fbpx

Še Zuckerberg zaskrbljen nad Twitterjevim moderiranjem Trumpovih objav: Mu lahko verjamemo glede na vso cenzuro na Facebooku?

Foto: epa

“Platforme ne bi smele biti razsodnik glede resničnosti vsega, kar ljudje zapišejo na spletu,” se je odzval ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg v odzivu na nedavne dogodke, ko je Twitter Trumpove zapise na slednjem družbenem omrežju posebej označil in jih pospremil s povezavami do CNN ter tako napotil Trumpove sledilce, da naj preverjajo resničnost predsednikovih izjav. Trump je sicer svaril pred možnostjo volilne prevare, do katere bi prišlo, če bi lahko volivci svoje lističe poslali po pošti, na ravnanje Twitterja pa se je zelo ostro odzval rekoč: “Twitter je sedaj pokazal, da je vse kar smo o njih rekli pravilno.” Obenem je tudi že zagrozil, da bi lahko regulirali nekatere spletne platforme ali pa jih celo zaprli. Ob tem se lahko vprašamo ali je celo Zuckerberg prišel k pameti ali pa se samo spreneveda, da njegov Facebook ne cenzurira mnoge vsebine. Glede na to, da je Facebook nedavno že uzurpiral ultra-levičarski multimilijarder Georg Soros, mu gre bolj težko verjeti.  

Slavni ustanovitelj družbenega omrežja Facebook Mark Zuckerberg se je odzval na nedavno ravnanje družbenega omrežja Twitter, kjer so poskušali regulirati eno izmed izjav ameriškega predsednika Donalda Trumpa. “Platforme ne bi smele biti razsodnik glede resničnosti vsega, kar ljudje zapišejo na spletu,” je ob tem izjavil. Že omenjeni ustanovitelj je v svojem včerajšnjem intervjuju za Fox News dejal, da se ne strinja z ravnanjem Twitterja. Slednji je namreč na enega od tvitov predsednika Trumpa dal nalepko za preverjanje dejstev, poroča Breitbart.

Ob tem je Zuckerberg posebej poudaril, da spletne platforme kot sta Facebook in Twitter ne bi smela biti razsodnik resničnosti vsega, kar ljudje zapišejo na spletu. Obenem se je Zuckerberg odzval tudi na Trumpov odziv na Twitterjevo regulacijo rekoč, da sicer razume, da Trumpa skrbi cenzura, vendar pa se mu njegova reakcija ne zdi na mestu in se ne strinja s tem, da bi oblast cenzurirala spletne platforme.  Trump je namreč že zagrozil, da bi lahko oblast regulirala ali celo zaprla nekatere spletne platforme. Zuckerberg je ob tem še pristavil, da zasebna podjetja ne bi smela igrati vlogo tovrstnih razsodnikov.

Na socialnem omrežju Twitter so tvite ameriškega predsednika Trumpa, v katerih je svaril pred možnostjo volilne prevare, do katere bi prišlo, če bi lahko volivci svoje lističe poslali po pošti, pospremili s povezavami do CNN, kjer naj bi preverjali resničnost Trumpovih trditev. Dejstvo, da prihaja med volitvami do zlorab, je že dobro dokumentirano in znano dejstvo, ki pa ga Demokrati namerno ignorirajo. “Ni pogojev (NULA!) da bi glasovi po pošti bili karkoli manj od konkretno goljufivih. Poštni nabiralniki bodo oropani, volilni lističi ponarejeni, celo nelegalno natisnjeni in lažnivo podpisani,” je opozoril na Twitterju ameriški predsednik Trump.

Foto: epa

Vendar pa lahko upravičeno dvomimo v iskrenost Zuckerbergove zaskrbljenosti. Nedavno so namreč v javnost pricurljale informacije, da multimilijarder George Soros za dosego svojih izprijenih ciljev podpira številne družbene podskupine, kot so feministke, LGBT skupnosti in muslimanski verski fanatiki. Njegova najnovejša domislica pa je moderiranje Facebooka, ki je že naznanil, da ima nov nadzorni svet. V njem so tudi pravnica, ki odkrito sovraži Trumpa, člani subkulture LGBT, ljudje, ki so povezani s Soroševimi organizacijami, pa tudi osebe, ki odkrito podpirajo radikalno Muslimansko bratovščino. Novi organ bo sicer odgovoren za oblikovanje strategij za moderiranje vsebine na tem družbenem omrežju, po domače za “pranje možganov”.

Foto: twitter

Domen Mezeg