Eurointelligence: Trenutna migrantska kriza bo celo hujša, kot migrantski val iz leta 2015!

Foto: epa

Sedanja migrantska kriza je potencialno še večja, kot je bila tista leta 2015! V letu 2015 je naval migrantov iz Sirije zaznamoval Angelo Merkel, vendar pa ji ni zadal “smrtnega” udarca. In četudi so nekateri napovedovali razpad največjih držav Evropske unije, do tega ni prišlo. Vendar, po poročanju tujih medijev naj bi se to dogajalo prav sedaj. Odločitev Mattea Salvinija, da blokira prihod ladje Aquarius, na katero so nehumanitarno natrpali 629 migrantov, je postavila Italijo proti Franciji in Španiji. Z nepričakovanim političnim zapletom pa lahko Nemčija ironično konča na strani Italije. S to teorijo se spogledujejo tudi poznavalci prve svetovne vojne.

Dejstvo je, da je Salvini s tem, ko je zavrnil ladjo, polno migrantov, v Italiji postal heroj in dokazal, da predvolilne obljube o drugačni migrantski politiki niso bile le mlatenje prazne slame. Hkrati pa je s tem sprožil jezno reakcijo Francije. Še več, Gabriel Attal, tiskovni predstavnik stranke Emmanuela Macrona LREM, je italijanskim novinarjem izjavil, da mu je šlo na bruhanje, medtem ko je Macron izjavil, da je bila ta italijanska odločitev neodgovorna in cinična. Zaradi teh pripomb pa je ogrožen načrtovani vrh med Macronom in Giuseppejem Contejem.

Salvini kljub neprimernim odzivom Francije ostaja pokončen, v intervjuju za Corriere della Sera pa je francoski odziv označil za hinavski, predvsem glede zgodovine Francije, ko je zavračala migrante. Pri tem se je skliceval na prejšnjo francosko vlado, ki je na francosko-italijanskem mejnem prehodu Ventimiglia desettisočim migrantom, ki so pristali v Italiji, preprečila pot v Francijo. Ta številka pa naj bi vključevala tudi velik del žensk in otrok. Za piko na i je Salvini v Trumpovem stilu tvitnil: “Španija bi nas rada prijavila, Francija pravi, da jim grem na bruhanje, jaz pa bi rad delal z vsemi, a po principu ‘Italijani na prvem mestu’.”

V intervjuju za omenjen medij je Salvini opozoril tudi na pogovor, ki ga je imel s Horstom Seehoferjem, nemškim notranjem ministrom in vodjo stranke CSU, ter izpostavil, da sta Salvini in Horst zaveznika, kar se tiče tega vprašanja. Vzporedno s tem pa v Nemčiji poteka razprava, ki se lahko zelo zaostri. Seehofer je namreč oster kritik Merkline politike priseljevanja. Kot notranji minister namerava objaviti še ta teden belo knjigo, prav tako kot Salvini, v kateri bi zapisala, da se vse migrante blokira že na meji. Merklova ga je sicer za zdaj ustavila pri tej nameri, ob tem pa naletela na številne kritike med člani njene stranke, od katerih mnogi podpirajo Seehoferja. Alexander Dobrindt, vodja CSU v Bundestagu, je bil jasen, da CSU še ni pripravljena na kompromis glede tega vprašanja. Prav tako pa CSU ni pripravljena sprejeti predloga Merklove, da se počaka do vrha EU, ki bo 28. in 29. junija, saj vrh v nobenem primeru ne bo rešil tega problema.

Sueddeutsche Zeitung je poročal, da se Merklova sooča z velikim pritiskom znotraj same CDU, predvsem na srečanju skupine CDU / CSU Bundestag. Vodja skupine Volker Kauder je dosegel, da so sprejeli resolucijo, ki bo odložila kakršno koli odločitev do nadaljnjega, od 13 poslancev, ki so govorili na srečanju, pa se jih je 11 izjasnilo proti politiki odprtih vrat Angele Merkel. Die Welt je nato poročal, da je bila Merklova po srečanju vidno pretresena. Merklova in Seehofer želita sicer doseči v prihodnjih dneh kompromis, kar pa se zdi, da je v nasprotju z uradnim stališčem CSU. Eden od razlogov, da Merklova pušča to vprašanje potencialno odprto, je morebitno oblikovanje velike koalicije, piše spletna stran Eurointelligence.

Kombinacijo nemške in italijanske politike tuji mediji vidijo kot potencialno zelo resen izziv za Evropsko unijo. Medtem pa je Komisija nekako “ujeta” na sredini, prav tako kot Merklova. Salvini poziva Evropsko unijo, da zaščiti italijanske meje, kar pa bi pomenilo premik v politiki EU, za kar pa ni rečeno, da ima večino pri tem koraku. Prav tako se ne sme podcenjevati prelivanja krize v italijanski razpravi glede prihodnosti evra.

Je Sanchez sploh pomislil na posledice?
Glede na to, da še pred dvema tednoma Pedro Sanchez ni pričakoval, da bo zasedel premierski stolček ter da se bo moral nemudoma srečati s kriznim vprašanjem, ali sprejeti ali zavrniti ladjo Aquarius, je popolnoma na mestu vprašanje, ali je pri tej odločitvi, da dovoli izkrcanje v Valencii, deloval impulzivno in ali je sploh pomislil na posledice, ko je dvignil palec migrantom. O tem se sprašuje tudi Pablo Suanzes, dopisnik El Munda v Bruslju.

Dejstvo je, da je poteza Mattea Salvinija, ko je zavrnil ladjo migrantov, pri njegovih volivcih še dvignila zaupanje vanj. Volivcev ni pustil na cedilu, s prvo “dvojko” migrantom pa je nakazal, da lahko od Italije pričakujemo drugačno migrantsko politiko, kot smo je bili vajeni do sedaj.

M. S.

 • Franc Šink

  Kaj ko je že vse prepozno. Ostane samo še gašenje.

  • xtc

   Ne,ne,ne se vedno pride lahko ,da že upurabe preizkušene tehnelogije,ki deluje.

  • stajerc5

   Mogoce se bo se nasel nekdo, da se bo z pepelom posul…

   • Matej

    Ti boš prvi.

 • xtc

  Merckelca bo razj**** in razdrla Nemčijo in EU.;babo z njenimi bebci in Junckerjem je treba nagnat pritepence pa poslat nazaj pa četudi z padali.

  • WISKY 1000

   brez padal

   • Gr Enze

    VSAKGA NA SVOJO RAKETO PA PO GASU

   • Terminator

    Točno tako,ko jim bodo začeli padati z neba ne bo nobeden več pomislil,da bi šel na pot proti Evropi.

    • Matej

     5 milijard jih čaka, da pride. 5 miljird, res pa je, da ima denarja da pride le ena pol milijarde in ti hodijo. Ko se bo standard malo popravil še ostalim, se bodo šele lahko podali na pot. Seveda to pomeni konec EU.

     • Ana Job

      Neumno bi bilo, da se grem spuščati v “debate” z indoktriniranimi komunajzarji. Kdor po sto letih pogubnih komunjazarskih eksperimentov širom sveta še vedno verjame v svojo Marksistično pravljico, nima zdravih možganov . S takšnimi res ni kaj za debatirati.

      Ti pa povem, da ima vsak pravico delati kar hoče s svojim denarjem. Tako jaz, kot ti ali Soros. Smo pa vsi hkrati tudi odgovorni za svoja dejanja. Če jaz financiram ilegalne posle, bom za to tudi kaznovana. Samo levičarji, kulturni marksisti in feministke, ki ste že lep čas pri koritu širom Evrope, sankcionirate le tisto kar ni v smeri vase agende. S tem, da vas je večina le indoktrinirana v ponavljanje parol, ki jih ne razumete.

     • Matej

      Da bo za ilegalne posle bogataš kaznovan, ne gre skupaj z vašim kapitalizmom, ker si lahko kupi pravico. Tako da lajaš spet nekaj mimo, pa ne razumeš osnov. Ivan Janša je prdec proti Sorošu, prikloni se pravemu kapitalistu, ne prefarbanemu komunajzarju, na FDV diplomiranemu, ki se v vukojebini politiko špila.

     • Ana Job

      Kaj mešaš Ja*nšo zdraven? Vsak otrok ve, da se to namerno dela. NWO globalisti dobro vedo, da se tako radikalno drugačne kulture, kot so evropska in muslimanska ne bodo mešale in da bo potem počilo. To je tudi namen. Namen ni reševanje “beguncev” saj se vidi kakšna je demografija prebežnikov.
      Želijo novo evropsko vojno, brez teh prišlekov bi Evropa težko še kdaj šla v veliko vojno, pač še en način za delitev Evropejcev in redčitev bele rase, spet bo šlo v maloro na milijone belcev.
      70 let preko medijev, filmov, knjig in šolskega sistema perete možgane z marskizmo, plan vam je uspel, da ste Evropo spet razdelili.

     • Matej

      Hahaha, Seveda se vse namerno dela, top globalni kapitalisti, ki majo keš, pa delajo zato, da se zasluži še več keša. Kapitalizem je pač taka reč. Treba je uvažat, če hočeš da se dnar suče, ljubica. Če so zadeve pri miru, se ne da tolk cvenka cuknt. Jebela cesta, ej, prisežem, da se največji marksisti najboljš znajdemo v kapitalizmu, da mamo vse pod kontrolo.

     • Ana Job

      To, da si človek kupi pravico, da lahko dela kar hoče, najbolj velja za komunizem in socializem. S tem, da ni treba imeti vedno denarja ampak včasih samo vplivne “prijatelje”. V Sloveniji, kjer še vedno domuje komunajzarska miselnost, pa se to v vsakdanjem żivljenju še vedno izkorišča.

      Z razlogom je Slovenija na vrhu najbolj skorumpiranih držav sveta. Tipično za okolja s komunajzarskim razmišljanjem. 
      V tržnem kapitalizmu z majhnim/šibkim ‘deep state’ in elementarim pravnim sistemom, kjer z denarjem nimaš koga (legalno) za podkupiti ali vplivati na zakonodajo, da bi delal kakor ti paše , pa ti NE POMAGAJO niti veze niti denar!!!
      Ker pa tak sistem ni po želji 80% politikov, ki jim je primarna skrb poskrbeti za lastno rit, to pa jim gre najlažje od rok, če imajo velik vplih na sistem, smo se VSEPOVSOD od tega že davno oddaljili. Vsem nam bo zelo žal za uvoz beguncev, posebno pa bo žal vam, ko se bodo začeli izživljati nad vašimi hčerkami in ženami!

     • Matej

      Prvič nimam hčerke, ampak sinove. Drugič ti povem, da se rad s teboj pogovarjam. Če ne bi propagirali tolk Ivana Janeza bi prišel kdaj na tistega Slovenca. Zdaj grem pa s kolegi na pir.

     • Soave

      Oh, potem pa tako povej. Potem se pa ne bom vtikala. Saj se Ana zna sama dobro braniti.
      Na Slovencu te bomo pa popapali, Matejček.

     • Matej

      Kjer sem nezaželen tudi ne bi vstopil. Poslovnež sem in obvladam bonton. Gospa.

     • Soave

      Morda? A iz vaših komentov je težko razbrati , da ste poslovnež.

     • Steiermark

      Če bi obvladal tudi samo, osnove bontona, potem se bi pri priči pobral s tega portala, kjer rdeči marxistični izmečki povzročate bruhanje…..

     • Soave

      O kakšnem kapitalizmu pa flancariš vendar ? Kje ga pa vidiš ?To sploh ni kapitalizem. To je kučanov prihvatizem. Pa še hvališ se, cepec ? Marksist pa kapitalizem. . . .

     • Matej

      Kapitalizem podpira vaš predragi Ivan Janez. Nikar se ne sprenevedajmo.

     • Soave

      Kateri kapitalizem? Ameriškega ?

     • Matej

      Kmalu boste imeli brezvestni ameriški kapitalizem. Reveže in bogate, SDS bo srednji razred zradiral.

     • Soave

      Vse to imamo že sedaj. Brezvestni komunizem, ki je uničil srednji razred. Nadaljuje se uravnilovka iz Juge.

     • Igor Kavalar

      Kakšen srednji razred, če že danes leta 2018, 70% Slovencev nima niti 1000€ torej povprečne plače.

     • Steiermark

      Matej, glede na tvoje “videnje” dobro indoktriniranega rdečega bebca, situacije, domnevam, da imaš že pripravljeno culo , s katero se odpraviš na pot z kamelarji….Za drugam, kot za bedake in divjake, nisi primeren!

  • Burek Burecki

   Ce razdre maligno eu fasisticno tvorbo bo postala heroj evropskega naroda…

  • Terminator

   Merklci in Junckerju šus v glavo in to čim prej!

   • stajerc5

    Ne takoj, najprej naj EU razpade.

  • Matej

   Biznis je biznis. V Italiji kot gobe po dežju rastejo kooperative, ki nastanjajo migrante. Za vsakega od njih dobijo 35 evrov na dan, od katerih gre 2,5 evrov migrantu, ostalo pa kooperativi.
   Na primer: V dvosobnih stanovanjih (za katere plačajo tržno najemnino odo 350-500 evrov), je običajno nastanjenih od 13 do 15 migrantov.
   V nekaterih odročnih krajih, kjer turizem ni cvetel, so lastniki zaprli hotele in jih spremenili v nastanitvene strukture. 
   Gre za milijonske, v nekaterih primerih milijardne zaslužke. Večinoma gre to iz fondov EU, torej tudi našega denarja. Ne misliti, da jih ne podpirate, če jih ne vidite pred vašimi vrati. 
   Iz telefonskih pogovorov med t.i. socialnimi operaterji je razvidno, da je biznis z migranti trenutno veliko bolj lukrativen od droge.

   • Ana Job

    Ta sistem ne more iti v nedogled. Lahko jih bodo uvozili še pol milijona, milijon, ampak slej ko prej bodo nehali plačevati, ker bo vzdrževanje teh ljudi postala prevelika finančna obremenitev za Italijo in druge EU države. In ko se bo ta sistem porušil, kaj bo sledilo?

    • Matej

     Bi rekel Ana, da je imela včeraj vaša propagandna celica SDS sestanek. Kot rezultat so danes povečali število protimigrantskih tem in tebe aktivirali. Koliko ti plačajo a?

     • Artur

      Koliko vam levajzlom Soroš s soroševci plača ,da zganjate narodno izdajalsko promigrantsko propagando ?

     • Matej

      Sem vprašal Ano Job, koliko dobi in Totex, pa ne povedo, koliko dobijo za nonstop SDS propagando. Zakaj bi jaz povedal koliko dobim? Ti si res zelo zabit desni kljukec.

     • Artur

      Pa vsak ima pravico do propagande ta njihova pro domoljubna oziroma proti migrantsko parazitska je pohvale vredna , kar za levajzlsko narodno izdajalsko šerijat willkomersko nikakor ne morem trditi , kako se finacira je to njihova stvar za kar pa ti niso dolžni polagat račune. Pa zakaj bi pa oni povedali koliko dobijo, če ti nočeš njim povedat koliko dobite ti in tvoji soroševci od razpadajočega gnilega soroševega prdca. Ne zdi se jim vredno , da bi vas sploh kaj spraševali imajo pač bolj pametna posla .

     • Steiermark

      Vidiš, matejić, ti pač izhajaš iz svoje oz. komunistične ideologije : koliko ti plačajo za kaj… Ker pri vas, komunajzlih je pač , žal tako, da še naše dežele ne izdate brez plačila – kot kurbe – ki se prodajate, ker vam zavezanost domovini (saj te razumem, ker Slovenija ni tvoja domovina, ampak je le ta na balkanu) in lojalnost, španska vas!

   • Ana Job

    Razne nevladne organizacije, dobro organizirane in financirane s strani globalistov kot je Soros, so s tihotapci v direktnem stiku, komunikaciji. Ilegalni migranti tihotapcem plačajo, da jih naložijo na čolne in pripeljejo v mednarodne vode. Tam jih po dogovoru prevzamejo na plovila NGOs s katerimi ilegalce potem dostavijo do Italijanske obale, kjer jih oblasti potem sprejmejo kot uboge begunce. Vse je znano. Z imeni in priimki vred. Vse je organizirano. Vse je načrtovano. Zapri že enkrat gofljo levičarsko!

    • Matej

     Hoteli ste kapitalizem, zdaj ga imate. Glavno je, da se služi. V Venezuelo, Severno Korejo in na Kitajsko afriški migranti ne hodijo.

     • slosin

      butl, temu, kar imamo pri nas, praviš kapitalizem….

     • Matej

      Točno kapitalizem je! In Ivan Janez je tudi kapitalist! Dobro vas bo reveže naredil in potem se vam bo kolcalo po socializmu.

     • slosin

      a da nas bo Janez reveže naredil!!! Reveže so nas naredili že tvoji tako imenovani kapitalisti…

     • Steiermark

      idiot! pojdi po tabletke, ker postajaš nevaren ne samo zase, predvsem za vse okrog sebe!

     • Artur

      Hypocrisy of Rich Liberals
      https://www.youtube.com/watch?v=jpQ7DASFMVE
      Neverjetno kako jih kapitalizem pri njih spravlja na “beraško palico” a ne ?

     • Steiermark

      Res je, želeli smo kapitalizem, dobili pa, od komunistov, banitizem! Res nisi pri zdravi, da takšnih osnovnih stvari ne razumeš! In navedi mi prosim eno državo na svetu, kjer je socializem oz. komunizem, ljudem prinesel , razen revščine in tiranije, kaj dobrega!

   • Steiermark

    matejćić, nekaj si pomešal, v Italiji , tako kot pri nas, služi na kamelarjih, (politična) mafija! Vsaka občina pa “odobri ” ali pa tudi ne, nastanitev pri privatnikih, kar pa morazad – nastanitveni pogoji – , za udobje kamelarja: vsak mora imeti svojo sobo, s svojimi sanitarijami, in iz tistih 35 evrov jim morajo gostitelj plačati tudi tečaj za jezik, dati hrano in pijačo, stanovanje s posebnimi standardi itd…… Torej za tistega, direktnega gostitelja, to ni nevem kako lukrativno………

 • Franc Vidrih

  Tako se dela, če so domoljubi na oblasti.Boljša varianta je, da jih pošljejo nazaj od koder so prišli, pa še komuniste zraven.

 • soc

  Bravo Italija, zdaj smo ostali otok norosti med normalnimi sosedi na vseh koncih. Kučan, Mesec in podobni enakoželodčarji, srčno upam, da boste končali na vešalih ob podgani Sorosu (z veliiiiko večjim želodcem).

  Ven iz ponorele EU, Višegrad je rešitev! Z Avstrijo in očitno že tudi Italijo.

 • Olga2345

  Treba bo skuono nastopiti proti samovolji bruseljskih levičarskih skorumpirancev, krivih za nezakonito vdiranje v Evropo in smrti nedolžnih ljudi!
  Sorosa in njegovo bando bo treba postaviti za rešetke! Bravo zdrava pamet!

 • Terminator

  Takole bo v Portorožu čez 10 let,verjetno pa že prej.

  https://www.youtube.com/watch?v=NjUqre6gAnI

 • soc

  Med opcijama berlinsko/bruseljski ali moskovsko/beograjski hlevarji glasujem za – partnerji v razširjenem Višegradu. Ali pak Slovencev čez stoletje in manj ne bode več.

  Bemti, zbudite se že, Slovenci, kar vas še je !!!

  • Sodni dan

   Nažalost premalo. Ozri se naokoli pa boš videl. Verjetno nas je celo manj kot milijon!

  • Caesar

   Ne vem, zakaj tukaj mešaš Moskvo. Rusija je nasprotnica migrantske invazije v Evropo, zato je tudi posredovala v Siriji, da bi se ta proces omejih, če že ne povsem prekinil. Med migranti je zelo malo Sircev, ti se večinoma vračajo domov. Nesporno dejstvo je tudi, da je Salvini pomemben Putinov privrženec in tako kot Orban velja za Putinovega človeka v EU. Med Putinove ljudi sodita tudi Le Penova in Gert Wilders, ki so ostri nasprotniki islamizacije Evrope. Soros je sovražnik Rusije, zato so Rusi prepovedali delovanje tujih NGO. Enako delajo Madžari in sedaj tudi nova italijanska vlada. Rusi so naši naravni zavezniki v boju za preživetje bele evropske rase. Židovska kolonija ZDA žal niso naš zaveznik, ker ji vladajo Sorosovi gospodarji, ki nas želijo uničiti. Trumpu žal ne uspe rešiti ZDA iz njihovih krempljev. Američani se morajo osvoboditi iz židovske nadvlade, takrat bojo naši zavezniki.

 • Caetano

  Salvini ima 100% prav. To so izredno resne stvari! Na bruhanje nam lahko gre samo ob izjavah Merklove, Macrona in Sancheza, ki se namenoma obnašajo, kot, da islamizacija ne prinaša s seboj jihada in še kopice drugih problemov, ki se kažejo v posilstvih itd.

  Nobene potrebe ni, da bi se takšne stvari morale dogajati tudi pri nas:

  Jihadistični samomorilski napadalec ubil 13 ljudi pred afganistanskim ministrstvom za obnovo in razvoj podeželja.

  https://www.mirror.co.uk/news/world-news/suicide-bomb-kabul-13-dead-12681313

  Pesnik iz Bangladeša, ki ni verjel v Alaha ubit s strani islamistov:

  http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2018/06/11/atheist-poet-and-publisher-shahzahan-bachchu-shot-dead-in-bangladesh/

 • Artur

  Salvini na prvo mesto postavlja Italijane in ne ilegalce naše komunjare postavljajo na prvo mesto zapečene parazitske migrante prav bolestno obrajtajo tudi
  inštalirani prosatanski “politikantsko kulturni” performans v svojih komunjarskih psiho patoloških glavah , posledice z njihove strani in zato v vsakem oziru katastrofalne za človeštvo.
  Njemački mediji o satanizmu Marine Abramović
  https://www.youtube.com/watch?v=Pf3FnUDoCrI
  Nagrajena pasja dojilja postala predmet razprav celo v avstrijskem parlamentu!
  http://nova24tv.si/svet/medtem-ko-v-avstrijskem-parlamentu-vlada-zacudenje-nad-pasjo-dojiljo-v-sloveniji-ta-postane-nagrajenka-presernovega-sklada/
  http://nova24tv.si/slovenija/nagrajenki-presernovega-sklada-dojiljo-psa-in-nosecnico-z-izrezano-zastavo-komentiral-priznani-kulturnik-kuntner-ta-svet-je-tako-izrojen-da-mi-gre-na-bruhanje/
  WIKILEAKS REVEALS OCCULTIC WHITE HOUSE
  https://www.youtube.com/watch?v=icfSpdd9esk

 • Matej

  V SLO je 450.000 gospodinjstev in če vsako deseto gospodinjstvo vzame enega begunca jih bomo sprejeli v SLO 45.000.
  V Sloveniji moramo urediti regulativo in sprejmemo lahko mimogrede 50.000 obubožanih ljudi.
  Jaz sem ZA, da pomagamo tem ubogim ljudem. Tudi moja sorodnica , ki dela na zunanjem ministrstvu je potrdila da ne gre nič in naših žepov ampak vse financira Evropa.

  • Clemen J.

   Se na mesto mene vzem, ker jaz nisem za, jaz sem za to da se jih stera od koder so prišli po hitrem postopku in postaviti mrtvo stražo po vašem vzorniku!

  • pajot

   ti bi kar določil kam bi ložirali migrante.V vsako gospodinjstvo po enega. Jebenti si ubrisan. Meni ti že ne boš pošiljal v družino kogarkoli,še najmanj pa zamorce. Dej spizdi v svojo levakarsko družbo,pa počakaj na kazen,ki sledi.

   • Matej

    K tebi ni jih morali naseliti 5.

  • Artur

   A se zavedaš, da se ti je totalno utrgalo s kakšno pravico ima nekdo meni vsilit po enega zapečenega parazitskega migranta od nekod iz neke primitivne vukojebine , da ga pedenam na svoj račun v škodo ostalim v družini . Daj pejdi se zdravit, kdo pa financira Evropo? Parazitski migranti?

  • totex39

   S tabo pa je očitno nekaj hudo narobe ali pa si naivnež, ki ga lahko vsak na serje.

  • Morala

   Imaš kakšnega že doma?

  • Robi

   Imaš prav. Takoj sprejmem 3 begunKE. Pogoj je, da prihajajo iz katere od evropskih držav, kjer divja vojna (npr. Ukrajina), da so stare med 20 in 27 let in da vidim njihove največ 14 dni stare slike. Za vsak slučaj pa še avdicija. :)))))

  • Igor Kavalar

   Zakaj bi jih pa sprejemal v Sloveniji, če jim lahko pomagaš skupaj z svojo sorodnico v Afriki, Arabiji?

   Samo v Afriki jih lahko posvojita skupno 1.22 miljarde in za njih krampate in lopatate do konca svojih dni. Pa bosta oba srečna, Slovenci pa tudi, ker bomo imeli vsaj kakšen evro več zase!

 • Hun

  Pomagat zenskam in otrokom pa naj so trikrat peceni…pa ce se smrdljivi rasisti na glavo postavte

  • Artur

   Ne zganjaj licemerja, pelji si jih domov in jih pedenaj na svoje stroške to dokumentiraj pa se nam potem javi .

  • Clemen J.

   Ni problema izmed 50000 islamistov se bo našlo par 100 žensk in otrok, to je pa maksimum. Ostalo so Levičarski plačanci in isisovci!

  • Republic Commando

   V redu. Samo kje ti bumbar vidiš ženske in otroke?? Dj spizdi ajga. A hočeš to kar se dogaja po franciji, nemčiji, švedski , belgiji itd??? A sem rasist če želim branit svojo državo?? OK POTEM SEM RASIST. Bedak levičarski izdajalski.

  • Roman

   Seveda,vendar kje pa vidiš ženske in otroke?

  • šmentanamuha

   Boljše smrdljivi rasist kot bedak, ki si pripelje potencialnega morilca v svojo hišo. Večja težava je, kaj narediti z izdajalci Slovenske države, z oikofobi, ki z uvažanjem šeriatarske drhali ogrožajo svoj narod.

  • slosin

   jest bom ostal kr rasist (še vedno bolš kot bedak)….pa če se ti na trepalnice postaviš…

   • Artur

    +++++++++++

  • Jefferson Vendski

   Se strinjam, na vsak način jim pomagat, da se čimprej vrnejo nazaj v domovino.

  • Igor Kavalar

   To o rasistih je že malo smešno vsak se rodi pač tak kot se.

   Pravila igre morajo pa biti za vse enaka. Če jih pa oblast ne misli upoštevati oz. veljajo samo za nekatere državljane za priviligirano elito in migrante pa ne, je pa vseeno če ukinemo državo in gremo vsak svojo pot, ker nam je dosti teh “enakovrednih” nategovanj!

   Kako bi lahko bela rasa, ki je v manjšini in zavzema le 800-900 milijonov kar je 11% od celotne svetovne populacije (7.3 miljarde) bila rasistična do ostalih 89% (črnih, rjavih, rdečih, rumenih)?

   To je res smešna trditev o belih rasistih:

   npr. v bloku živi 10 ljudi. In ti bi verjel zgodbi, da 1 belec lahko zatira 9 črncev zaradi barve kože?

   Prvič se črnci sploh nebi počutili zatirane zaradi 1 belca, če bi pa se, bi ga pa izselili, sam pol bodo oni izpadli rasisti.

 • Ana Job

  Ali so nekoč evropski staroselci barbare tudi sprejemali z dobrodošlicami in jim na mejah delili vodo in hrano? So določali barbarske kvote za nastanitev in jim darovali pridelke?

  • Ales Ciril

   Niso, ampak to je bilo že dolgo nazaj. Marx še ni bil rojen. :p

 • Ana Job

  Wanna-be migrante vračati. Sankcionirati tiste, ki jih prevažajo. In s tem prispevati k uničenju kanalov ilegalne migracije.

  To kar se trenutno dogaja je že prava invazija. Vsestransko dobro financirana in organizirana s strani globalistov kot je Soros. Podpirana pa s strani levičarjev, feministk in SJW, ki imajo v svojem primežu večino Evrope. S tem pa tudi medije. Na koncu pa vse plača navaden narod. Najprej z denarjem. Na koncu z življenjem!!!

 • slosin

  pr vsej stvari je bolano, da so Španci koncem 15. stoletja izvedli rekonkvisto, zdej pa muslije vabijo nazaj. Pa tud ta francoski infantilni Feferon je en navaden bedak. Zadnjič je pozival župane francoskih mest, naj probajo sami reševati probleme v no go conah, zgraža pa se zaradi poteze Salvinija in igra nekega človekoljuba… zastop kdor more…

 • Olga2345

  Mogoče so v Franciji in Španiji fasali Ebolo?

 • šmentanamuha

  Evropa potrebuje močne in pokončne politične voditelje, ki bodo zaščitili svoj narod. Imamo nekaj zelo dobrih zgledov: Višegrajci, Avstrija in po novem tudi Italija. Kar mi vliva optimizem je, da so to države, ki nas obkrožajo in bomo pri antimigracijski politiki imeli podporo. Norost levičarjev pelje v vojno, zato je treba s to protinarodno politiko prenehati. Janša je politik, ki bo znal zaščititi državo in slovenski narod.

  • FreedomAndDemocracyNOT

   a si mal paranoicen, zihr se bojis lastne sence tako kot vas albanc. Sveckarji ste res same picke, ni cudn da vam cefurji vse zenske poberejo

   • pajac debeli

    Noben se jih ne boji. Nocemo jih prenasat tukaj, nocemo jih fotrat in nocemo njihovega pedofilskega islama.

   • Igor Kavalar

    Prej bi rekel, da se levičarji bojijo migrantov. Za sodelovanje z njimi in pomoč so dobili nož v hrbet in to v lastni hiši (Rogu), pa jih še danes niso ven pometal iz te bajte, kaj šele iz Slovenije.

  • Matej

   Pa kaj še??! Kakšno brezvezno nakladanje, zrelo za nagrado ZLATI TIČ.

  • pajac debeli

   Svedski demokrati so zdaj najmocnejsa stranka na Svedskem. Afd pa druga najmocnejsa v Nemciji. Kmalu bo imelo vecina Evropskih drzav nacijonalisticno vlado.

 • totex39

  Vam povem, da to ne pelje več nikamor, očitno bo nekdo naredil temu konec, ampak takrat bo res krvavo, kajti druge pomoči ni več, če ljudje še vedno zaupajo deformiranim politikom..

  • Matej

   Tipičen primer plačanca. Kolk pa ti dobiš plačano? Ana ne pove, zgleda da kar dosti dobivate, da tlele visite.

   • totex39

    Ti si pa en velike pezde, ker se še registrirati ne upaš, potuhnjeni socialisti so taki.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  sramota italije, kako bi se sveckarji pocutl, ce bi jih nagnal vn iz argentine in pustil sred oceana da zgnijejo

  • Matej

   Res bedno vprašanje.

  • alojz

   Tiste tvoje “svečkarje” je Argentina sprejela z veseljem. Znajo delati in jih država ne živi ampak oni plačujejo davke njej. Tile migranti pa delajo le kriminal in jih bomo celo življenje MI preživljali in plačevali sodne stroške, če jih pri kriminalu tudi dobijo.

  • Poštenje velja

   raus

  • Schemva Miro

   Svečkarji so se v Argentini integrirali,zaposlili,delali,prispevali v dobro skupnosti,kje si pa ti videl črnuha delati,v Kamniku že pet let gledam črnuha,ki ima belo babo,po cel dan postopa naokoli s slušalkami na glavi,zadnje leto si je nabavil kolo,da mu je lažje,slušalke so ostale,otrok je pa vsako leto eden več.

 • črnaovca

  Tako se ravna, bila je nemška ladja torej naj gre v Nemčijo, Francozi in Španci verjetno skupaj nimajo toliko migrantov kot jih je na Lampeduzi, najbolj prav bi bilo če bi se ladja obrnila nazaj proti Afriki. Če smo še malo razumeli bežanje pred vojno je to sedaj nekaj drugega, to so ekonomski migranti. Zakaj nihče ne investira in gradi tovarn v Afriki, ker ljudje nimajo delovnih navad. Kaj pričakujejo od Evrope? Lagodno brezdelno življenje, mi pa naj plačujemo davke in jih vzdržujemo, že svojih lenuhov na sociali imamo dovolj

  • Robi

   Najbolj prav bi bilo, da bi kaka podmornica pomotoma kak torpedo v to ladjo spustila.

 • koza

  Rotschildova marioneta Angela Merkel svoju migrantsku dionicu već je odradila, a posljedice najbolje osjećaju njemačke žene koje ne smiju na večer izlaziti bez pratnje … ni za občutljive … http://istinomprotivlazi.com/uz-kavicu/2476-dok-nas-je-gremijev-index-hr-bombardirao-dalickinim-mailovima-tisuce-izbjeglica-a-s-njima-i-terorista-u-tisini-je-ulazilo-i-u-hrvatsku-koja-ce-sa-srbijom-i-bih-postati-najveci-europski-hot-spot

  • Artur

   Dopovedovat to na takšen pretresljivo nazoren način, da je to katastrofa za normalne ljudi zblojenim narodno izdajalskim mentalno deformiranim levajzlom je glih tako kot, če bi magarca prepričeval, da je lahko še večji magrac, če se bo postavil pokonci.

   • koza

    groza, koliko je tega že, ampak glavno, da furajo istambulsko konvencijo v družini, kaj pa tovrstno nasilje, kam spada?

    • Artur

     Istanbulska konvencija -“Kukavičje jajce” s strani pokvarjenih , zblojenih levajzlskih “kukavic”.
     Istanbulska konvencija je prikrito orodje za dosego ciljev homo-lezbičnega-bi-trans-queer seksualnega lobija.

     Za Slovenijo je Istanbulska konvencija že zavezujoča, saj je bila leta 2012 ratificirana. Na podlagi podpisa, tj. brez ratifikacije, pa konvencija za državo podpisnico ni zavezujoča. Do danes je Istanbulsko konvencijo podpisalo 37 držav članic Sveta Evrope, vključno s Hrvaško 22. januarja2013. Ratificiralo pa jo je 18 držav – Švedska, Španija, Portugalska, Črna gora, Srbija, Francija, Poljska, Finska, Slovenija, Italija, Danska, Bosna in Hercegovina, Avstrija, Andora, Monako, Malta. Te dni o ratifikaciji Istanbulske konvencije razpravlja tudi hrvaški parlament.

     Konvencijo je sestavila skupina radikalnih ideologov teorije spola

     Istanbulska konvencija je prva mednarodna pogodba v zgodovini Sveta Evrope, kjer pri pripravi niso sodelovale države članice, ampak so jo pripravljale “strokovne skupine”, v katerih so imeli končno besedo radikalni ideologi teorije spola, Svet Evrope pa je na koncu lahko samo sprejel končno besedilo. Skoraj ni bilo več prostora za javno razpravo držav o vsebini konvencije. Države so s sprejetjem konvencije postavili pred izbiro: sprejmi ali pusti.

     Zaradi tega je še posebej zaskrbljujoče, da konvencija vsebuje precej zavajajočih in škodljivih formulacij, o katerih so države članice Sveta Evrope niso mogle izreči.
     Istanbulska konvencija prvič v kakšno mednarodno pogodbo uvaja in opredeljuje pojem spola, kot družbene, in ne več biološke danosti. »Spol “pomeni družbeno ustvarjene vloge, vedenja, dejavnosti in lastnosti, ki v določeni družbi veljajo, da so primerne za ženske in moške” (čl. 3. c.) Prav tako konvencija zahteva, »da se zagotovi izvajanje določb te konvencije, in zlasti ukrepov za zaščito pravic žrtev, brez diskriminacije na podlagi spola, rase, barve kože, jezik, vere, političnega ali drugega prepričanja, narodne ali socialne pripadnosti, manjšin, premoženja, rojstva, spolne usmerjenosti, spolne identitete, starosti… “(čl. 4. 3., prim. čl. 43 in 53 poročila)

     Konvencija tudi v nadaljevanju vsebuje dvoumno besedilo in določbe, na podlagi katerih so lahko države, ki so ratificirale konvencijo, izpostavljene pritiskom homo-lezbičnega-bi-trans-queer seksualnega lobija.

     Mednarodni nadzorni mehanizem GREVIO, ki spremlja izvajanje konvencije, zlasti na področju vladne politike (izobraževanje, mediji, protidiskriminacijske politike, …). pravi takole: “Pogodbenice sprejmejo potrebne ukrepe za spodbujanje sprememb v družbenih in kulturnih vzorcev vedenja moških in žensk z namenom izkoreninjenja predsodkov, običajev, tradicij in vseh drugih ukrepov v praksi, ki temeljijo na ideji o manjvrednosti žensk ali na stereotipnih vlogah moških in žensk.” (čl. 12)

     Bogato financiranje homo-lezbične-bi-trans-queerseksualne ideologije spola

     1.odst. 14. člena Istanbulske konvencije se nanaša na izobraževanje: “Pogodbenice sprejmejo, kadar je to primerno, potrebne ukrepe za vključitev učnega gradiva o vprašanjih, kot so enakost med ženskami in moškimi, nestereotipne vloge spolov, medsebojno spoštovanje, nenasilno reševanje konfliktov v medosebnih odnosih, nasilje na podlagi spola nad ženskami in pravica do osebne integritete, prilagojenega razvojnim sposobnostim študentov, ki so vključeni v redni učni načrt na vseh ravneh izobraževanja. Pogodbenice sprejmejo potrebne ukrepe za spodbujanje načela iz 1. odstavka, tako v neformalnih učnih okoljih, (kar pomeni tudi verske izobraževalne ustanove – tudi verouk op.p.) kot tudi športnih in kulturnih okolij in okolij za prosti čas in v medijih.« (Čl. 14, 1-2, glej čl. 94- 97.).

     9. člen Istanbulske konvencije – nevladne organizacije in »civilna družba«

     9. člen: »Pogodbenice na vseh ravneh priznavajo, spodbujajo in podpirajo delo ustreznih nevladnih organizacij in civilne družbe, dejavnih na področju boja proti nasilju nad ženskami in vzpostavijo učinkovito sodelovanje s temi organizacijami.« Zato homo-lezbični-bi-tranas-queer seksualni aktivisti mnoge svoje propagandne aktivnosti iz davkoplačevalskih sredstev zavijajo v tako pakiranje, npr. Ženska svetovalnica, Društvo za nenasilno komunikacijo. Dejansko pa so to organiaacije za izčrpavanje davkoplačevalcev in širjenje radikalne ideologije, še posebej med otroki.

     Odvetnica Ušajeva : potrebno je »nevladne« aktiviste pri nenasitnem izčrpavanju proračunskega denarja nujno ustaviti.
     Čimprej se je potrebno dogovoriti, da se podobno kot v Ameriki, po volitvah odvzame sredstva takšnim osjim gnezdom, ki praznijo proračun in jemljejo denar tistim, ki bi ga najbolj potrebovali.

 • Artur

  Predvidevam, da se bo v doglednem času verjetno pa prav kmalu takšno planirano posiljevalsko oplojevanje s strani teh parazitov začela tudi pri nas .
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/06/13/ilegalni-imigrant-nekoliko-dana-silovao-mentalno-zaostalu-djevojku/

 • Artur

  Naj..ali smo ga zaradi levajzlske narodno izdajalske bande :
  https://www.youtube.com/watch?v=Sirj6qNLAEU

  Why the Left Loves Islam EXPLAINED
  https://www.youtube.com/watch?v=gAcu0Rsfi6I&t=773s

 • Novakec1

  Dve leti prepozno se zbujajo tapravi €U politkarji

 • pajac debeli

  Ce se bodo stvari tako nadaljevale, bo ta migrantska kriza zakuhala populantske nacjionalisticne revolucije v vecini clanic, kar pa bo na koncu pomenilo konec Euja. Ce bo slo tako naprej se nam priblizuje nova konzervativna doba.

 • mare

  Sprašujem se ali je levakom še všeč ta pesem: Hej tovariši, pod orožje vsi, tujec mora iz naše zemlje…
  Meni je vedno bolj.

  • Igor Kavalar

   Levičarji verjetno mislijo, da če bodo spremenil besedo tovariši v migranti, tujec pa v Slovenec, da bodo prekosil prodajo albuma Britney Spears.

 • garfi

  naši leviČĆarji in multikulti mediji mi gredo na bruhanje
  na rtv imajo oddajo “sami naši” kjer bo nek balkanec razlagal, kako je potrebno politično preganjati nacionalizem
  torej domoljubje

 • Caesar

  Italijanski predsednik Lige in notranji minister Matteo Salvini, ki je prorusko usmerjen in velik podpornik Putina, je na prvo mesto postavil italijanski narod in ne migrante, tako kot Sorosovi levičarski plačanci, ki so za židovske gospodarje zgolj koristni idioti, ki izvajajo njihove načrte.

 • Robi

  Se strinjam, da bi morali Slovenci biti solidarni. Predlagam, da vsaka slovenska družina sprejme kako begunko iz evropskih držav, kjer je vojna (npr, Ukrajina), z veljavnimi dokumenti. Prednost seveda takim med 20 in 27 leti, po možnosti blond :D

  • pajac debeli

   Ukrajincev v Evropo ne bodo uvazali, ker so ukrajinci kristjani, po vecini so pa politicno na desnici, tako da levaki nimajo z njimi cesa pridobit.

   • Robi

    Zaradi mene so lahko tudi budistke :D

 • Robi

  Nostradamusova prerokba izpred 500 let. Malo se je sicer zmotil v zadnjem stavku.

  https://pr0gramm.com/static/1036525

 • Tom Žnidarčič

  Okupatorji in ne migranti! In na ta način jih je potrebno tudi obravnavat!

 • plamen100

  Nasa pol vojaska ladja, na kateri delujeta
  le se dva zastarela mitraljeza ak-306 konstruirana leta 1949 , sedaj nabira po sredozemlju zamorce. Kam jih bodo oddali ko priplujejo iz misije? Italijani so jasno povedali, da jih naj ima tisti, ki jih pobere, torej? A bomo na eni strani na kopnem za silo varovali meje, cez morje pa jih bomo uvazali?

 • Marija

  Bo imel težave s Papežem.

  • sodnikisozločinci

   Koliko tankov ima Vatikan?

   • KAPIBARA

    Kupi jih lahko mnogo..

 • šmentanamuha

  Fajonka je pred dnevi v Bruslu spet nakladala, da moramo narediti bolj prijazno azilno zakonodajo. Včasih se mi je zdela še kr normalna ženska, ne vem, kdaj je prišlo do takega preobrata.

  • KAPIBARA

   …kdaj je prišlo do takega preobrata….. Od kar nima otrok !!

 • Morala

  Boli vse EU politike za narod…glavno, da imajo sami polne riti in so na varnem!…

  Kaj ste pripeljali v EU? Bedaki!!!

  “Zgodba z ricinom, ki so ga v Kölnu odkrili v stanovanju tunizijskega migranta, dobiva razsežnosti, ki vse bolj jezijo Nemce. 29-letnik v stanovanju ni imel le strupa, ampak tudi bombe, polne kovinskih delov, vse skupaj pa je “financiral” z denarjem, ki naj bi mu v Nemčiji omogočal preživetje.”