fbpx

Prosilci za azil v samo enemu azilnem domu v Nemčiji v devetih mesecih zagrešili 1.265 deliktov

Foto: iStock

Na zahtevo predstavnika AfD Andree Wendta je saški notranji minister Roland Wöller razkril podatke policije o kriminalu med januarjem in septembrom. Naravnost šokantno razkritje je pokazalo, da so prosilci za azil v samo enem azilnem domu v tem času zagrešili 1.265 zločinov, ki vključujejo kraje, izsiljevanje, posilstva, zlorabo otrok in celo uboj.

Nemška policija je v azilnem domu, ki se nahaja na Hamburgstrasse v Dresdnu, v zadnjih devetih mesecih po poročanju Voice of Europe naštela 1.265 kaznivih dejanj. Ob tem je vredno izpostaviti, da v azilnem domu biva “zgolj” 642 prosilcev za azil, kar v povprečju nanese skoraj dve kriminalni dejanji na posameznika.

Zaradi podivjane stopnje kriminala so bili v juniju prisiljeni uvesti nove, ostrejše varnostne protokole, z namenom zaščite varnostnega osebja. Tako kazniva dejanja, ki so jih ti prosilci za azil zagrešili, kot njihovo število so naravnost zastrašujoči.

Kriminalcem ni mesto med prosilci za azil
364 kršitev dovoljenj za bivanje, 299 tatvin, 175 manjših poneverb, 97 velikih kraj, 69 prekrškov, povezanih z drogami, 41 neplačil voznin, 33 hujših napadov s posledicami, 20 napadov, 13 skupinskih ropov z orožjem, 12 zalezovalskih tatvin, 4 ropi, dva napada na predstavnike varnostnih organov, eno izsiljevanje in ena aretacija zaradi uboja.

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Seznama pa tu še ni konec. Še ena hujša kršitev javnega reda in miru z grožnjo z zločini, sedem spolnih zločinov, ravno tako pa spolno nadlegovanje in zloraba otrok. “Postaja jasno, da je med prosilci za azil ogromno kriminalcev, ki ogrožajo varnost in zato nimajo mesta v naši državi,” je stanje komentiral Wendt.

Ivan Šokić