fbpx

Conversova nova LGBTQ+ linija čevljev na socialnih omrežjih zbudila zgražanje zaradi 11-letnega transvestita!

Desmond Napoles (Foto: Twitter)

Converse je v ponedeljek, 6. maja, najavil začetek nove trans LGBTQ+ “prijazne” linije superg. Novo linijo promovirajo posamezniki, povezani z omenjeno “skupnostjo” v okviru “kolekcije Pride”.

V Conversovi novi kampanji sodeluje tudi 11-letni avtistični transvestit Desmond Napoles, bolj znan po imenu “Desmond is Amazing”, ki se identificira kot homoseksualec, poroča Life Site News.

“Kar se je začelo kot uporniški boj za enakost, je od takrat zraslo v glasno, ponosno potrjevanje lastne samouresničitve,” so zapisali na spletni strani podjetja Converse, posvečeni novi kolekciji športnih čevljev.

Svoje kupce vabijo, da 50. obletnico parade ponosa praznujejo s “supergami, vrednimi parade”, tokrat tudi v barvah trans-zastave. “Ker: enake pravice za vse.”

Ob tem so objavo na Twitterju pri Conversu, ki je v lasti Nikeja, zapisali: “Veseli smo, da lahko lansiramo našo kolekcijo Pride, za katero smo se povezali s šestimi posamezniki iz skupnosti LGBTQ+, ki kažejo moč izražanja svojega resničnega jaza.”

Mešan sprejem javnosti
“No, to je resnična enakost: zloraba otrok v ZDA, ki se ujema z zlorabo otrok v tujih Conversovih izkoriščevalskih obratih,” je na Twitterju komentirala zagovornica otrok z Downovim sindromom Renate Lindeman.

https://twitter.com/yaboiregacen/status/1126198790099218432

“Čestitke za omogočanje zlorabe otrok tu, v Ameriki, kar gre skupaj z otroki, ki delajo vaše bedne čevlje v izkoriščevalskih obratih preko morja,” se je z Lindemanovo strinjal John Hawkins.

Odzivi pod Conversovo objavo so bili v veliki meri odklonilni. Uporabniki socialnega omrežja so na splošno izrazili mnenje, da je dobro vedeti, katere znamke čevljev v bodoče ne kupovati. Poleg tega pa so se pri Conversu znašli tudi pod plazom kritik podpornikov LGBT, ki so Conversovo novo linijo označili kot odraz korporacijskega pohlepa.

Ivan Šokić