Realnost slovenskih javnomnenjskih anket: Evropska komisarka Violeta Bulc v Sloveniji med najbolj priljubljenimi, v EU med najslabše ocenjenimi

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc. Foto: sta

Agencija za javne zadeve in komunikacije Burson Cohn & Wolfe (BCW) je v sodelovanju z Euractivom objavila rezultate ocene dela evropskih komisarjev za obdobje 2014-2019. Ti so za Violeto Bulc porazni. Delo slovenske komisarke je kot uspešno prepoznala manj kot četrtina vprašanih.

Slovenska komisarka za promet Violeta Bulc se po rezultatih slovenskih javnomnenjskih anketah uvršča v sam vrh priljubljenosti, njeno delo na podlagi ankete, v kateri je sodelovalo okoli 1.800 državljanov iz 28 držav EU, pa zgolj 24,4 odstotka ocenjuje kot uspešno.

To že samo po sebi dovolj pove o realnem stanju anket priljubljenosti v Sloveniji. Pomenljiv pa je tudi podatek, da je bilo od 30 evropskih komisarjev zgolj delo ene komisarke ocenjeno pozitivno. Najvišjo podporo je tako zabeležila danska komisarka za konkurenco Margrethe Vestager, katere delo je kot uspešno ocenilo 50,2 odstotka vprašanih.

Večina vprašanih ne ve, kaj dela Bulčeva v Bruslju
Od 1.563 vprašanih, ki so si vzeli čas, da bi ocenili delo slovenske komisarke, jih je kar 41,91 odstotka raje, kot da bi podali oceno, obkrožilo, da “ne vedo” dovolj o njenem delu. Odstotek posameznikov, ki ne vedo, kaj sploh Bulčeva dela v Bruslju, je tako med višjimi.

Danska evropska komisarka za konkurenco Margareth Vestager (Vir: Twitter)

Vsekakor so zanimiva mnenja vprašanih glede drugih vprašanj, ki so jih zanje pripravili v anketi. Tako pri BCW ugotavljajo, da 37 odstotkov vprašanih nima mnenja o načinu izbire evropski komisarjev, medtem ko jih kar 32 odstotkov meni, da bi morali trenutni način izbire opustiti.

38 odstotkov vprašanih meni, da bi se morala Evropska komisija v naslednji sestavi osredotočiti na okolje in podnebje, 28 odstotkov jih meni, da bi morala delati na večji demokratičnosti EU, in 24 odstotkov jih meni, da je najpomembnejše vprašanje migracij.

Večina vprašanih bi uvedla spolne kvote
Kar 54 odstotka vprašanih podpira uvedbo kvot na podlagi spola pri izbiri evropskih komisarjev. Vestagerjeva je zato že pozvala države članice EU, da ob naslednji sestavi EU-komisije predlagajo tako moškega kot žensko. Izgleda, da bo v EU kmalu veliko pomembnejše od usposobljenosti to, kaj se skriva med nogami. Toliko o “vladavini tehnokratov”, ki se počasi, a vztrajno vedno bolj spreminja v nočno moro bruseljskega aparatčika.

(Foto: iStock)

Tako niti ne preseneča, da si kar 49 odstotkov vprašanih želi več etnične raznolikosti v Evropski komisiji. Z drugimi besedami, želijo si Neevropejce, ki bodo vladali Evropejcem. Zanimivo pa kar 58 odstotkov vprašanih meni, da bi morali zmanjšati število evropskih komisarjev. Z odhodom Velike Britanije iz EU se to dejansko lahko uresniči, saj je politika EU, da vsaka država dobi vsaj enega komisarja.

Ivan Šokić

 • Stric iz ozadja

  Valda je v Sloveniji med najbolj priljubljenimi, ce nekega pravega vpliva na slovensko dnevno politiko nima. Sicer pa me cudi da verjamete raziskavi, kjer ima Juncer 44.4% in je madzarski komisar (tudi clan Fidesza) najslabse ocenjen med vsemi komisarji (Tibor Navrascics – 19%).

 • Miro Jereb

  Violeta je bila izbrana na Šmarni gori za ekipni vspon na Mount Everest. No…zmanjkalo ji je kisika oz. ima skromna “pljuča”.

 • traktor

  Ja, takle mamo. Folk se poistoveti z izvoljenimi izbranci. Ti so po večini, dokler niso izbrani, nemaniči, mutibariči, brezvezni teoretiki. Skratka nič od nič. Manj delajo, manj se izpostavljajo, manj gobcajo, raje jih imajo. A le dokler jim sekira ne pade v med. Ko vidijo lepo hišo, vikend ali avto, takega do malo prej nemaniča,se zna zadeva kaj hitro obrniti. Slovenija, moja dežela.

 • Novakec1

  Ker je v ej vukojebini delo popolnoma razvrednoteno je normalno da so taki na vrhu lestvic zblojenih ritolizniških anketarjev.

 • VERZIFIKATOR

  Vilajeta Bulajeva

  MNENJE JAVNO

  Mnenje javno je na Srednjem Vzhodu
  vselej stvar bilo posebne vrste,
  gledali pozorno so pod prste
  vsakomur, imeli vse na vzvodu.

  Ajatola, šah in takšni tiči
  so bili na samem vrhu vedno,
  ni bilo razpravljati sploh vredno,
  kdor ni kimal, je odšel pri priči.

  Tudi v našem času je enako,
  srednjevzhodne brati je ankete
  kot da lepil bi plakat, tapete,
  kot da bi za miss razglašal spako.

  Vedno brati treba je obratno,
  poden je gotovo, kar je zgoraj,
  zdrav želodec se izbruha skoraj,
  Srednji vzhod – mentalno pač odvratno.

  V Kazahstanu, berem zanje čase,
  komisarka je na dobrem glasu,
  se zamislim o prostoru, času,
  vem takoj, za kakšne spet gre špase.

  Ko Bulajeva se Vilajeta
  v kazahstanskem tisku povzdiguje,
  jasno je, da je s sistemom huje,
  kot bi mislil, se slabo obeta.

  O Bulajevi podatki skopi
  so na voljo kajpak Kazahstancem,
  več pove tem srednjevzhodnim Kranjcem,
  glas, o njej ki kroži po Evropi.

  Da ocena skoraj je enica,
  da Bulajeva jim je v sramoto,
  domovine kaže da goloto
  vsem vzhodnjaška ta tovarišica.

  • SIMON ROZIC

   Odlično, VERZIFIKATOR !

   Le kako tej Bulčki ustrežeš,
   tako, da se v žerjav’co uležeš,
   da lahko tepta te z moško taco
   in se ti bedasto reži v naivno faco ?….

   • Franc Šink

    Prestaro meso za peko.

 • Nata

  + + + + + + + + bravo, g. Jaklič !Pravzaprav ste neverjetni . Vidi se, da ste borec, ki izhaja samo iz svojega velikega znanja !!
  No, saj približno vemo, kaj je delo g. V. Bulc. Gospo poznam in je kot oseba zelo prijetna ženska.
  Me pa vsekakor bolj zanima, kaj JE naredila .O tem bolj malo pišete desni in levi ??

  Zakaj nekoga cenimo, ali pa ne, je zelo odvisno od nas samih. Koliko zares sami poznamo delo, ki ga nekdo opravlja in koliko vemo o vseh sporednih naravnanostih, ki pa so zelo važna za ” oceno ” .
  Samo norčevati se iz šamanstva, ali pa povzdigovati nekoga, ker je pač ” naš”, nas lahko zelo zapelje v oceni.Saj smo vsi skupaj veliki mojstri v ocenjevanju drugega. Ko nam prav pride, nas moti prav vse. Sploh ne pomislimo,da nekomu lahko delamo veliko krivico.Človeška narava pač !
  Vpreteklih 70-tih letih močno negativno spodbujana s strani komunistov !!

 • janezxy

  Pri teh anketah se vidi narobe svet komuno medijev.,v rdeči republiki sredi EU.Kar drugod v demokratičnih državah ocenjujejo za narobe,zavrženo,pri nas rdeča gamad ocenjuje za pravilno,humano…..Po treh tednih je novega zajca z rokava potegnil prašičji minister,šef prašičje farme.Za kulturnega ministra,katerega nima nobena pametna država je dal samo predlaganega.Ko pa se model ALEŠ GULIČ POHVALI,DA JE NJEGOV PRJATEL,PA MI JE VSE JASNO.Rezultati bodo kmalu na dlani,.

  • SIMON ROZIC

   Mene je tudi “pr’tišalo”, ko sem ga videl; sem mislil, da je reankanirani
   Masleša…….in takoj se je revček vpisal v SD (sicer je apolitičen)
   ! To je “čista jeba “, bi rekli Trboveljčani !….in je!

   • janezxy

    Če ne vi bil njihov,se bi lahko metal na trepalnice,pa ne bi bil tam.Takih spečih rdečuhov je še polno.Rezultati bodo kmalu znani.Prvo bo vredil zakon o medijih,pa da vidimo.

  • tohuvabohu

   Pivska bratca.

 • SIMON ROZIC

  Ojej!, na čem le slovi njena priljubljenost? Na praznih
  besedah in obljubah, sanjanju pri belem dnevu (…o dronih)?
  ali pa je šamanka začarala tiste koritnike pri anketah ?
  Ima pa zveneč rdeč priimek, to pa drži !!!

  • janezxy

   Pri nas,če bi levaki predlagali kravo za kak položaj,bi jo dominantni levakarski mediji kmalu po vseh anketah postavili na prvo mesto.Tako je v Slovenistanu.

 • Dragan Krstič

  Niso poglavitni krivci mediji ampak totalno zarukan, neumen folk.V Sloveniji je zagotovo 75% ljudi funkcionalmno nepismenih, razgledanost na nadmorski višini Mrtvega morja, politika jih ne zanima, berejo nedelskega, gledajo Ljubezen na deželi. Niti ne razlikujejo med vlado in parlamentom, zanje so poslanci tisti ki vladajo, ne znajo našteti 5 poslancev DZ, ne vedo povedati kakšno funkcijo ima Šarec in kakšno Pahor.Zanima jih samo lastna plača in kam bodo šli na morje.

  • totex39

   S tem se absolutno strinjam, zato pa v državi ni napredka in vedno bolj tonemo.

 • Osti jarej

  ….kaj delajo v bruslju?….dren….in za to so fantastično plačani

 • FORT WORTH

  Rozle ( Brzan ) ki bi rad bil Kekec ( pa mu ne gre ) je v Kopru.
  Tale Pehta je pa v Bruslju…vecina pa zanjo sploh ne ve ka dela.
  V Sloveniji jo pa forsirajo na prvo mesto po priljubljenosti.
  In, kaj je dobrega naredila za drzavo, ki jo je tja poslala ??
  Nic !
  Pravi, da je EU poslanka in ne slovenska poslanka…
  Po rezimskih anketah je pa med prvimi…
  Pa, koga imajo za bedake tile kreteni ??!!
  Hehehe

 • xtc

  Bruseljski birokrati so začeli delati ankete,ki koristijo njim ,,podobno kot SLO levaki a jih realnost dohaja.
  Evropejci naj bi si želeli več muslimanov in negroidom,potem ko v Nemčiji in Švedski že vladajo napol vojne razmere po nekod.
  Upam le to žal le to nas bo očitno ohranilo kot Evropa ,da se Nosterdamus ni zmotil za leto 19.

  • Ivan Friderik Novak

   Tudi nemuslimanski aziati postajajo problematični tam, kjer jih je preveč.

   • xtc

    Ja res ste problem.

 • Franc Bizjak

  Nič presenetljivega. Slovenci si vsaj po izboru svojih politikov obupno prizadevamo, da se celemu svetu predstavimo kot dežela kretenov in opranoglave sodrge. S tem, da smo državo vrnili v leto 1945, ko so rdeči pobili vse kar je bilo kaj vrednega, izobraženega in sposobnega in sta primitivizem in sveta preproščina dobila jadra, je izredna popularnost Violete Bulc pričakovana in logična, čeprav vsaj 0,001 % Slovencev verjetno ne pozna enega samega pozitivnega učinka njene funkcije in delovanja v EU. Kot vse kaže tudi nismo daleč od kakšnega zakona, ki bo vsem, ki imajo končano kaj več kot osnovno šolo in so slovenske narodnosti prepovedal kandidirati na kakršnih koli volitvah.

 • Andrej

  Poleg kvot po spolu bi morali nujno uvesti kvote glede na način prehranjevanja. Vegani bi morali biti nujno vključeni. Vsaj 25%.
  Pa kvote glede na LGBT. Vsaj 25% bi jih moralo biti.
  Pa kvote glede na število psov. Vsaj 25% takih, ki nimajo otrok ampak pse.
  Pa kvote glede na število prebranih knjig. Vsaj 25% takih, ki v enem letu ne preberejo nobene knjige.
  Nazadnje bi dobili popolnoma pravično porazdelitev, ki bi bila kooperativno popolnoma nesposobna. In dosegli bi cilj.

 • Franc Šink

  Slovenija je Št. x v e u.

 • Olga101

  Ankete na Hanzi so tako izmišljene!
  A so babe v eu parlamentu krave, da rabijo kvote?!!!! Kvote so recept za negativno selekcijo!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Ocene slovenske levuharke podajajo slovenski levuharski mediji. A to koga čudi?!?

 • me

  Se ena kuzla .
  Slovenec je tako ali tako mentalna pokveka.

 • frondi

  kar delajte si svoje ankete za svoje potrebe, drugače ne boste nikoli več na vrhu, voluharčki jajotovi

 • Antonius

  Bolj kot raziskovanje javnega mnenja, bi slovenskemu anketarstvu ustrezalo preimenovanje v reklamiranje in propaganda.
  Obvezne ženske kvote so pa žalitev žensk, njihove pameti in njih sposobnosti.

 • samotoje

  Pojma nimam, kaj počne Bulc. In kako dolgo bo še to počela.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!