fbpx

Razkrili prave barve: Vsi muslimanski poslanci v Nemčiji glasovali ZA istospolne poroke

Slika je simbolična. Foto: iStock

Vseh šest muslimanskih poslancev v nemškem parlamentu je glasovalo ZA istospolne poroke, a jih je Angela Merkel soočila s kritiko, ko je izjavila: “Poroka je med moškim in žensko.”

Kljub nasprotovanju kanclerke pa je bil v bundestagu potrjen zgodovinski sklep “poroke za vse”, za katere je glasovalo 393 poslancev, proti jih je bilo 226. Nekateri poslanci so ob tem celo spontano zaploskali, piše Jihad Watch. Jasno pa je, da je Angela Merkel glasovala proti.

Stranka Zelenih, ki je ob razglasitvi v parlamentu vrgla v zrak mavrične konfete, ima kar štiri muslimanske poslance –

To je Juda Iškarijot med Krščansko-demokratsko unijo
To vprašanje istospolnih porok pa naj bi nekoliko razdelilo Krščansko-demokratsko unijo. Merklova je bila nedvoumna s svojim osebnim nasprotovanjem istospolnim porokam, vendar pa je njihova poslanka Cemile Giousouf, sicer nasploh prva muslimanka, ki je bila izvoljena v bundestag leta 2013, prejela na svojih družbenih medijih pohvale ob tem mejniku za Nemčijo. Aktivist Filipe Henriques je na svojem Twitterju zapisal: “Ona je muslimanka in konservativka. Glasovala je za enakopravnost porok, večina njenih kolegov iz CDU pa je glasovala proti.”

Pokazali pravi obraz z nesramnimi komentarji
Zagovorniki istospolnih porok so sicer spet pokazali svoj obraz, ko žalijo tiste, ki ne mislijo enako kot oni. Nekdo med njimi je tudi zapisal: “Merklova misli, da je poroka sveta vez med moškim in žensko. Večina Nemcev in vsi muslimanski poslanci verjamejo v enakost. Kdo potrebuje integracijo?”

M. S.