fbpx

Dokazi so bili preveč obremenilni: Princ Andrew se je odrekel vsem javnim dolžnostim zaradi afere Epstein

Princ Andrew (Foto: Youtube)

Princ Andrew (Foto: Youtube)

Princ Andrew, drugi sin kraljice Elizabete, se je znašel v pedofilskih in spolnostih škandalih umrlega ameriškega multimiljarderja Jeffreya Epsteina. Zaradi hudih obtožb ter dokazov o vpletenosti Eppsteina, je podal izjavo, da se odpoveduje javnim dolžnostim.

Princ Andrew se bo odpovedal vsem svojim plemiških nazivom zaradi vpletenosti v afero Eppstein. Spomnimo, ameriški multimiljarder Jeffrey Eppstein je bil znani new yorški finančnik in organizator razvratnih spolnih zabav za svojo bogataško elito. Med drugim je prijateljeval tudi z bivšim ameriškim predsednikom Billom Clintonom.

V zadnjih mesecih pa so svetovno javnost presenetili videoposnetki, kjer se je videlo, da enega izmed Eppsteinovih prebivališč zapušča princ Andrew. Svojo nedolžnost je poskusil rešiti v odmevnem intervjuju na BBC, a se je klavrno zapletel še v večje bizarnosti in netočnosti. Zaradi afere se tudi ne bo pojavljal v javnosti in sodeloval v humanitarnih projektih  kraljeve družine.

A statement by His Royal Highness The Duke of York KG.

Gepostet von The Royal Family am Mittwoch, 20. November 2019

 

Kraljeva družina se mu je odrekla, vzrok je bil intervju
V javnosti so se nekajkrat pojavile namigovanja, da se bo moral princ Andrew odreči vsem svojim nazivom. Z zadnjim intervjujem za BBC si je princ Andrew zabil poslednji žebelj v svojo krsto. Kljub temu, da so mu v kraljevi družini prepovedali spregovoriti, se ga je odločil samodejno izpeljati.

Luka Perš