fbpx

SDS podpira Manfreda Webra

Manfred Weber (Foto: epa)

Manfred Weber je velik prijatelj SDS, kar je že večkrat dokazal, med drugimi tudi pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami in s podporo poimenovanju konferenčne dvorane v Evropskem parlamentu po dr. Jožetu Pučniku.   

V sredo in četrtek bo v Helsinkih potekal kongres največje politične skupine v Evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke (EPP), katere del je tudi Slovenska demokratska stranka. Na tem kongresu bodo izvolili kandidata EPP za vodenje Evropske komisije in v to bitko se je podal tudi Manfred Weber, vodja politične skupine EPP v Evropskem parlamentu, ki ga podpira tudi Slovenska demokratska stranka.

Manfred Weber je velik prijatelj SDS, kar je pokazal tudi pred parlamentarnimi volitvami, saj se je udeležil konvencije stranke v Celju, kjer je imel tudi zelo odmeven govor. Manfred Weber, 45-letni Bavarec, je sicer član Krščansko-socialne unije (CSU), evropski poslanec je od leta 2004, predsednik politične skupine EPP v Evropskem parlamentu pa je od leta 2014, ko je na tem mestu nasledil Francoza Josepha Daula.

Manfred Weber pa je tudi tvorno sodeloval pri poimenovanju konferenčne dvorane v stavbi Evropskega parlamenta po Jožetu Pučniku, političnem očetu slovenske države.

J. G.