fbpx

Resnična izpoved prve dame ISIS-a, ki je pobegnila iz Sirije: “Otroke sem želela prisiliti, da bi postali teroristi”

Tania Georgelas s svojimi otroki (Foto: Youtube)

Žena znanega ameriškega člana ISIS je prvič spregovorila o svojem pobegu iz Sirije. Teroristični napad 11. septembra 2001 jo je tako navdušil, da je želela tudi sama ubijati. Poročila se je z zdaj enim najboljših borcev ISIS, za katerega pravi, da želi postati naslednji Osama Bin Laden. Rodila mu je štiri otroke, samo zato, da bi služili Alahu in pobijali. Ko je ugotovila, da jo zaradi naključnih okoliščin čaka grozljiva usoda, je pobegnila.

Britanska ISIS-nevesta, kot se je poimenovala Tania Georgelas, je prvič spregovorila o svoji izkušnji. Preberite, kako se jo po terorističnem napadu 11. septembra 2001 takoj radikalizirala. Poročila se je z muslimanskim ekstremistom in mu rodila štiri otroke. Leta 2013 so skupaj odpotovali v Sirijo, a je Tania po nekaj tednih z otroki pobegnila v Ameriko.

Vse, kar si je želela, ko je bila v Siriji, je to, da bi pobegnila čim dlje od ISIS. Nato je 33-letnica v intervjuju za The Atlantic podrobno opisala svojo radikalizacijo in svoje slepe sanje o tem, da bi tudi njeni otroci postali teroristi.

John Georgelas (Foto: YouTube)

Teroristični napad 11. septembra 2001 jo je povsem navdušil
Pravi, da je bil teroristični napad 11. septembra 2001 njena odskočna deska. “Bila sem stara 17 let, ko sem pred seboj videla vso eksplozijo in porušenje. Naslednji dan sem šla v šolo in prijateljici dejala, da se mi zdi grozno, kar se je zgodilo. Vprašala me je, če se mi to res zdi tako strašno in zamislila sem se. Kar naenkrat sem postala obsedena z džihadom.” Čez nekaj let se je udeležila protesta v Iraku, kjer so muslimani delili letake z naslovom muslimanske spletne strani, namenjene zmenkarijam. Ko se je prijavila, je takoj spoznala Johna Georgelasa iz Teksasa. Dejal ji je, da je velik upornik. Kot najstnik se je drogiral, pustil šolo in se kmalu po omenjenem 11. septembru spreobrnil v islam. Tudi njega je teroristični napad navdušil do te mere, da je podobno želel početi tudi sam.

Želela sva imeti svojo hišo, družino in otroke, ki bi jih vzgojila v morilce in vojake, ki bi se pridružili džihadu,” je o sebi in svojem nekdanjem možu Johnu Georgelasu povedala Američanka, ki se je po spreobrnitvi hitro povzpela na visoke položaje teroristične organizacije.

“Otroke sem rodila samo zato, da bi služili Alahu
Zaljubila sta se in skupaj razpravljala o džihadu ter sanjala o življenju v kalifatu. Čez nekaj let sta se poročila in Tania je rodila štiri otroke. Pred štirimi leti sta se odločila, da se skupaj pridružita ISIS-u. “John se je želel odseliti v Sirijo, a jaz nisem bila pripravljena, saj so bili otroci premajhni,” se spominja. Kljub temu so se preselili. “Otroke sem rodila samo zato, da bi služili Alahu,” priznava. Odpotovali so z avtobusom in se nastanili v zapuščeni vili brez oken in vodovoda.

John je svoje življenje raje kot svoji ženi in otrokom posvetil ISIS
Zaradi pomanjkanja higiene je skupaj z otroci hitro zbolela in ISIS pustila na cedilu. Člani so ji zagrozili in ker je vedela, kako ISIS obravnava tiste, ki ji obrnejo hrbet, je pripravila kovčke in z otroki pobegnila. Pri pobegu so ji pomagali tako mož kot njegovi starši. Odpotovala je v Teksas in vložila zahtevo za ločitev, saj John ni želel oditi. Ostal je v Siriji in postal eden najboljših Američanov, ki so se kadarkoli pridružili ISIS.

Zdaj ima novega partnerja, z otroki pa živi pri bogatih starših svojega nekdanjega moža. Rodila se je v Londonu in je ena izmed petih otrok. O svojem otroštvu pravi, da ni bilo lahko. “Na vsakem koraku sem se srečevala z rasizmom. Imeli smo tudi zelo slabe sosede, ki so nam razbijali okna. Zmeraj sem se počutila, kot da ne spadam tja, kjer sem bila. Iskala sem način, kako bi se maščevala.”

Tania Georgelas z novim partnerjem (Foto: YouTube)

Pojavljajo se vprašanja o njeni dokončni prekinitvi stikov s Sirijo in možem, ki želi postati naslednji Bin Laden
Tania si je ustvarila novo življenje in si na drugi spletni strani za zmenkarije spet ustvarila profil. Zapisala je: “Imam štiri otroke, mož me je zapustil, ker želi postati naslednji Osama Bin Laden.” Pravi, da ji je v roku 24 ur pisalo kar 1300 moških, ki jih je pritegnil njen opis. “Veliko ljudi name gleda z usmiljenjem in mislijo, da sem zelo nesrečna. Sama vidim kozarec napol poln,” pravi. “Vesela sem, da sem pobegnila iz Sirije, moji otroci pa so zdravi in pametni,” je povedala za Daily Mail, ki je januarja poročal tudi o vprašanjih, ali je Tania stike s Sirijo res pretrgala.

A. L.