fbpx

Prvi korak do ozdravitve – Švedski premier priznal: “Bog ve, da imamo težave z integracijo migrantov”

Švedski premier Stefan Löfven (vir: twitter)

Švedski premier Stefan Löfven je v nedeljskem božičnem govoru v Köpingu priznal, da ima Švedska težave z integracijo priseljencev. Njegov govor je bil za švedske razmere presenetljiv, saj je predstavil več težav, s katerimi se zaradi svoje politike odprtih vrat soočajo v državi.

Preden je omenil vse večje težave, s katerimi se država sooča, je poudaril, da je švedsko gospodarstvo močno. S tem je, kakor poroča Speisa, želel pomiriti strahove pred možnostjo zloma švedskega gospodarstva po tem, ko je George Soros z nekaterimi dejanji, povezanimi s švedskimi delnicami, povzročil paniko na trgu.

“Bog ve, da imamo težave v državi,” je povedal Löfven, preden je priznal, da ima Švedska težave z imigranti iz tretjega sveta, ki se ne integrirajo v skupnost. “Težav z integracijo nismo jemali dovolj resno.” Premier je obsodil rastočo stopnjo kriminala, ki pesti državo. “Imamo kriminal, ki je strahoten in popolnoma nesprejemljiv,” je dejal.

Priznanje je prvi korak
V predstavitvi rešitev za švedske težave je govoril o pravičnosti, enakih možnostih za vse in službah. Napovedal je tudi več sredstev za policijo. Na kratko, vedno ista pesem, ki na koncu ne obrodi nikakršnih sadov. A vseeno bi lahko rekli, da je Švedska po dolgem času naredila prvi korak v pravo smer. Premier Löfven si je drznil težave z integracijo imenovati in jih priznati. Lahko smo prepričani, da bo preteklo še veliko vode, preden se na Švedskem zgodi karkoli konkretnega, s čimer bi dejansko rešili težave. Vendar pa naj bo za zdaj dovolj, da so se naveličali po nojevsko tiščati glavo v pesek. Majhen korak za Švedsko, ogromen korak za dobrobit švedskega naroda.

Ivan Šokić