Rusko obrambno ministrstvo je gorelo

Foto: Twitter

Na nekdanjem sedežu ruskega obrambnega ministrstva v Moskvi je v nedeljo divjal ogromen požar. Ukrotili so ga po nekaj urah gašenja. Rusija je sprva požar zanikala, kasneje pa dejala, da je zagorelo le na balkonu, poroča CNN.

Ruski propagandni mediji so poročali o požaru v stavbi ruskega obrambnega ministrstva v središču Moskve; kasneje je ministrstvo za izredne razmere Ruske federacije požar zanikalo.

Igor Denisov z ministrstva za izredne razmere v Moskvi je za ruske tiskovne agencije povedal, da so gasilci “lokalizirali” požar, ki se je do poznega popoldneva razširil na 37.500 kvadratnih metrov. Najmanj en gasilec je bil hospitaliziran. Ministrstvo za obrambo se je leta 2014 preselilo na nov sedež ob reki Moskvi, vendar je obdržalo staro stavbo v bližini Kremlja, piše Vanguard.

Foto: zajem zaslona

Rusija zanikala požar
Rusija je kasneje zanikala poročila o požaru v zgradbi svojega obrambnega ministrstva v središču Moskve, poroča državna tiskovna agencija TASS, potem ko se je agencija sklicevala na službe za nujno pomoč, ki so sporočile, da je požar izbruhnil na balkonu. “
Požar je izbruhnil na balkonu v stavbi ministrstva za obrambo na Frunzenskaya Naberezhnaya,” je TASS sprva citiral vir iz nujnih služb, ki je prav tako opozoril, da nujne službe delujejo na kraju dogodka. Lokalni uradniki so pozneje sporočili, da požara v stavbi niso zaznali, poroča TASS.

V začetku tega meseca je v Kremlju odjeknila majhna eksplozija, ki sta jo očitno povzročili dve brezpilotni letali in ki jo je Moskva takrat opisala kot poskus atentata na ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Ana Horvat