fbpx

Putin naj bi bil nezadovoljen nad nosečnostjo svoje ljubice

Predsednik Vladimir Putin in njegova domnevna žena Alina Kabaeva (Foto: Kremlin.ru)

Medtem ko ruski predsednik Vladimir Putin vodi vojno v Ukrajini, z dolgoletno partnerico Alino Kabajevo pričakuje rojstvo hčere. Novo rojstvo ponavadi vzbuja vznemirjenje in srečo, a 69-letni Putin nad prihodom nove potomke naj ne bi bil pretirano navdušen, češ da naj bi že tako ali tako imel dovolj hčera. 

Za ruskega predsednika je znano, da skrbno varuje podrobnosti svojega zasebnega življenja. Kakorkoli, pred leti je eden od ruskih časopisov razkril, da je ljubica Alina Kabajeva razlog, da se je Vladimir Putin ločil od svoje žene. Na račun razkritja je bil časopis kaznovan z ukinitvijo. 39-letna gimnastičarka je sicer prejemnica številnih medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih kot tudi olimpijskega zlata, bila pa je tudi poslanka. Odkar se je resneje zapletla s Putinom, se je umaknila v ozadje.

Kremeljski insajderji naj bi bili tisti, ki so po poročanju New York Posta razkrili, da Putin nad novico o rojstvu hčerke naj ne bi bil navdušen. “Novica ni prav nič razveselila bodočega očeta in predsednika Rusije v eni osebi, ki je izrazil mnenje, da je že dovolj otrok, še bolj pa hčera, kar je Kabajevo zelo razburilo,” je mogoče razbrati iz anonimke. Kabajeva naj bi imela z ruskim predsednikom dva fantka in dvojčici, vsi pa so bili rojeni v Švici, so viri povedali za Page Six v začetku tega leta. Nekdanja gimnastičarka je z otroki skrita na varovani lokaciji, so povedali viri. Vsi njuni otroci pa naj bi imeli švicarske potne liste, poroča Daily Mail.

Alina Kabajeva (Foto: epa)

V maju je na plano prišla informacija o tem, da je Kabajeva ponovno noseča, z objavo: “Putin je izvedel, da je njegova ljubica spet noseča – in kot kaže, to ni bilo načrtovano,” je poročal The Sun. Putin ima tudi dve hčerki iz prejšnjega zakona z rusko stevardeso Ljudmilo Škrebnevo: 36-letno Marijo, ki uporablja priimek Vorontsova in je solastnica zdravstvenega investicijskega podjetja Nomenko, in 35-letno Katerino Tihonovo, nekdanjo tekmovalno plesalko, ki vodi pobudo za umetno inteligenco na moskovski državni univerzi. Poleg tega naj bi oligarh imel “skrivno hčer”, Luizo Rozovo, znano tudi kot Elizaveta Krivonogikh, ki jo je imel z njeno mamo Svetlano Krivonogikh – Putinovo domnevno ljubico v devetdesetih letih in na začetku leta 2000.

Maria Voroncova (Vir: Pro TV)

Katerina Tihonova (Foto: Facebook)

Putin in Kabajeva, rojena v Uzbekistanu, sta se prvič srečala, potem ko je ona osvojila zlato medaljo za Rusijo na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, kar jo je pahnilo v soj nacionalne pozornosti. Na račun njene moči, gibčnosti in spretnosti z žogo in trakovi ritmične gimnastike se jo je oprijela oznaka “najbolj prožna ženska v Rusiji”. Do leta 2008 je postala “skrivna prva dama” Rusije, o kateri se govori. Alina naj bi tudi nosila poročni prstan, vendar zaznamb o poroki s Putinom ni.

Sara Kovač