fbpx

Rusija napada sirske civiliste

(foto: Youtube)

Rusija in Sirija poročata, da nadaljujeta s svojo strategijo za boj proti Islamski državi v provincah v zahodni Siriji. To pomeni povsem novo raven sodelovanja med rusko in sirsko vlado, kar dokazuje, da ruske “proti fašistične” bombe pravzaprav ne odpravljajo srhljivo organizirane Islamske države iz sirskega ozemlja, pač pa “fašistično” krepijo režim sirskega predsednika Basharja Al Assada.

Rusija še naprej zavaja z izjavami, da je pripravljena sodelovati z ZDA v zračnih napadih nad Sirijo. Ruski namestnik obrambnega ministra Anatoly Antonov je celo povedal, da je bila Rusija pripravljena prejeti strateške informacije s strani ZDA, vendar teh ni dobila.

Ruske vojaške sile so v svojih napadih močno udarile predvsem po sovražnikih Al Assadovega režima, pri tem pa obšle pripadnike Islamske države, pojasnjuje Observatorij za človeške pravice v Siriji. Med napadenimi skupinami so Ahrar al-Sham, Nusra Front in druge.

Na spornost ruskih zračnih napadov je opozoril tudi generalni sekretar NATA Jens Stoltenberg, ki opozarja, da je Rusija s svojimi vojaškimi enotami zavzela tudi zemeljska območja in ne samo zračna. Napadajo nasprotnike Al Assada in sirske civiliste. Dodal je še, da so ruske zračne enote že dvakrat nenapovedano vdrle v turški zračni prostor nad Sirijo, kar po njegovem mnenju sproža nevaren konflikt med koalicijo in opozicijo v boju za rešitev sirijske krize.