fbpx

Zamolčana grozljivka v Belgiji: Migranti posiljevali nezavestno najstnico in – vse posneli

Slika je simbolična; Foto: Pixabay

V Belgijskem kraju Ostend se je zgodila nova tragedija. Sedmerica mladih migrantov je z vodko opila 17-letno Belgijko, nato pa so jo skupinsko posilili. Za zločin ne bi sploh nihče izvedel, če policija na mobilnem telefonu 14-letnega migranta ne bi odkrila posnetkov zločina.

Belgijska policija je na mobilnem telefonu enega od migrantov odkrila videoposnetek, ki prikazuje nezavestno žrtev, ki jo posiljujejo mladi iraški migranti. 14-letnika, ki je zločin snemal, je v preteklosti njegova šola že prijavila policiji, saj je na svojem Facebook profilu objavljal fotografije, na katerih je poziral v maskirni opravi z orožjem.

Smeh, petje in ples … in nato posilstvo
Videoposnetek prikazuje, kako se fant, ki je snemal, s skupino še šestih prijateljev smeje, pleše in poje okrog žrtve, ki je zaradi opitosti z vodko izgubila zavest. Na posnetku je nato tudi vidno, kako migranti ženski slečejo spodnje perilo in jo začnejo skupinsko posiljevati, piše Jutarnji.hr.

Zločin se je zgodil že novembra lani in zanj ne bi vedel nihče, če policija ne bi odkrila posnetka. Belgijska policija je aretirala skupno sedmih ljudi. Šest med njimi je Iračanov, eden pa je belgijski državljan tujega porekla. Najbolj pretresljivo je, da je bil med posiljevalci tudi žrtvin partner.

“Ženske se ne smejo pritoževati”
Večina aretiranih migrantov je zločin priznala, nekateri med njimi pa so na glas izražali svoja ekstremistična stališča glede žensk. “Ona se nima kaj pritoževati. Ženske morajo ubogati moške,” je policiji povedal eden od posiljevalcev.

Žrtev, ki je bila v časa zločina nezavestna, se ni spominjala ničesar. Šele ko so napadalce aretirali in si je ogledala posnetek, je videla, kaj so ji storili. Policiji je povedala, da je tisto usodno noč, ko je prišla k zavesti, le poklicala taksi in se odpeljala domov.

“Tiste, ki bodo obsojeni posilstva, bomo deportiralli”
Belgijski minister za azil in priseljevanje Theo Francken je povedal, da bodo vsi migrati, ki bodo na sodišču spoznani za krive, nemudoma deportirani iz države. “Posiljevalcem ne bomo dali azila. Če bodo spoznani za krive, jih bomo deportirali v Irak,” je bil jasen Francken.

A. R.