fbpx

Še eden iz dinastije Bush se bo potegoval za mesto v ameriškem kongresu

Pierce Bush (printscreen: youtube)

Vnuk nedavno preminulega 41. ameriškega predsednika Georgea H. W. Busha vstopa v tekmo za mesto v ameriškem spodnjem domu. Še eden iz dinastije Bush se bo potegoval za mesto v kongresu, ki ima republikansko podporo.

Vnuk pokojnega Georga H. W. Busha, Pierce Bush, naj bi se podal v boj za mesto v ameriškem kongresu. Če bi bil izvoljen, bi zastopal interese volivcev iz 22. območja Teksasa.

33-letnik naj bi po poročanju Breitbarta sprva želel kandidirati v 7. območju v Teksasu, ki ga je v času svojega življenja v Washingtonu predstavljal tudi njegov ded, a ko je videl, da so sedež prevzeli demokrati, si je raje izbral mesto, kjer bi bil njegova izvolitev bolj ali manj zagotovljena.

Mlademu Bushu, ki je svojo kariero začel v humanitarnih dejavnostih, tako nihče ne more reči, da ima hrbtenico, saj je od resničnega boja pobegnil, še preden se je ta začel.

A za mesto v kongresu, ki predstavlja predmestje Houstona in ga je doslej zastopal Pete Olson – ta se namerava upokojiti -, je še veliko drugih kandidatov. 18 kandidatov je republikanskih, trije so iz vrst demokratov.

Za 3. marec 2020 so napovedane znotrajstrankarske volitve, medtem ko se bosta republikanski in demokratski izbranec spopadla na volitvah 3. novembra 2020.

Ivan Šokić