Še je nekaj pameti na svetu: Transseksualcu, ki je nastopal v ženski kategoriji na tekmovanju v dvigovanju uteži, odvzeli vse rekorde

Foto: The Liberty Bugle

Ameriškemu transspolnemu tekmovalcu v dviganju uteži, Mary Gregory, ki je nastopil v ženski kategoriji, so odvzeli vse rekorde z nedavnega državnega prvenstva. Kontrola dopinga je namreč pokazala, da gre v njenem primeru dejansko za moškega, ki je z medicinsko pomočjo postal ženska. Ameriška federacija za powerlifting se brani, da njihova pravila in osnova za ločevanje spolov temeljijo na fiziološki klasifikaciji in ne na identifikaciji posameznih tekmovalcev.

Ameriškemu transspolnemu tekmovalcu v dviganju uteži, Mary Gregory, so bile odvzete vse zmage, ki jih je dosegla aprila na državnem prvenstvu. Kontrola dopinga je namreč pokazala, da gre v njenem primeru dejansko za moškega, ki je z medicinsko pomočjo postal ženska, poroča spletni portal RT.

Gregoryjeva je na omenjenem tekmovanju dosegla kar štiri ženske svetovne rekorde v powerliftingu. Zmagala je v vseh treh glavnih disciplinah, pri počepih, potisku prsi in mrtvem dvigu, temu pa dodala še skupno zmago v kategoriji, v katero spada glede na svojo težo.

https://www.instagram.com/p/BwxgbyQgtI_/?utm_source=ig_web_copy_link

Po dogodku se je Gregoryjeva ameriški federaciji za powerlifting zahvalila za to, da je lahko na omenjenem tekmovanju sodelovala kot ženska. Kmalu pa se je izkazalo, da omenjena federacija ne deli navdušenja nad njenim rekordnim uspehom, saj je obvezna kontrola dopinga pokazala, da bi morala Gregoryjeva nastopiti v moški kategoriji. Odločitev, da Gregoryjevi odvzamejo rekorde, so obrazložili takole: “Tekmovalka je porušila vse dosedanje ženske svetovne rekorde v svoji kategoriji teže in starosti. Tako kot ob koncu vsakega podobnega dogodka pa je sledila kontrola dopinga. Ta je pokazala, da gre pri omenjeni tekmovalki dejansko za moškega, ki je ravno v procesu, da postane ženskaNaša pravila in osnova za ločevanje spolov temeljijo na fiziološki klasifikaciji in ne na identifikaciji. Na podlagi vseh informacij, predloženih upravnemu odboru v omenjenem primeru, ugotavljamo, da bi morala biti tekmovalka glede na fiziološko klasifikacijo razvrščena v moško kategorijo.”

M. D.

 • trumpet2018

  v UFC vem da neki tranny ženske pretepa na mrtvo in živo, to bi morali prepovedati v vseh športih, če si rojen kot moški, si moški in pika. ker vsaka tvoja celica v tvojem telesu ima moški DNA, ne pomaga ti ni 100 operacij, še vedno si moški. to je samo ena v celi vrsti levičarskih norosti, katerih ni malo. pri tem prevarantu že z aviona vidiš da je moški. ima tipične moške poteze obraze, make up ne pomaga nič

 • xtc

  Težava pri teg spakah je to,da tudi ,ko sprtemenijo spol,ostane ostala telesna ,mišična in kostna konstitucija moška-kar je nepravična prednost pred ženskami na tekmovanjih.
  Ravno zato je treba spakam prepovedat sodelovanja na teh tekmovanjih,lahko pa tekmujejo med sabo nimam pa nič proti tem.

 • soc

  Kanec zdrave pameti v norem svetu, Bogu hvala.

  Morda papež Frančišek misli, da zaradi te ponorelosti vdor ultrakonzervativnega islama ni tako slaba stvar?

 • freedomfighter

  Pravilno…tu ne gre za nobeno demagogijo kot pri vecini teh tem ampak gre za ohranjanje postene konkurence…vidite to je res dober primer kdaj je vprasanje transeksualcev in podobnih stvar prakticnega sveta in kdaj gre le za demagogijo in predcodke…lahko bi pa tudi razmislili o razveljavitvi rekordov iz casa sovjetske zveze ker tiste zenske so bile tako nafilane s steroidi da niso bile vec zenske iz bioloskega vidika…se pa pri komentatorjih vidi kdo je damogog ki ljudi ki mu nic nocejo oznacuje za spake

 • Van Der Waals

  TO JE POHABLJENI MOŠKI!!!! TO NI ŽENSKA!! ČE SI ČLOVEK ŽELI ODREZATI NOGO ROKO ALI KATRI KOLI UD SI PAČ MOTEN!!! ENAKO VELJA ČE SI ŽELIŠ ODREZATI KATERI KOLI SPOLNI ORGAN SI PAČ MOTENA OSEBA!!!

 • koza

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!