“Še prezgodaj je, da bi se predali!” Trump okrcal vodjo republikanske večine v senatu zaradi preuranjene čestitke Bidnu!

Vodja republikanske večine v ameriškem senatu Mitch McConell (Foto: EPA)

Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju udaril po vodji večine v senatu, Mitchu McConellu, potem ko je ta že čestital Joeju Bidnu. Trump mu je očital, da se je prehitro predal in dodal, da je čas, da se republikanska stranka nauči boriti. Mnogi domoljubi so se pridružili Trumpu in McConella poimenovali “izdajalec”.

Potem ko je vodja večine v senatu, Mitch McConnell, uradno čestital Jou Bidnu in Kamali Harris, je ameriški predsednik Donald Trump spregovoril na svojem Twitter profilu, kjer je po poročanju RT McConella opozoril, da je bil prehiter, saj se je za predsednika, ki je dobil največ glasov v zgodovini (75 miljonov), vredno boriti do konca. Pri tem so mu sledili mnogi ameriški domoljubi, od katerih so tisti najbolj razgreti McConella poimenovali za izdajalca.

Trumpovi privrženci besni

Predsednik Trump je objavil tvit, v katerem je okrcal McConella in republikanske politike, češ, da se ne znajo boriti in da je čas, da se naučijo.

“Mitch McConnell ni domoljub. Vprašajte njegovo ženo. Ona že ve,” je zapisal odvetnik Lin Wood, ki se te dni ukvarja s preganjanjem volilne prevare v ZDA. Pred tem je bil del odvetniške ekipe Kyla Rittenhousa, ko pa je zastopal srednješolca Nicka Sandmana, pa se je kopica največjih lažnivih medijev odločila, da se s Sandmanom pogodijo zaradi blatenja in laži, ki so jih trosili o njemu. Sandman je bil na volitvah 2020 del volilne kampanje Mitcha McConella.

“McConnell hoče samo moč, vpliv in denar. Pripravljen je prodati Ameriko dokler bo dobil kar hoče,” ni vodji republikanske večine prizanaša Wood.

Republikanskemu establišmentu mar samo za lastno rit

Ena od izvoljenih kongresnic, Marjorie Taylor Greene, je šla še dlje in je v retoriki, podobni tisti iz hladne vojne, “vsakega “Republikanca”, ki se ne bori za Trumpovo zmago,” označila za lutko kitajske komunistične partije:

https://twitter.com/mtgreenee/status/1338931617407098881

Da je prehitro priznal zmago Bidnu, ni edini greh McConella, saj naj bi po poročanju nekaterih senatorje iz republikanske stranke zasebno nagovarjal, naj ne izzovejo odločitve elektoralnega kolidža.

Aleš Ernecl