Računalniški gigant Bill Gates opozarja, da kriptovalute ubijajo ljudi!

Foto: epa

Ustanovitelj računalniškega podjetja Microsoft Bill Gates je izrazil veliko zadržkov glede kriptovalut, ob tem pa izpostavil, da njihova uporaba za nakup nezakonitih drog vpliva na ubijanje ljudi na precej neposreden način.

Prek ameriške zabavne, družabne in novičarske strani Reddit je Gates sicer razpravljal o številnih zadevah, vse od kvantnega računanja, od tega, kako bo avtomatizacija vplivala na družbo, do področja tehnoloških napredkov, ki se jih najbolj nadeja v naslednjem desetletju.

Po tem, ko je uporabnik Reddita Askur 1337 zastavil Gatesu vprašanje o tem, kaj meni glede kriptovalut, se je tehnološki milijarder odzval z previdnostjo, ob tem pa opozoril na svojo zaskrbljenost glede njihove anonimnosti ter vloge pri povzročanju smrti. “Zaradi anonimnosti, ki jo te ponujajo svojim uporabnikom, so lahko kriptovalute, kot je bitcoin, uporabljene za nakup fentanila in drugih zdravil na temnem spletu,” je dejal Gates in jih opisal kot redko tehnologijo, ki je povzročila smrti na dokaj neposredni način.

Foto: iStock

Fentanil je močan sintetičen opioid, ki je povezan s porastom smrti v ZDA. Ameriški predsednik Donald Trump se je s podpisom zakona zavzel za ustavitev širjenja fentanila z namenom, da zagotovi dodatna sredstva ameriškim carinskim agencijam za nakup prenosnih naprav, ki zaznavajo prisotnost nezakonite substance pri potnikih, v pošti in paketih.

Sporna se mu zdi anonimnost
Gates se pri tem ni ustavil glede kritiziranja kriptovalut. “Glavna značilnost kriptovalut je anonimnost. Mislim, da to ni dobra stvar,” je pripomnil in dodal, da je zmožnost vlade, da pride na sled pranju denarja, davčnim utajam in financiranju terorizma, dobra stvar.

N. Ž.

 • Anton

  se pridružujem mnenju Bil-a, kriptovalute dejansko ubijajo ljudi, tu imam v mislih duševno, morlano pohabljanje ljudi, njihove zavesti, kaj je prav in kaj ne, nemoč prepoznavanja mejnice med prav in neprav, izguba čuta do vrednot, kaj je korektno in kaj ne, kriptovalute prispevajo k intezivnemu razvrednotenju , razčlovečenju, k socialnemu razslojevanju, razdeljevanju, in to mnogo bolj kot današnje fiat valute, in verjamem da bodo njih posledice še mnogo hujše kot za časa zlate mrzlice , katera je potekala v ZDA v 19 stoletju oz natančneje začenši od leta 1848 in se formalno(??) končala leta 1855.Moje mnenje od koga je prišla iniciativa do ustvaritve tega “balon” ostaja nespremenjena, določen sloj ljudi, ki je premožen(ne bomjih imenoval, lahko jim rečete masoni, iluminati, lahko jih imenujete globoka država sveta), ljudje z vplivom nad dogajanjem na tem svetu, ljudje ki imajo denar, da lahko ustvarjajo smernice družbenopolitičnega sistema, njih se pritiče in oni so v ozadju te zgodbe, katero imenujete z dikcijo kriptovalute, zame pa ni nič drugega kot digitalna verzija Ponzijeva shema, katere posledice bodo vidne v sami družbi in na katere sem nakazal že v uverturi svojega komenatrja.

  sarkazem press

  • nevtrino

   Vedno je super lepo, ko se lahko skozi sistem na lep prikrit način zajeda in zažira, ne ?

   • Anton

    regulacija sledljivosti mora biti pristona, če tega nočeš oz ne zmoreš prepoznati/priznati.

    sarkazem press

    • nevtrino

     Torej sistemsko nategovanje ali resnost ?

     • Anton

      alternativa kriptovalut naprem fiat valutam, je slabša oz zelo slaba, prvič že iz samega vidika sledljivosti oz računalniške varnsoti, drugič zaradi energetske potratnosti , tretjič zaradi same kode ki jo zaganja in zahteva časovno zahtevnost pri izvrševanju v smeri transakcij,četrtič pa to na kar sem že ankazal v enem od prejšnjih komenatrjev. Če pa želiš se še bolj poglobiti, pojdi v samo drobovje v sam hash, ki poganja kriptovalutni svet, ki je napisan v javascriptu in je zelo dojemljiv za hekerske vlome
      Skratka naj skrčim, vkolikor se vzposatavijo alterantiva/e k obstoječi alternativi je potrebna le ta temeljiti na poudarku vrednot ostalo so pa tehnikarije oz omejitve, ki vzposatvijo regulative nadzora nad sledljivstjo.

      sarkazem press

 • Ryuk

  Anonimnost gre Gatesu zelo v nos. Saj že z windowsi zbira vaše osebne podatke.

 • Burek Burecki

  Jap ubija ljudi. Kot da demokraticne bombe ki padajo na civiliste na bliznjem vzhodu ne..

  • učko

   Rusi in Asadova vojska glih kar bombardirajo Guto. Kot so pred tem Alep. Sam da oni niso kej prida demokratični.

 • Zgornji

  AMENNN !!! Ampak, preden se bodo ljudje tega zavedeli, bo že prišlo do Zloma Svetovnega Gospodarskega Sistema . Ampak, … takrat bo itak že Prepozno …

  • nevtrino

   Ja, res je vprašanje, kdaj bo priden pošten človek, brez nategovalskih trikov, prišel do svoje veljave …

   • Zgornji

    Bo, ampak ne pred Koncem sveta … torej, ne pred cca 2027 , … težko kaj prej , … sigurno pa ne pred 2024 …

 • nevtrino

  Tako se spet pošten delovni državljan znajde vmes med različnimi zajedalci, ki bi ga, vsak na svoj način, od sistemskega do anonimno-gangsterskega, radi zajedali in zažirali …

 • učko

  Boljš, da ima država “kontrolo” nad kriptovalutami, kot da se trgovanje z njimi preseli v ilegalo !

 • Steiermark

  Tale stvor, bill gates, se “skrbi” za življenja oz. zdravje ljudi……. smešno, ko pa vsi vemo, da je on in že njegov oče, bil “ustanovitelj – uveljavitelj” Evgenike – ko na vse načine skrbijo za “zmanjšanje” populacije na zemlji, ko “poklanjajo” cepiva za otroke, ki jih ugonobijo, ki ima največ pri “komarju s zika virusom”, ki povzroča defektnost še nerojenih otrok, pri materah, ki so bile okužene s tem virusom…… skratka, tak spaček, ki spada v nwo in se trudi za zmanjšanje populacije na zemlji, na 500 milionov, nima kaj govoriti in se delati humanista, ko je pa prav nasprotno od tega……. Evgenika, ki jo je takoj za Američani in Angleži uvedel tudi Hitler, se vedno bolj uveljavlja po svetu – odstranitev vseh bolnih in “dru

  žbi” nepotrebnih – škodljivih ljudi, tistih, s “socialnega dna”, splavi, geji in lezbijke itd., skratka, škodljiva in satanististična ideologija!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!