fbpx

Putinov odziv na izobešanje LGBT zastave na ameriškem veleposlaništvu v Moskvi: “Naj praznujejo. To vam pove nekaj o ljudeh, ki tam delajo.”

Izobešena LGBT zastava na ameriškem veleposlaništvu v Moskvi. (Foto; Ameriška ambasada v Moskvi)

Ruski predsednik Vladimir Putin je podpisal spremembe ruske ustave, ki jih je na posvetovalnem plebiscitu podprlo več kot 78 odstotkov vseh volivcev. Veliko kritik si je prislužil v progresivnih globalističnih medijih, češ da diskriminira proti homoseksualcem, ker so v ustavo zapisali, da je zakon zveza izključno med moškim in žensko. Dolgoletni voditelj Rusije odgovarja, da nikogar ne diskriminirajo, le da se propaganda LGBT skupnosti ne širi med mladoletnimi prebivalci Rusije. Žal je šlo za novo lažnivo propagando nenaklonjenih svetovnih medijev, kar dokazuje dialog med Putinom in senatorjem Aleksejem Puškovom.

Ameriško veleposlaništvo v Moskvi je kljub prepovedi ameriškega predsednika Donalda Trumpa izobesilo uradno zastavo LGBT skupnosti. Na provokativno dejanje neposlušnega ameriškega veleposlanika v Moskvi Johna Sullivana se je odzval ruski predsednik Vladimir Putin v pogovoru s ruskim senatorjem Aleksejem Puškovom.

“Kdo dela v tej zgradbi?” je Putin vprašal govornika, senatorja Alekseja Puškova. Le-ta je odgovoril: “Američani.” Putin mu je odgovoril: “Naj praznujejo. To vam pove nekaj o ljudeh, ki tam delajo.” Še isti dan je podpisal spremembe ruske ustave, podprte z nacionalnim glasovanjem, ki vključujejo klavzulo, ki opredeljuje zakonsko zvezo kot združitev moškega in ženske, poroča ameriški medij Breitbart.

Ruski predsednik Vladimir Putin (foto: EPA)

“Vendar to ni nič hudega,” je v petek dejal predsednik. “O tem smo govorili že večkrat in naše stališče je jasno.” Dodal je še, da Rusija ne diskriminira ljudi na podlagi spolne usmerjenosti. “Da, sprejeli smo zakon, ki prepoveduje propagando homoseksualnosti med mladoletniki. Pa kaj? Naj ljudje odrastejo, postanejo odrasli in nato sami odločajo o svojih usodah, “ je dejal. “Tisti, ki nas napadajo na tej osnovi, samo poskušajo razbiti odprta vrata.” V obdobju razprave o spremembi ustave je Putin dejal, da ne bo pustil, da bi se vloga matere in očeta preusmerila v “starševsko številko 1” in “starševsko številko 2.”

Ameriški veleposlaniki po svetu kljub Trumpovi prepovedi razstavljajo zastavo LGBT skupnosti

Trump je ameriškim veleposlaništvom prepovedal razstavljati uradno zastavo LGBT skupnosti, a se je na prepoved požvižgalo večje število ameriških veleposlanikov po svetu, denimo v Italiji in v Rusiji. 25. junija je ameriški veleposlanik v Moskvi John Sullivan v videu na Twitterju dejal, da “naše veleposlaništvo solidarno prikazuje mavrično zastavo”, ob tem pa Rusom zaželi “srečno Parado ponosa.”

Ameriško veleposlaništvo v Moskvi je objavilo izjavo: “Junij je mesec Parade ponosa in praznujemo v duhu, da si vsi zaslužijo živeti življenje brez sovraštva, predsodkov in preganjanja.” Kot je dejal veleposlanik Sullivan, so “pravice LGBT človekove pravice. In človekove pravice so univerzalne. Tako preprosto je.” Tudi nad britanskim veleposlaništvom v Moskvi je plapolala mavrična zastava. Tiskovni predstavnik Ruske pravoslavne cerkve je zastavo LGBT označil za nespoštovanje ruskih vrednot.

Luka Perš