Se ruski tajkun Roman Abramovič seli v Izrael?

Foto: epa

Ruski milijarder Roman Abramovič se bo verjetno preselil v Izrael, potem ko mu Velika Britanija ni podaljšala vizuma, ki mu je potekel prejšnji mesec. Časopis Israel Hayom namreč navaja, da lastnik nogometnega kluba Chelsea gradi ogromno hišo v predmestju Tel Aviva, poleg pa so navedbe, da je pričakovati, da bo tja prispel te dni.

Kljub navedbam izraelskega časopisa pa Tel Aviv in Moskva odgovarjata, da s prihodom Abramoviča v Izraelu nista seznanjena. Medtem ko tiskovna predstavnica izraelskega ministrstva za tujino in integracijo ruski državni tiskovni agenciji Sputnik odgovarja, da gre za nekakšno govorico. “Dandanes poznamo imena ljudi, ki prihajajo na letališče, in Abramovičevega imena ni na seznamu.” Po odgovoru sodeč lahko vidimo, da sploh ne ve, če se bo ruski tajkun sploh prikazal v Izraelu ali ne.

Foto: epa

Kremelj naj ne bi imel nikakršnih informacij
Kremelj navaja, da ruski predsednik Vladimir Putin ni seznanjen s poskusom Abramovičevega iskanja izraelskega državljanstva. Tiskovni predstavnik predsednika Dmitry Peskov je povedal, da Kremelj o tem ničesar ne ve. “Mi ne spremljamo gibanja in obiskovanja podjetnikov.” 

Izraelski časopis Globes je aprila 2015 poročal, da je ruski oligarh kupil hotel Versano v Neve Tsedeku za skoraj  19 milijonov angleških funtov. Gre za prvo nepremičnino, ki jo je kupil v tej državi. Ta pa naj bi po navedbah britanskega Daily Maila kupila parcelo v velikosti 1.500 kvadratnih metrov, ki meji na stavbo hotela. Sicer je Abramovič znan kot redni obiskovalec Izraela. Njegovi starši so bili litovski Judje, ki se jih je Stalin želel znebiti, zato so morali živeti v izgonu blizu Arktike in Sibirije.

N. Ž.

  • xtc

    Človek se SLO lvakom le zlobno zareži,vse bolj se izkazuje ,da je večina putinovih oligsrhov v bistvu Judov,kar je zelo zanimivoPutin Jud?Kaj se dogaja?
    Vojna znotraj Judovskih klanov,ali samo novinarske race?
    Če stvari malce poenostavimo je zadeva naravnost kaotična Ruski judovski oligarhi proti Judom iz ZDA in Izraela?Nekaj je tule čudno.Seveda pa za levake,saj je v bistvu okrog Putina polno Judovskih oligarhov in sodelavcev.

  • Franjo

    velika britanija se bo pokakala, rusi jih lohk imajo za malco

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!