Radikalna levica kot moralna policija: Na Nizozemskem hočejo odgnati “Črnega Petra” zaradi rasizma

Sintaklass in Črni Peter (Foto: Twitter)

Sintaklass in Črni Peter (Foto: Twitter)

Radikalna levica na Nizozemskem spet igra vlogo moralnega policaja v družbi. Nizozemska je v teh dneh slavila prihod Sinterklassa, nizozemske različice Miklavža. Vsako leto ga spremlja njegov pomočnik Črni Peter. Tokrat je bil v nekaterih nizozemskih mestih na protestih radikalne levice ožigosan za rasista .

Na Nizozemskem so se znova pojavile težnje proti narodni tradiciji in kulturi. Radikalni nizozemski levičarski aktivisti so v mestih Haag, Emmen, Groningen in v drugih nizozemskih mestih zahtevali, da se Nizozemci odpovedo spremljevalcu svetega Miklavža, Črnemu Petru. Tega so zmerjali z “rasistom”, skandirali so “ustavite črni obraz”, na transparentih je pisalo “Black Lives Matter”.

Nizozemska že stoletja slavi prihod Sintaklasa in njegovega pomočnika Črnega Petra. Gre za tradicionalni nizozemski dogodek, ki se prenaša tudi po nacionalni televiziji. Po poročanju portala Voice of Europe se je 88 odstotkov Nizozemcev izreklo, da lik Črnega Petra ne predstavlja rasizma. Večina prebivalcev spoštuje in sprejema dolgoletno nacionalno in zgodovinsko tradicijo, le levičarska radikalna skupina KOZP je iskala težave tam, kjer jih ni.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1196171304082255873

Moralna globalna levica zaradi multikulturnosti in enakosti išče težave tam, kjer jih ni
To ni prvi primer, ko moralna globalna levica išče šivanko v senu. Pred kratkim so v nemškem mestu Freiburg zaradi pohoda multikulturnosti in strahu, da ne bi užalili verskih čustev drugih veroizpovedi, prepovedali tradicionalno božično postavljeno smreko na meji med Nemčijo in Švico.

Luka Perš

 • pajot

  Ne vidim problema za črno raso. Naj še oni svojemu Miklavžu pritaknejo belega petra. pa bo volk sit in koza cela.

 • RATATA

  Kaj pa to;
  ob predstavitvi turistične ponudbe in lepot Krajnske Gore ter obmejnih krajev v Italiji (pod Sv.Višarji v Trbižu) in na Koroškem (v Podkloštru), ki spada k Avstriji, so naše bebave butare v oddaji Na lepše najmanj dvakrat omenile nek “multikulti”, čeprav ljudje, ki živijo na tistem, alpskem območju imajo popolnoma isto kulturo in so si zapovrh še podobni po videzu, načinu obnašanja in običajih, pa tudi razumejo se med seboj, čeprav eni govorijo poLaško, drugi dojč, naši pa puSluensk! (glede na imena vseh teh krajev si lahko marsikaj tudi mislimo…!!!)!
  To je ena kultura enega in istega območja in naravnih danosti in tisočletnega sobivanja do pred kratkim v skupni državi!!
  Mi, ki smo tukaj odnekdaj se lahko obnašamo tako, kot smo se dosedaj in nihče nam ne sme v imenu neke “demokracije” to prepovedovati!!
  Doma imamo mi svoja pravila, ki se jih držimo in kdor pride se naj ravna po njih ali pa takoj izgine, da ne bo izginjen!!

 • Vlado77

  Takim gredo na živce filmi ,kjer ni črnca. Sam tako je . Evropa je pač bila bela in je še večinsko bela. Da imamo svoje običaje in tradicije je normalno in ni nikakršen rasiszem. Rasizem pa se gredo prav priščleki ,ki mirno hodijo po ulicah in nam grozijo , da bo Evropa muslimanska . A ti tipi so sploh vidijo? Črnski shodi takega tipa proti belim se dogajajo tudi v ZDA. To seveda ni problem za te skrajne levičarje. Zaradi teh norcev (skrajne levice) lahko postane njihova država multi kulti shit,kjer bodo prav lokani prebivalci brez pravic in v strahu pred njim ljubimi migranti.

 • xtc

  Koga brigajo levaki?
  Sam ignorirat treba sodrgo,pa naj kričijo,če pa postanejo nasilni pa na batinat,da komaj hodijo.
  Ne vem zakaj se dopušča tak kretenizem iztirjencev?

 • gabrijelobid

  BEDAKI.