fbpx

Tega v drugih medijih ne boste videli: V Londonu so se ob obisku ameriškega predsednika Trumpa zbrali tudi njegovi podporniki!

Britanska kraljica Elizabeta II, ameriški predsednik donald Trump in njegova žena Melania na proslavi 75. obletnice izkrcanja v Normandiji (Foto: EPA)

Med obiskom ameriškega predsednika v Veliki Britaniji so osrednji mediji na trenutke več pozornosti kot dejanskemu namenu obiska namenili levičarskim protestnikom, ki so protestirali proti Trumpovemu obisku. A številni so bili nad obiskom ameriškega predsednika navdušeni.

“Tisti, ki zahtevajo, da mu prepovedo vstop v Združeno kraljestvo, so fašisti,” je o protestih proti Trumpu, ki so se odvijali med obiskom ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Veliki Britaniji, povedal eden od njegovih britanskih podpornikov, ki so se zbrali pred Buckinghamsko palačo.

Med zbranimi Trumpovimi podporniki pred palačo kraljeve družine so bili po poročanju Independenta tako ameriški turisti kot tudi domačini. “On je svoja lastna oseba, nihče ga ne more kupiti,” je o Trumpu povedal Jerry Foster s Floride. “Tega ne počne zaradi denarja, temveč zato, ker ljubi Ameriko. Tako bi moralo biti v vsaki državi – tako bi moralo biti tudi tukaj: Najprej Anglija.”

Velika Britanija potrebuje moža, kakršen je Trump
“Podpiram državniški obisk, ker spoštujem Trumpa kot predsednika svobodnega sveta,” pa je povedal 55-letni Joseph Afrane, ovit v britansko zastavo. “Po brexitu ga bomo potrebovali tako za trgovanje kot za varnost. Amerika je naša dolgoletna zaveznica.”

Podobnega mnenja je bil tudi 48-letni Russel iz Shropshireja, ki pa ni želel razkriti priimka, saj se zaveda sovražnosti do Trumpa in tistih, ki nosijo zdaj že znamenito rdečo kapo z napisom “Naredimo Ameriko spet veliko”. Russel je ob tem povedal, da Britanci na čelu države potrebujejo človeka, kakršen je Trump.

Britanski zunanji minister Jeremy Hunt pa se je obregnil ob bojkot Trumpovega obiska s strani laburistov. Kakor je Hunt poudaril, Trumpa ni povabila premierka Theresa May, temveč sama kraljica Elizabeta II z namenom, da bi počastili spomin na milijon ameriških vojakov, ki so bili pripravljeni umreti, da bi zagotovili britansko svobodo. 6. junija namreč obeležujemo 75. obletnico začetka zavezniške invazije na Normandijo.

A Trump se ni dal motiti in je britanskim laburistom vrnil v enaki meri, ko je, kot poroča Breitbart, zavrnil srečanje z vodjo laburistov Jeremyjem Corbynom v svoji londonski rezidenci, rekoč, da je Corbyn “negativna sila”.

Ivan Šokić