fbpx

Ralph Lauren nič več šef svojega podjetja

Oblikovalec Ralph Lauren je odstopil kot vodja luksuzne modne družbe, ki jo je ustanovil pred skoraj 50 leti. Vodenje podjetja, ki je v preteklem letu s prodajo zaslužilo 7,5 milijarde dolarjev, bo prevzel 35-let mlajši Stefan Larsson, ki je doslej vodil Old Navy.

Novembra bo svetovno znanega oblikovalca in ustanovitelja slovite prestižne blagovne znamke Ralpha Laurena zamenjal 41-letni Stefan Larsson, poroča BBC. Svojega naslednika je Lauren označil kot izjemno talentiranega in dodal, da bo podjetju prinesel novo globalno perspektivo.

Delnice Ralph Lauren poskočile
Novica o zamenjavi vodstvenega položaja v podjetju Ralph Lauren je že sprožila prve posledice na borzi. Delnice so se dvignile za 3,9 odstotka, medtem ko je delnica podjetja Gap, iz katere prihaja novi direktor, padla za 3,4 odstotka.

Kaj o svojem nasledniku meni Lauren?
“Larsson razume kaj so sanje. V tem poslu je bistvo v sanjah, ker če znaš sanjati, znaš tudi ustvariti prave spremembe in novosti.” je povedal slavni oblikovalec Lauren.

Larsson ima v svetu mode bogate izkušnje, 15 let je delal za švedsko znamko H&M, od leta 2012 pa vodi podjetje Old Navy. Sedaj bo vodilno vlogo prevzel v podjetju Ralph Lauren, ki je svetovno znano zlasti po svojih polo majicah.

Lauren bo v oktobru dopolnil 76 let, a bo kljub temu ostal glavni oblikovalec podjetja in tako s svojimi izkušnjami še naprej prispeval k razvoju novih idej.

J. F.