila.

 • Orange

  Policisti in vlade tega ne bodo rešile…. občani bodo morali stvar vzeti v svoje roke… tako bo tudi pri nas … kaj šele bo, ko se zimska garderoba zamenja s poletno

 • sikofitol

  “Priporočilo švedskih policistov: Ženske, če nimate spremstva, raje ostanite doma”

  Pri nas je kot običajno zadeva še toliko bolj resna. Priporočilo organizatorji poletov: “Moški in ženske, če nimate karte, raje ostanite doma.”

 • ljubinica

  “Priporočilo policije pa je že naletelo na hude odzive javnosti, ki v en glas trdi, da tisti, ki bi se morali prilagoditi svojim napadalcem – niso ženske, temveč napadalci.”

  Popolnoma NORO, SLABOUMNO je v skandinavski svet naseljevati Arabce v velikih količinah.

  Arabski svet je nekaj popolnoma drugega kot skandinavski.
  Arabci se niso zmogli uspešno integritati niti v mediteranski Franciji.https://www.youtube.com/watch?v=pCG2xJDtnwo

 • ljubinica

  Treba je pogledati podobe arabskega dela Marseilla danes (spodnji link). In na vsak način preprečiti, da se to zgodi Sloveniji.

 • KAPIBARA

  A niso nemci že sprejeli zakon, da v javnih zadevah, v katerih so tudi “zajedavci” NE BODO stregli več dojč ponosa : Klobas in salam.. ???

  • tomven

   Da na Oktoberfestu ne bom jedu šnicla?? Jebemu mater, si ga bom pa sabo prinesel!

 • drzavljanslo

  Osebe tujega videza… Čez par let bo ravno obratno. Osebe domačega videza so zlorabile to in to, reševal pa jih je blondinec tujega videza :) Švedi so si s svojo bebavo socialistično mentaliteto uničili državo. To uspešno počne sedaj EU, Američani pa se še malo upirajo.

 • domovina mili dom

  Če je poledica vzemi zraven spremstvo. Če te ogrožajo podivjane horde, jih izženi z vladami vred.

 • simplya

  Počakajte še malo,…zvončki in trobentice so že – dodana vrednost v obliki “walking dead populacije ” pa bo tudi prišla z dvigom temperature.Grčija jih ne bo ustavila, naša meja pa še manj….

 • xtc

  JEP!
  To so pozitivni učinki multi kultija;kmalu bomo njegovih dobrot deležni po Cerarju in Kučanu tudi Slovenci oz: Slovenke:
  Rešitev definitivno pride;zagotovo;vendar ne od politikov in policije;sodnije ;ampak naroda:
  Tstim ;ki še sedaj zadeva ni jasnaMULTI KULTI JE KOLAPS DRUŽBE V KAMNENO DOBO in to dobesedno:

 • garfi

  Bravo butci !

 • dob

  Želim biti enakopraven. A lahko ostanem doma, tudi če sem moški?

 • Vrhovni sodnik

  SRAMOTA, ISTI SI KOT PRI NAM, LEWAKI !

 • tomven

  Bebavi policaji; raje polovite in pozaprite te opice, ne pa omejevat svobodo gibanja domačinom. Kreteni nesposobni.

 • samsara

  Evropske vlade se norčujejo iz svojih volivcev!
  Člani vlad so popolnoma neodgovorni in brezvestni aparatčiki obskurnih entitet iz ozadja, ki državljane potrebujejo le za molzne krave in glasove na volitvah.
  Upam, da jim bo tako ali drugače izstavljen račun.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!