fbpx

Radikalna levica kot moralna policija: Na Nizozemskem hočejo odgnati “Črnega Petra” zaradi rasizma

Sintaklass in Črni Peter (Foto: Twitter)

Sintaklass in Črni Peter (Foto: Twitter)

Radikalna levica na Nizozemskem spet igra vlogo moralnega policaja v družbi. Nizozemska je v teh dneh slavila prihod Sinterklassa, nizozemske različice Miklavža. Vsako leto ga spremlja njegov pomočnik Črni Peter. Tokrat je bil v nekaterih nizozemskih mestih na protestih radikalne levice ožigosan za rasista .

Na Nizozemskem so se znova pojavile težnje proti narodni tradiciji in kulturi. Radikalni nizozemski levičarski aktivisti so v mestih Haag, Emmen, Groningen in v drugih nizozemskih mestih zahtevali, da se Nizozemci odpovedo spremljevalcu svetega Miklavža, Črnemu Petru. Tega so zmerjali z “rasistom”, skandirali so “ustavite črni obraz”, na transparentih je pisalo “Black Lives Matter”.

Nizozemska že stoletja slavi prihod Sintaklasa in njegovega pomočnika Črnega Petra. Gre za tradicionalni nizozemski dogodek, ki se prenaša tudi po nacionalni televiziji. Po poročanju portala Voice of Europe se je 88 odstotkov Nizozemcev izreklo, da lik Črnega Petra ne predstavlja rasizma. Večina prebivalcev spoštuje in sprejema dolgoletno nacionalno in zgodovinsko tradicijo, le levičarska radikalna skupina KOZP je iskala težave tam, kjer jih ni.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1196171304082255873

Moralna globalna levica zaradi multikulturnosti in enakosti išče težave tam, kjer jih ni
To ni prvi primer, ko moralna globalna levica išče šivanko v senu. Pred kratkim so v nemškem mestu Freiburg zaradi pohoda multikulturnosti in strahu, da ne bi užalili verskih čustev drugih veroizpovedi, prepovedali tradicionalno božično postavljeno smreko na meji med Nemčijo in Švico.

Luka Perš