fbpx

Pro-HIV kalifornijski senator želi izbris iz registra spolnih prestopnikov za LGBT pedofile

Kalifornijski senator Scott Wiener obdan z otroci (vir: facebook)

Kalifornijski senator Scott Wiener, ki je leta 2017 privabil pozornost javnosti z zakonom, ki je namerno prenašanje okužbe HIV na druge ljudi iz resnega kaznivega dejanja prekvalificiral v prekršek, tokrat želi iz registra spolnih zločincev izbris LGBT pedofilskih posiljevalcev.

Kalifornijski homoseksualni državni senator Scott Wiener je v kalifornijskem senatu predstavil osnutek zakona, ki bi sodnikom omogočal, da sami odločijo, ali se mora oseba vpisati v seznam spolnih zločincev, če je imela spolne odnose z mladoletno osebo, staro med 14 in 17 let in je sama do 10 let starejša od svoje mladoletne žrtve.

Po trenutni kalifornijski zakonodaji se pedofili avtomatsko vpisujejo v seznam spolnih prestopnikov. Predstavnica Demokratov Lorena Gonzales je blokirala Wienerjev predlog. “Nikakršen seks med 24-letnikom in 14-letnikom ne more biti s pristankom,” je pojasnila.

Nad odločitvijo Gonzalesove so bili razočarani aktivisti Equality California. “Izjemno smo razočarani,” je povedal izvršni direktor Equality California Rick Zbur. Po njegovih trditvah trenutni zakon diskriminira proti LGBTQ posameznikom, ki so zaradi spolnih odnosov z mladoletnimi osebami avtomatsko dodani na seznam spolnih zločincev.

Tudi sam Wiener je izrazil nezadovoljstvo nad sestrelitvijo njegovega predloga. Po njegovem mnenju to kaže na “ekstremno diskriminacijo”, kateri je izpostavljena LGBT skupnost.

Wienerju očitno in nikoli dovolj. Potem ko je po pisanju National File pred dvemi leti poskrbel za omilitev kazni za namerno prenašanje okužbe s HIV na druge ljudi, zdaj želi nevpisovanje pedofilov, ki so del LGBT v register spolnih zločincev.

 

Ivan Šokić