fbpx

Salvini: Da me napada špekulant, podpornik ilegalnih migrantov in finančnik ultralevičarskih NVO George Soros, je zame čast in priznanje!

George Soros in Matteo Salvini (foto: EPA)

Judovski plutokrat George Soros je te dni našel novo tarčo. Če so napadi na Madžarsko in njenega premiera Viktorja Orbana postali passé, je novo tarčo našel v voditelju italijanske Lige, Matteu Salviniju, ki po Sorosevem mnenju, želi Italijo popeljati iz Evropske unije in evroobmočja.

Levoliberalni milijarder judovskega rodu George Soros naj bi bil, po pisanju Breitbarta, zaskrbljen zaradi italijanskih vse glasnejših namer, da bi sledili Veliki Britaniji in izstopili iz EU. Matteo Salvini, vodja Lige, dela na tem, da bi državo izvlekel ven iz evroobmočja in EU,” je povedal Soros.

Soros je pri tem izpostavil, da Salvinijeva prizadevanja dobivajo momentum. “Kaj bi bila Evropa brez Italije?” se sprašuje človek, ki je lastnoročno v 90-ih poskrbel za zlom britanskega funta.

Soros za italijansko pomanjkanje zaupanja v EU krivi slab odziv EU v času migrantske krize leta 2015, nič bolje pa ni bilo letos, ko je prišla koronakriza.

Anketa, ki so jo v petek, 22. maja 2020, objavili pri Euromedia Research je pokazala, da Liga uživa 24,9-odstotno podporo med anketiranci, desnosredinska koalicija s Salvinijem ima po anketi sodeč skupaj 47,6 odstotkov glasov. Za primerjavo, trenutna levičarska vlada, ki jo sestavljajo M5S in socialdemokrati, ima 41,5 odstotkov podpore.

Italija na strani Salvinija
“Biti napaden s strani “gospoda” Sorosa, brezvestnega špekulanta in sovražnika Italije, podpornika ilegalnega priseljevanja in finančnega podpornika ultralevičarskih NVO, je zame čast in priznanje!” se je na Sorosove komentarje odzval Salvini.

Raziskave javnega mnenja iz konca aprila so pokazale, da kar 40 odstotkov Italijanov želi zapustiti EU in evroobmočje.

Ivan Šokić