fbpx

Rdeč alarm na kölnskem letališču – vsi leti zaustavljeni, ena oseba aretirana

Foto: epa

Neznanec, ki so ga oblasti označile za sumljivo osebo, je mimo varnostnih kontrol nezakonito vdrl na varovano območje letališča. Terminal so evakuirali in zaustavili vse lete. Vsi potniki so nato morali še enkrat čez varnostno kontrolo. Na koncu se je izkazalo, da gre za izgubljenega španskega turista.

Neznana sumljiva oseba je nedovoljeno vstopila na zavarovano območje kölnskega letališča in sprožila rdeč alarm. Prevetivno so evakuirali celoten terminal in zaustavili lete. Moškega, ki je bil oblečen v rdeče hlače, roza majico, velik pa je bil okoli 180 centimetrov, je policija kmalu aretirala. Izkazalo se je, da gre za 62-letnega španskega turista, ki je zgolj iskal najhitrejšo pot, da bi ujel let za Portugalsko, kamor je bil namenjen.

Prizadetih 2500 potnikov
Med evakuacijo se nobeno od servisnih vozil ni smelo približati letalom, dokler so bili v njih še potniki.

Incident je sicer vplival na okoli 2500 potnikov. Vsi so namreč morali ponovno čez vse varnostne preglede, medtem ko so bili leti zaustavljeni. Leti sicer niso bili odpovedani pač pa so imeli le zamudo. Letališče so pregledali iskalni psi in preiskovalci in iskali morebitna eksplozivna sredstva, poroča Independent.

Foto: epa

Foto: epa

M. G.