Velika Britanija bo na prste stopila Putinovim bogatim oligarhom

Foto: epa

Britanski ministri se soočajo z zahtevami, da se ruskim oligarhom naloži stroge sankcije, glede na to, da je danes v veljavo stopil zakon Magnitsky. Pobudniki zakona in poslanci želijo, da vlada nemudoma uporabi pooblastila in kaznuje zaveznike ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki so povezani s kršitvami človekovih pravic. 

Očitno pa so pozivi glede bogatih Rusov v Veliki Britaniji že padli na plodna tla, glede na to, da ima ruski milijarder in lastnik angleškega nogometnega kluba Chelsea Roman Abramovič težave s pridobitvijo vize, ki mu je potekla že prejšnji mesec. Njegovi zapleti z vizo naj sicer ne bi imeli ničesar skupnega z ukrepi zakona Magnitsky, je pa dejstvo, da so se odnosi med državama znašli na najnižji točki doslej. Minister za varnost Ben Wallace pa je po navedbah britanskega Daily Maila izjavil, da je pričakovati, da bo življenje več milijarderjev postalo bolj zapleteno.

Zakon o sankcijah in preprečevanju pranja denarja omogoča, da če so ljudje povezani z zlorabo človekovih pravic, se lahko ukrepa tudi z zamrznitvijo sredstev. Sankcije, ki jih prinaša novi zakon, so bile poimenovane v spomin na ruskega odvetnika Sergeja Magnitskega, ki je leta 2008 priznal, da so prevaro zakrivili uradniki notranjega ministrstva. Sicer je bil Magnitsky kmalu potem aretiran zaradi obtožb, da naj bi denar ukradel sam, leto pozneje pa je umrl v zaporu.

Rusija še vedno zanika vpletenost v zastrupitev Skripala in njegove hčerke. (Foto: epa)

Velika Britanija bo sledila zgledu ZDA
Financer Bill Browder, ki je v parlamentu predlagal sprejetje zakona, je dejal, da bi morala vlada Združenega kraljestva “hitro in trdno ukrepati”, in dodal, da bi morali biti na seznam uvrščeni ruski oligarhi blizu Putina. Za Guardian pa je povedal, da če se britanska vlada ne bi odločila za ta korak, bi to predstavljalo sporočilo Rusiji, da lahko še naprej ubija ljudi na britanskih tleh. Nekdanji minister John Penrose je prav tako javno poudaril, da je napočil čas, da Velika Britanija sledi smeri ZDA. “Glede na okrepljeno izmenjavo obveščevalnih podatkov med Veliko Britanijo in ZDA, bo izjemno čudno, če tudi sami kmalu ne bomo uvedli sankcij.”

Zakon bo ustavil tiste posameznike, za katere je znano, da so koruptivni ali zlorabljajo človekove pravice, potujejo v Veliko Britanijo in tam živijo, na ta način pa bodo preprečili, da bi London postal destinacija za ruski denar sumljivega izvora.

N. Ž.

 • xtc

  Bravo VB tzako se dela z kradljivimi komunisti in putinovo mafijo-če ne morejo dokazat od kje jim denar zaseč in prodat in trajno prepovedat vstop.
  Sicer pa baje ruska “nepemagljiva ” raketa je letela komaj35 km nato je po “rusko crknila” neuradno pravijo ,da je kurjačem prehitro zmanjkalo kolna in novi poizkus je baje Junija takrat bo baje letela 5 m tle ,ker bodo kurjači imeli tudi vesla in ,če bodo hitro veslali bo že 5 m več.Dol pa itaq sama pade.

  • freedomfighter

   Eno vprasanje zate ker vidim da imas tako negativno mnenje o ruski in kitajski vojski…a se trump laze ko pravi da jih kitajska in rusija v vojaskem smislu dohitevate…mislim ker na podlagi tega je on americane preprical za pol triljonsko povisanje proracuna…zdaj mi povej kdo laze ti ali on…pa to te jaz ne napadam le zanima me kako gre to dvoje skupaj…ti pravis da so vse vojske razen ameriska totalno na dnu trump pa pravi da jih ze vsi prehitevajo torej nekdo od vaju se moti ali pa laze pa dvomim da bi bil ti tisti ki bi se lagal saj ne vem kaj bi profitiral od te lazi…ce se pa trump laze pa vemo kdo profitira od velikih orozarskih poslov

   • DrainTheSwamp-še pomnite?

    podpis.
    Zdaj pa opazuj neverjetno zvijanje dejstev, izrečenih besed ter brezkompromisno opravičevanje Trumpa, na račun nekih fantazijskih “rdečkarjev in levakov” v ameriškem deep state-u. Kajti priznati, da trump laže je za njegove čevlje-lizalce huje kot smrt.
    Če bo sploh odgovoril, seveda. Pa da vidimo…

  • Striker

   Prav, ampak potem je treba denar zaseči vsem, ki ne morejo dokazati porekla, teh je pa na srednje ameriških otokih cel kup, tudi slovenskih. Samo komu potem pripada ta zasežen denar? Če recimo tistemu, ki ga zaseže, in se ti to dipravilno, bo cerkvena imovina takoj nazaj državna postala, saj ga je država ZASEGLA po WWII. In raketa ni crknila, šlo je samo za preizkus startne serije. Če veš, da mednarodno vesoljsko postajo še vedno oskrbujejo Rusi, ker Američani ne zmorejo, nimajo shutlov, Francozi pa so probali in jo “zgrešili” potme se ne bati, da če se Donaldu Dumpu zmeša in pritisne tipko, da bo za vsako raketo padlo 5 ruskih po Ameriki in NATO paktu, kje smo zraven.

  • freedomfighter

   Ja se mi je zdelo da ne bos imel odgovora na moje vprasanje…nisi dobro premislil ker sedaj bos tezko branil sebe in trumpa ker tako kot sem rekel ali se lazes ti ali pa ameriski predsednik

 • Soave

  Samo majhna, zlobna pripomba. . . . .

  Zakaj šele sedaj ? Do sedaj se denarja teh oligarhov niso branili ? Se je tam sploh kdo vprašal kako zelo so ti gumpci pohradli svojo državo ?
  Ne, ne kje pa !
  “Denar je jezik, ki ga razumejo vsi narodi.” Aphra Behn. . . . .

  • sumljivislon

   Roman Leljak
   @RomanLeljak
   @m_bostjan danes gost oddaje Bujica na hrvaškem. Tema pogovora bodo migranti. Ali je res, da hrvaški policisti vozijo migrante iz meje BiH in Srbije na slovensko mejo? Slovenija ne ukrepa. Ukrepali pa so Avstrijci in bodo s 1.7. uvedli popolni nadzor na svoji meji.

   3m
   kdo jim daje denar in podporo .

   • Soave

    Kdaj pa je ? Sem iskala po programih, pa ne najdem.

 • primsek

  odločno je treba podpreti Mayevo pri produciranju škandalov proti Rusom, tisto s Skripalom je bilo tako prozorno, kot bi zaroto skovali pod vodstvom Gorenaka Piškotka ali Grimska Sluzka na Trstenjakovi

 • freedomfighter

  Ma daj te britanci naj se sprijaznijo da niso vec imperialna sila in da nobenga ne briga za njih…rusi americani in britanci so najvecje zlo za evropo…eni hocejo sovjetsko zvezo, drugi zelijo razpad eu zato ker potem lahko spet vrsijo ekonomski pritisk na posamezne manjse drzave cesar v eu ne morejo ker je eu najmocnejse gospodarstvo na svetu, tretji si pa zelijo razpad eu iz podobnih razlogov kot americani

 • Striker

  Seveda pa lahko Britanci pobijajo civile v Siriji, Jemnu, Iraku pa še kje, pod pretvezo prodajanja demokracije. Super je to, da je mali princ dobil na pol zamorko za ženo, ha, ha, ha, ko bo kraljica pestovala kakavovega vnučka.

  • Clemen J.

   A britanci pobijajo civile v jemnu, dej si še enkrat poglej kdo je izvedel državni udar v Jemnu! Ne vem zakaj ne podpiraš državnega udara potem v siriji.

   • Striker

    Houtiji so izvedli drzavni udar, le zakaj jih potem saudijci napadajo z angleskimi kasetnimi bombami in to najraje civiliste na svecanostih? Saj v Siriji podpirajo upornike, ali so presli na Asadovo stran, zdaj ko zmaguje? In ISIS ni drzavni udar ampak ameriska proxi vojska, ki pomaga, da bi Izrahell dobil drzavo od Nila do Eufrata, amiji pa vsa naravna bogastva tam. Ce levi spet zmagajo v SLO in pride do drzavnega udara a bos podprl desne upornike?

 • soc

  Bi rad videl, koliko ruskih milijarderjev bo še naprej finančno podpiralo Putinovo “demokracijo”, če bodo nezaželeni na Zahodu in bodo namesto v Londonu ali na St Martinu na Karibih živeli in poslovali v Dnjepropetrovsku…

  • sodnikisozločinci

   Problem ruskih milijarderjev je v tem, da imajo svoje milijarde v Rusiji, kjer ima glavno besedo Putin. Če ga ne bodo podpirali bodo ostali brez njih. Eni vladajo z denarjem, drugi s silo, za nas pa obstajajo svobodne volitve vsake štiri leta, vmes pa “ćuti i trpi”.

 • DrainTheSwamp-še pomnite?

  Še dobro, da imajo ruski oligarhi tako dobrega zaveznika v Trumpu in njegovimi nepremičninami. Tudi Putina ima Trump zelo rad in mu vse verjame na besedo, tako da tu ne bo problema.

  Še vedno se bo pralo denar preko njegovih posesti, po novem tudi Kitajci vedo kam pritisniti, da bo Trump zadovoljen – na njegov žep, saj nič drugega ne deluje.

 • sodnikisozločinci

  Britanci naj raje svoje glavno mesto preimenujejo v New Islamabad in obrežejo kraljico.

 • Clemen J.

  Očitno so Britanci videli kje se pere “Bloody money” ki ga je abramovič nakopičil, ko so zasegli južno osjetijo, del Gruzije. in ko je postal prvi guverner chukotke preko katere je v londonu pral denar. Baje sta se s Putinom tudi sprla, tako da ni dvakrat za rečt da ni mel putin prste vmes.

 • Artur

  Velika Britanija bo na prste stopila Putinovim bogatim oligarhom ???!!!
  Nova24Tv pristransko navijaštvo in licemerje vam ni v čast.
  Podložniški britanski žoharji bi morali najprej opravili s svojo izrojeno oligarhijo ?
  Kdo bo na prste stopil njihovim pedofilskim oligarhom ?
  https://www.youtube.com/watch?v=KE5db52mC10
  https://www.youtube.com/watch?v=gfyJjyroqaM

  • Clemen J.

   A ti veš da je putin pripadnik iluminatov?!? tako kot obama! In za oba se ne ve njihove preteklosti, ker jo oba namerno prekrivata!

   • Artur

    Vem , vem pa tudi ,da je vsa ta morija, intrige ipd .in vsa svinjarija, ki se nam dogaja na tem svetu njihov NWO satanistični teater s pravimi žrtvami v “publiki”, njihovi politikantski narodno izdajalski potrčkoti tudi iz naših prostorov jim štango držijo če ne …..

   • Osti jarej

    …je….ampak ni reptil

 • Kaj dela potem Abramovič v Angliji če je pro-Putinov človek? Ni Anglija zatočišče tistih oligarhov, ki se ne strinjajo s Putinom? Ne vem kaj mu manjka v Rusiji.

 • Burek Burecki

  Ti angloturki lahko putinu in njegovu mafiji samo povlecejo spodnjo pipo. Vsaka sankcija proti rusiji skodi le navadnim evropejskim delavcem…

 • Osti jarej

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!