fbpx

Rasistične britanske letalske sile v imenu woke ideologije ne zaposlujejo več belih moških

RAF ne želi več belih moških. (Foto: epa)

Vodja kadrovske službe britanskih kraljevih letalskih sil (RAF) je odstopil v znak protesta zaradi “premora” pri ponujanju služb belim moškim nabornikom v korist žensk in etničnih manjšin, trdijo obrambni viri.

Viri so povedali, da je višja častnica svoje obvestilo očitno predala v zadnjih dneh zaradi skrbi, da bi kakršne koli omejitve zaposlovanja ne glede na to, ali so začasne in omejene, lahko spodkopale bojno moč kraljevih letalskih sil (RAF).

Obrambni viri so obtožili glavnega letalskega maršala sira Mika Wigstona, vodjo RAF, da je pripravljen ogroziti varnost Združenega kraljestva v času naraščajočih groženj iz Rusije in Kitajske v zasledovanju ciljev kadrovske raznolikosti in vključenosti.

Eden od obrambnih virov je opozoril, da je general sir Patrick Sanders, poveljnik vojske, primerjal današnje varnostne izzive s tistimi v času priprave na drugo svetovno vojno in opozoril, da se Združeno kraljestvo sooča s svojim “trenutkom iz leta 1937”. “Potem pa pogledate vodjo RAF in ugotovite, da je pripravljen prekršiti operativne zahteve zračnih sil samo zato, da bi dosegel raznolikost “ je dejal vir.

Sunak: pomembna je le vsebina značaja
Trditve o zaposlovanju so sprožile odziv Rishija Sunaka, enega od dveh kandidatov, ki se potegujeta za naslednjega predsednika vlade Združenega kraljestva. Tiskovni predstavnik vodstvene kampanje Sunak je dejal: “Edina stvar, ki bi morala biti pomembna pri zaposlovanju, je vsebina vašega značaja, ne vaš spol ali barva vaše kože.

To, da bi ministrstvo za obrambo dovolilo, da bi varnost Velike Britanije potencialno ogrozila prizadevanja za tako imenovano ‘raznolikost’, ni samo sramotno, je nevarno.”

Rishi Sunak, kandidat za naslednjega britanskega premierja, je bil do nove kadrovske politike RAF izredno kritičen. (Foto: EPA-EFE/Mark Marlow)

RAF najprej zanikal, nato predstavnica vojske priznala – res diskriminirajo
Tiskovni predstavnik RAF je obtožbe sicer zanikal. “Ni premora pri zaposlovanju določenih ras in nobene nove politike v zvezi z izpolnjevanjem zahtev glede zaposlovanja v letu,” je dejal tiskovni predstavnik.

Toda več obrambnih virov vztraja, da je prišlo do “dejanskega premora” pri ponudbi zaposlitve belim moškim rekrutom.

Tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva je v odgovoru na vprašanja Sky News o tem vprašanju dejal: “Operativna učinkovitost je izrednega pomena in nihče ne znižuje standardov, da bi se pridružil Kraljevim letalskim silam. RAF zaposluje številne poklice in npr. preostali del oboroženih sil je odločen, da bo sila, ki odraža družbo, ki jo ščiti.” Toda noben tiskovni predstavnik ni želel odgovoriti na vprašanje o odstopu vodje zaposlovanja RAF. Vendarle je podmaršalka Maria Byford na koncu priznala, da se diskriminacija do belih moških res dogaja.

Woke ideologije se ne sramujejo
Podmaršalka letalstva Maria Byford, ena izmed žensk z najvišjim položajem v vojski in odgovorna za zaposlovanje RAF, je dejala, da se “ne sramuje” politike, ki bi lahko pomenila, da imajo ženske in etnične manjšine dejansko prednost pred belimi moškimi. Dejala je še, da je “upočasnila” postopek zaposlovanja za vse kandidate, potem ko so podatki pokazali, da letalske sile ne dosegajo ciljev raznolikosti.

Povedala je, da bodo naslednji mesec potekale razprave z upravnim odborom RAF, ki bo preučil načine za zakonito uporabo “pozitivnih ukrepov”, tako da bi lahko novinci bili izbrani na podlagi zaslug, njihovega spola ali etnične pripadnosti, če so opravili osnovne zahteve za pridružitev službi. Byfordova, ki je več kot tri desetletja služila v RAF, je za The Times povedala: “Želim najboljše ljudi. In če lahko v to vključim več žensk in več ljudi iz različnih okolij, mislim, da imamo dolgoročno boljšo storitev. Tega se ne sramujemo, ker mislim, da je to dobro.”

Howard Wheeldon, obrambni svetovalec pri Wheeldon Strategic Advisory, je RAF obtožil “slabosti”, češ da so takšne politike “očitno napačne in da so le malo manj kot nezakonita kampanja institucionalnega seksizma in rasizma proti belim moškim častnikom“.

Sajid Javid, nekdanji zdravstveni sekretar, je za Sky News povedal: “Mislim, da nobena organizacija, ne glede na to, ali gre za RAF ali katero koli drugo javno ali zasebno organizacijo, ne bi smela zaposlovati na podlagi rase.”

“Prebujenost” vojaških sil
Pretekle vlade že leta pozivajo vse tri oborožene službe – RAF, vojsko in kraljevo mornarico –, da bi izboljšale svojo statistiko raznolikosti, saj je to v preteklosti bil pretežno poklic belih moških. To je cilj, ki ga zagovarjajo tudi vodje posameznih vej britanske vojske. Admiral sir Tony Radakin, poveljnik oboroženih sil, je decembra lani uporabil svoj prvi javni govor, da bi poudaril pomen prizadevanj za večjo raznolikost. Dejal je, da ne gre za “… woke ideologijo. Gre za žalost. Žalost zaradi premalo žensk. Žalost, da ne odražamo etnične, verske in kognitivne raznolikosti našega naroda.” Ministrstvo za obrambo je napovedalo, da želi povečati delež nabornic v oboroženih silah od današnjih 12 na 30 odstotkov do leta 2030.

Foto: RAF

Ženske in manjšine ne želijo opravljati določenih poklicev
RAF – ki je bil prvi med vejami bojnih sil, ki je omogočil zaposlitev tudi ženskam in že ima najvišje razmerje med ženskami – želi iti dlje. Delež žensk, ki so nabornice letalstva, naj bi dosegel 40 odstotkov do konca desetletja – kar je več kot dvakrat več od trenutne ravni. Cilj je tudi, da etnične manjšine v kratkem predstavljajo 20 odstotkov aktivnih sil – trenutno je številka blizu 10 odstotkov.

Izziv, s katerim naj bi se srečali uradniki za zaposlovanje, je, da se ženske in etnične manjšine običajno ne želijo zaposlovati v določenih poklicih, kot je pehota RAF, ki ščiti letališča. Zaposlovanje belcev, ki se morda prijavijo, zagotavlja, da so te ključne vloge zasedene, vendar na račun raznolikosti.

“Ambicije po zaposlovanju manjšin so popolnoma nore”
Po navedbah obrambnih virov se zdi, da poveljniki pod pritiskom politike dajejo prednost raznolikosti pred operativnimi potrebami. Povedali so, da je bilo kadrovskemu oddelku RAF dejansko naročeno, naj začasno ustavi ponudbo delovnih mest belopoltim moškim nabornikom v upanju, da bodo v tem finančnem letu več delovnih mest zapolnile ženske in etnične manjšine.

RAF si v svojih vrstah želi več žensk in etničnih manjšin na račun prepovedi zaposlovanja belih moških. (Foto: RAF)

Vsi resnično podpiramo raznolikost in želimo videti boljšo zastopanost v storitvah, toda … raven ambicij za etnično spolne cilje … je popolnoma nora,” je dejal eden od virov. “Za kaj takega ni ne znanstvenega ne kulturnega razloga.” Drugi vir je cilje glede raznolikosti označil za “nemogoče”.

Zdi se, da je ta pritisk spodbudil vodjo kadrovske službe RAF k temu, da je pustil službo,  saj ni bil pripravljena izpolniti takšnih norih zahtev, so povedali obrambni viri. V širšem smislu se zdi, da je v RAF vse več razočaranja nad “woke” načrti vodstva. Obrambni viri so opozorili, da je v času mandata od leta 2019 RAF sprejela ukrepe za večjo vključenost. Spremenili so izraze, ki zajema spolno specifične ali spolno nevtralne zaimke, in izdali nova dovoljenja za osebja muslimanske vere, da si puščajo brado.

Hkrati pa je sistem vojaškega usposabljanja za letenje – temeljni del delujočega letalstva – v krizi, kot je razkril Sky News v začetku tega meseca. Na stotine mlajših pilotov čaka termine tečajev ali se udeležujejo osvežitvenih tečajev, čeprav je obrambni minister Ben Wallace poveljniku letalstva Wigstonu že več kot pred dobrima dvema letoma naložil, naj določi usposabljanje za letenje kot svojo “edino prednostno nalogo”.

Andrej Žitnik