Razkrivamo: Spodleteli multikulturalizem v številkah

Fotografija je simbolična (foto:epa).

Luč sveta je ugledala še ena raziskava, ki dokazuje, da je multikulturalizem propadel projekt. Če vas niso prepričali teroristični napadi, ki so jih izvedli v Evropi rojeni otroci migrantov, vas bo prepričala študija, ki poroča, da dve tretji muslimanov, ki živijo v Veliki Britaniji, teh teroristov ne bi prijavila policiji, če bi vedeli, da pripravljajo nov teroristični napad.

V raziskavi, ki je bila opravljena po naročilu britanskega televizijskega Kanala 4, so ugotovili, da vsaj 4 odstotki muslimanov simpatizirajo s samomorilskimi bombaši, 4 odstotki pa s teroristi nasploh, poroča Patheos. To pomeni, da je samo na Otoku približno 100 tisoč ljudi, ki simpatizirajo s teroristi.

Več kot polovica muslimanov meni, da bi morala biti homoseksualnost prepovedana. Časnik Guardian je izvedel raziskavo, kjer so ugotovili, da se 18 odstotkov vprašanih ni strinjalo z izjavo, da bi morala biti homoseksualnost prepovedana, z njo pa se je strinjalo vrtoglavih 52 odstotkov.

Vsega so krivi Judje
39 odstotkov vprašanih muslimanov je potrdilo, da morajo ženske ubogati moške. Med ostalo populacijo le 5 odstotkov zavzema takšno stališče. 31 odstotkov je odgovorilo, da ni nič narobe, če ima moški več žena, med ostalo populacijo pa tako meni le 8 odstotkov. 26 odstotkov muslimanov meni, da so Židje krivi za vse svetovne vojne. Le 6 odstotkov ostale populacije zavzema takšno stališče.

Zanimivo je, da je kar 86 odstotkov vprašanih muslimanov izrazilo izrazito pozitivna čustva do Velike Britanije, kar pomeni, da imajo vprašani bolj pozitivna čustva do nove domovine kot domorodna populacija, ki le v 83 odstotkih goji pozitivna čustva do svoje domovine.

Raziskava je naletela tudi na nekatere kritike, odkar je postala dosegljiva širši javnosti. Nanjo se je odzvala britanska muslimanska skupnost, ki je poudarila, da je raziskava javnega mnenja potekala v okoljih, kjer živijo najrevnejši priseljenci, ki so se preselili iz izrazito nerazvitih območjih muslimanskega sveta, kar pa pomeni, da njihova mnenja ne odražajo mnenja muslimanov v celoti, temveč mentaliteto zaostalih področij, iz katerih izhajajo.

Naročnik raziskave Kanal 4 se je na očitke odzval z odgovorom, da ni dokazov, ki bi dokazovali, da imajo muslimani iz različnih območij različna mnenja. Prepričanja in vrednote naj se – glede na kraj izvora – ne bi razlikovale v več kot 20 odstotkih.

Tudi v primeru, da se rezultati motijo za približno 15 odstotkov, so rezultati precej slabi, saj kažejo na to, da v bližnji prihodnosti ne bo prišlo do želene ‘multikulti integracije’.

V. V.