fbpx

Prvorazredni islamisti: Borka Islamske države prejela 150.000 evrov davkoplačevalskega denarja

Foto: Youtube

Prebivalci Velike Britanije so ogorčeni nad zadnjim sodnim škandalom, ki kaže na prvorazrednost islamskih migrantov in skrajnežev ter na drugorazrednost vseh ostalih. Tareena Shakil je bila kot prva ženska v Britaniji obsojena sodelovanja z Islamsko državo. Za njeno obrambo je država namenila več kot 132.000 funtov (155.000 evrov)  davkoplačevalskega denarja.

Šestindvajsetletna muslimanka, ki je delala kot prodajalka v trgovini Morrisons je svojo štipendijo, ki je znašala okoli 600 evrov, porabila za to, da je iz Velike Britanije pobegnila v Sirijo. Tam se je pridružila zloglasni Islamski državi. S seboj je vzela tudi sina, ki je bil v času potovanja še dojenček.

Škandalozno visoki stroški obrambe
Ko se je vrnila iz Sirije, so jo organi pregona takoj aretirali. Na sodišču v Birminghamu je bila spoznana za krivo sodelovanja v Islamski državi in spodbujanja terorističnih dejanj. Do tu vse lepo in prav, če ne bi za njeno obrambo plačala kar država. Stroški odvetnikov so znašali za enega 72.875 funtov in za drugega 53.918 funtov. Poslanec konservativne stranke Andrew Griffiths je opozoril, da bodo ljudje ogorčeni nad ceno in načinom plačila obrambe.

Shakilova se je za pot v Sirijo odločila, ko ji je znanec  in simpatizer Islamske države Fabio Pocas prek Facebooka dejal, da bo šla v pekel, če ostane v Britaniji, deželi nevernikov. Ko je prispela v Sirijo je uporabljala socialna omrežja, da je svojim prijateljem sporočila, da je del njene vere pobijati nevernike in da želi umreti kot mučenka. Svojemu partnerju pa je sporočila, da njun odnos nima več prihodnosti, a da se bosta ponovno srečala v raju.

Na svojem Facebook profilu je objavljala fotografije na katerih pozira s pištolami in avtomatskimi puškami. Na eni fotografiji je celo postavila svojega sinčka ob zastavo Islamske države. Sodnik, ki je predsedoval senatu, je dejal, da Shakilova ni pokazala kančka obžalovanja za svoja dejanja.

“Na vašem Facebook profilu ste jasno izražali svojo podporo Islamski državi. Zavedali ste se nasilja in terorja, ki ga IS povzroča po svetu. Raziskovali ste in točno veste za kaj IS uporablja ženske. Ne za borke, ampak za reprodukcijo naslednje generacije borcev,” je še povedal sodnik.

Ne glede na to, da se je zgodba zgodila v Veliki Britaniji, je pomembna tudi za nas. Tudi pri nas, sicer še v zelo omejenem obsegu, gledamo, kako migranti in muslimani postajajo zaščitena skupina. Če imaš kaj proti desničarjem, belcem in kristjanom si borec za pravice, če si proti muslimanom in migrantom si fašist. Sedaj pa že nekaj mesecev vemo, da država migrantu nameni več denarja kot slovenskemu upokojencu s 40 leti delovne dobe. Živimo v narobe svetu in upamo lahko, da bo prehod nazaj v normalnost nenasilen. A žal nas zgodovina uči drugače.

A. R.