fbpx

Pripravite se na popolno uničenje dosedanje Evrope: To je konec življenja, kot ga poznamo

Foto: epa

V skladu z novim sporazumom med štirimi zahodnoevropskimi državami ter Čadom in Republiko Niger bo migrantom iz Afrike zdaj lažje poiskati azil v Evropi. “Posebno ranljivi begunci” bodo zdaj lahko zaprosili za azil v Evropi, in sicer neposredno iz afriških držav. Tako jih bo na naši celini vedno več, začelo se bo drugačno življenje.

Štiri zahodnoevropske države so se dogovorile za novo azilno politiko, ki afriškim migrantom omogoča, da v evropskih državah najdejo azil, in sicer neposredno iz afriške celine, poroča AP. Vodilni iz Francije, Nemčije, Italije in Španije so skupaj z zunanjo ministrico EU Federico Mogherini svetu sporočili novico, po tem, ko so se predstavniki omenjenih, pa tudi nekaterih afriških držav, zbrali v Parizu, kjer so razpravljali o integraciji, migraciji in obrambi znotraj EU.

Številni afriški voditelji so že zaprosili za večjo podporo EU. Zaskrbljeni so predvsem zato, ker njihove države uporabljajo kot tranzitna območja za migrante, katerih cilj je priti na evropsko celino. Prav tako prosijo za pomoč pri prekinitvi trgovine z ljudmi, predvsem z zagotavljanjem možnosti tistim, ki pri teh dejavnostih sodelujejo, da se vključijo v legitimna poslovna področja, kot sta trgovina ali kmetijstvo.

Foto: epa

Evropske države nameravajo sodelovati z afriškimi, predvsem s Čadom in Republiko Niger. Tam želijo pomagati ”posebno ranljivim migrantom”, da lahko začnejo novo in boljše življenje v Evropi.

S takšnim novim načinom bodo migranti, če bodo njihove prošnje za azil odobrene, legalno in varno potovali v Evropo. Tako se ne bodo ukvarjali z življenjsko nevarnimi ovirami in potovanji s čolni po Sredozemlju. Seveda to ne bo omogočeno vsem, ampak samo ”posebno ranljivim migrantom”. Kdo točno so ti ”posebno ranljivi”, še ni popolnoma jasno, a bo sestava azila temeljila na predlogih ZN. Nedvomno gre pričakovati, da bo zato sledila poplava prosilcev za azil, kot je svet še ni videl. Novica je verjetno že dosegla celotno afriško celino.

To pa pomeni začetek konca Evrope, kot jo poznamo. Pripravite se na to, kar nas čaka in užijte dni, ki so nam preostali brez množičnih priseljencev. Očitno je val migrantov in kar bodo prinesli s seboj, neizbežen.

A. L.