fbpx

Ruske ladje za prevoz razsutega tovora so naložene z ukradenim ukrajinskim žitom

Foto: Telegram

Novi satelitski posnetki podjetja Maxar Technologies so ujeli proces nakladanja žita, ukradenega v Ukrajini, na ruske ladje v okupiranem Sevastopolu, poroča ameriški CNN.
 
Na slikah sta ladji “Matros Pozinič” in “Matros Koška”. Privezani sta ob nečem, kar je videti kot silos za žito. Vidite lahko tudi, kako se žito s traku vlije v odprta skladišča ladij.

Foto: Telegram


Glede na spletno mesto za sledenje ladij MarineTraffic.com sta obe ladji kasneje zapustili pristanišče. “Matros Pozinič” pluje v Egejskem morju in se odpravlja v prestolnico Libanona, Bejrut, medtem ko je “Matros Koška” še vedno v Črnem morju.

O tem, da so ladje najverjetneje naložene z ukradenim ukrajinskim žitom, priča dejstvo, da ga priključeni Krim proizvede zelo malo v nasprotju s kmetijsko bogato regijo Herson in Zaporožje.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je že v ponedeljek pred Svetovnim gospodarskim forumom v Davosu izjavil, da Rusi kradejo ukrajinsko žito in ga z ladjami tihotapijo v druge države. Ruska stran krivdo zavrača in trdi, da naj bi šlo za lažne novice.

C. R., Demokracija