fbpx

Putin naj bi preživel kar pet atentatov: Elitni ostrostrelci, izoliran bunker in pokuševalci hrane so garant njegove varnosti

Ruski predsednik Vladimir Putin (Foto: epa)

Vladimir Putin pravi, da je preživel že pet poskusov umora, po izvoru vse od Velike Britanije do Azerbajdžana. 

Trenutno je tako v strahu za svoje življenje, da se je obdal s skupino elitnih ostrostrelcev. Najnovejši poskus umora sega v začetno obdobje ruske invazije na Ukrajino. V javnost že prihajajo prve podrobnosti poskusov njegovega umora. Načelnik ukrajinske obrambne obveščevalne službe Kirilo Budanov je potrdil, da se je neuspešen poskus atentata zgodil pred približno dvema mesecema, poroča The Sun

O dogodku se ni javno poročalo. Znano je le to, da se je zgodil, niso pa znane  podrobnosti o kraju dogodka in kdo je stal za njim. V trenutnih razmerah pa naj bi bil Putin tako prestrašen, da ga elitna skupina ostrostrelcev spremlja povsod. Gre za skupino, ki ji je zaupana zelo pomembna naloga – poiskati druge strelce in jih onesposobiti, še preden dobijo priložnost za pritisk na sprožilec. 

Putina je strah, da bi mu kdo zastrupil hrano. (Foto: epa)

Putin je namreč obseden z idejo, da ga skuša nekdo ubiti, zato išče varnost v svojem izoliranem bunkerju. Zaposlil naj bi celo skupino ljudi, da poskuša njegovo hrano, saj je prepričan, da bi se lahko zastrupil. Pojavljajo se tudi govorice, da naj bi nekdanji vohun KGB naročil izdelavo posebnih rokavic za zaščito kože pred morebitnimi strupi.

Več poskusov umora z razstrelivom
Na kemikalije naj bi večkrat dnevno testiral tudi vodo v svojem bazenu. Spremlja ga tudi skupina zdravnikov, ki se spopada z njegovo skrivnostno boleznijo. Med poskusi atentatov je denimo zabeležen tisti iz Azerbajdžana iz leta 2002, ko ga je poskusil umoriti neki Iračan. Šlo naj bi za poskus z razstrelivom. Drugi primer se je zgodil na avtocesti v bližini Kremlja. Šlo je za podstavljeno bombo.

Domen Mezeg