fbpx

Salvini bo na vrhu EU predstavil svoj načrt za varovanje meja EU: “Italija ne bo kar pasivno sprejela načrta, ki ga pripravljata Francija in Nemčija!”

Matteo Salvini (Foto: epa)

Italijanski notranji minister in vodja desne Lige Matteo Salvini je danes napovedal, da bo na mini vrhu EU o migracijah to nedeljo kolegom predstavil svoj načrt za okrepitev varovanja zunanjih meja unije. Italija ne bo kar pasivno sprejela načrta, ki ga pripravljata Francija in Nemčija, je povedal v pogovoru za RAI 3.

“Ali bomo imeli smiseln program za zaščito meja ali bomo proti,” je dejal namestnik italijanskega premierja. V sredo se je v Rimu sestal z avstrijskima kolegoma, vicekanclerjem Heinzom Christianom Strachejem in notranjim ministrom Herbertom Kicklom, in kot je danes dejal, se popolnoma strinjajo glede vprašanja varovanja meja in migracijske politike.

Če v Bruslju ne bo prišlo do sprememb v migracijski politiki, bi Italija lahko zmanjšala prispevke Evropski uniji, je zagrozil Salvini. “Zaupamo v preudarnost evropskih kolegov. Ne želimo, da bi prišlo do tega, da bi na novo odločali o italijanskih prispevkih uniji,” je dejal, kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

C. Š., STA