Sekretar Šefic hrvaškim novinarjem: Sedaj že 85 odstotkov migrantov zaprosi za azil v Sloveniji, kar je velika obremenitev za azilni sistem, v pripravljenosti pa je še 50 tisoč migrantov!

Državni sekretar na MNZ Boštjan Šefic (Foto: STA)

Po ocenah državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Boštjana Šefica je trenutno na Balkanu v pripravljenosti kar 50 tisoč migrantov, ki čakajo na vstop v Evropsko unijo, zaradi česar so potrebni posebni ukrepi in koordinacije med državami, kjer se nahajajo in migrirajo. Opozoril je, da je slovenski azilni sistem preobremenjen, saj 85 odstotkov migrantov sedaj zaprosi za azil v Sloveniji. Glede na podatke Slovenijo čaka prava katastrofa.

Hrvaški medij je povzel stališče sekretarja za notranje zadeve Boštjana Šefica, ki je opozoril, da se na Balkanu zadržuje kar 50 tisoč migrantov, ki čakajo na vstop v države Evropske unije.

Zaradi grožnje pred novim migrantskim valom je Šefic opozoril, da je potrebno nevarnost vzeti resno, med državami pa je potrebna koordinacija. Šefic zadnje dneve hodi po sestankih v Zagreb, Beograd in Tirano, kjer razpravljajo o mogočih razvojih dogodkov.

Azilni sistem v Sloveniji je obremenjen
Šefic je poudaril, da na aktivnost migrantov vpliva lepo vreme pa tudi ukrepi države, v kateri se nahajajo. Migranti na grških otokih v Egejskem morju lahko sedaj veliko lažje pridejo na kopno, v prihodnosti pa bi nanje lahko vplivala tudi liberalizacija viznih politik, je dejal sekretar. Šefic je še dejal, da o trendu povečanja migracij govorijo tudi podatki nezakonitih prehodov iz Hrvaške v Slovenijo.

Foto: Nova24TV/M. G.

Za razliko od zadnjega migrantskega vala leta 2015 sedaj kar 85 odstotkov migrantov že v Sloveniji zaprosi za azil, kar je velika obremenitev za azilni sistem v državi, hkrati pa je velika sprememba tudi v nacionalni sestavi migrantov, katerih večina ne prihaja več z Bližnjega in Srednjega vzhoda, temveč iz Severne Afrike.

C. Š.

 • Frank Novak

  En muslimanski migrant je en clovek prevec.
  TI LJUDJE SE NIKOLI NE BODO INTEGRIRALI, ZARADI ISLAMA.
  Kar naj si jih vzamejo na svoj domo nasi levi… Fajonova, Mesec, Kordis, Videmsek nimajo doma niti enega migranta.
  “Clovekoljubje” delegirajo na druge.
  DANASNJI LEVI SO IZDAJALCI, PRAVI GNOJ.
  Moja stricka Edo in Ivan se obracata v zari / grobu.

  • Peter

   Še malo, pa bom tvoj fan ratu, no.

   • Frank Novak

    NO, SKRAJNI CAS JE NO…
    Ne vem zakaj me tu imaste za norega levicarja. Ja res je, strica sta bila Kardelj in Macek, jaz pa za komunizem ze takrat nisem imel nobenega navdusenja. Vedno sem razmisljal razumsko. Meni se je zdel komunizem utopija. Se kot otroku. Potem ko sem dokoncal ekonomijo pa sploh. Odselil sem se leta 1977 v ZDA in tam ostal vecino casa.

    Imel sem pisarno tudi v Londonu, UK, kjer sem od blizu lahko gledal kako islam unicuje Evropo.

    Politicna korektnost je kot AIDS, ljudem odvzame energijo da bi razmiljali samostojno. Politicno korektni ljudje bi prodali prihodnjost svojih otrok zato da kak musliman ki ga nihce ni vabil ne bi bil uzaljen.
    HVALA BOGU ZA ORBANA IN TRUMPA.
    Trump je novodobni Konstantin Veliki… Orban pa Jan Sobieski.
    Nori levicarji in Merklova, Juncker in novinarji Dela so izdajalci s katerimi bo narod ze obracunal.
    EVROPA SE PREBUJA… PRIHAJA NAS CAS. MUSLIJE BOMO DEPORTIRALI, DOMACE IZDAJALCE PA ….

    • Steiermark

     To so pravljice za lahko noč, (bojda tvojim) vnukom?

 • Soave

  Pa kaj vendar ta človek flancari ?? Kakšni migranti za vraga ? Ali že imajo zagotovljeno zaposlitev ? Stanovanje ?

  Če jih Srbija in Hrvaška spušča, jih mi ne smemo. Kakšen azil , če je migrant ?
  Hudič vas poberi slovenski birokrati neumni.

 • Radolf Mitler

  Vse čefurje in migrante in Dragana Matiča in Jasno Murgel in vse levičarje in vse izrodke v Rogu je treba zapreti v taborišče z prisilnim delom – drobljenje skal in betona v pesek in to samo z kladivom in dletom. Enkrat na dan pa pol litra zelo slane vode in pasje iztrebke za kosilo.

  • karlina

   + 10 !!!!!!!!!!

 • antimur

  Bodo zdaj Cerar, Šefic, predvsem pa zmešana zadrogirana multi-kulti strančica Levica priznali, da so imeli SDS z Janšem, Grimsom, Gorenakom in ostalimi vseskozi prav, ko so opozarjali, da je Slovenija pred katastrofo. Banda levaška, v kolikor bi na volitvah zmagali, kar je skoraj nemogoče, pa čeprav bi jim sam kriminalec Janković prišel na pomoč, je s Slovenijo in Slovenci konec.

  • karlina

   Kje pa, zakaj bi pa priznali, če jim je mar zanje, saj jih oni vabijo in si jih želijo, bolj, kot nas-državljane Slovenije.

 • Olga_10

  Pa še Šamija jim ne damo! Bo treba iz Slovenije izgnati vse nezakonite migrante in njihove podpornike! To niso begunci in Slovenija nima do njih NOBENIH obveznosti! Če jim želi Fajonka pomagati, naj gre k njim in jih financira iz lastnega žepa!

  • Franc Šink

   Ona ima zadosti dva mogoče tri na noč.To je mogoče 1000 na leto.In kam pa z ostalimi 50.000 ?

 • Olga_10

  Volimo SDS in zaščitimo Slovenijo!

 • Peter

  Je še kdo opazil, kako lepo ima linijo las vzporedno z linijo oči?
  Izjemen dosežek, Šami stajling, rajtam, no.

  • Franc Šink

   Sam sebe je strigel.še meni naj ostriže mojo plešasto glavo.Če bi mu to uspelo, bi bil hitro najbogatejši človek na svetu.Na prazni njivi je težko kaj požeti.

  • Morala

   Hahaha, še 1x sem mogla sliko pogledati…

 • Morala

  Kdo pa je kriv? Naj jih politiki in podporniki domov vzamejo in bo azilni sistem razbremenjen….

 • Amerikanc

  Astrofiziki, dohtarji, inžinerji,…to je šlo vse na Zahod, ..pri nas pristanejo frizerji – strižejo Mirkovo prazno glavo, malarji – barvajo Zokitu rdeče zvezde, ,….

  • karlina

   Nobenih doktorjev in izobražencev ni bilo med njimi, pač pa sama lena golazen, zdravi moški, ki se jim ne ljubi delati, ampak posiljevati in klati.

 • Capi

  In ta punčka od Šefica še kar tala dovoljenja za ivanje…….gamad usrana

  • karlina

   Punčka ?????? Hm, poglej ga dobro, če ti deluje, kot punčka

 • totex39

  Slovenci, nič kaj dobro se nam ne obeta, ravno tako bo kot v vseh drugih državah, razen višegrajskih s katerimi naša vlada ni hotela stopati po njihovem zgledu, zato pa imamo pred pragom to svinjarijo in še večja bo.

  • karlina

   Tudi Avstrija deluje, kot V4 in verjetno se bodo skupaj združili proti migraciji.

 • Olga_10

  Ta marionetna vlada je odstopila, ker se boji odgovornosti za svoj lopovluk in nedelo! Odklonila je tudi predlog SDS, da se nezakonite migrante TAKOJ zavrne! Sedaj pa čakajo, da Janša rešuje Slovenijo, tako kot vedno?!!

  • karlina

   točno

 • Olga_10

  Volimo SDS in zavarujemo Slovenijo!

 • Teja Tesko

  Ukinitev azila. Itak ne gre za begunce, ampak za parazite. Alžirija, Maroko, Tunizija, Pakistan…

  • večni srb

   Misliš verjetno na francoze, italijane, špance in portugalce, ker to so bile njihove kolonije, migranti so pa zdaj njihovi potomci.

  • karlina

   TOČNO, to jaz kar naprej ponavljam, tujci, ki prihajajo iz varnih državi, kjer ni vojne-NISO MIGRANTI, NISO, PIKA !!!!!

  • Steiermark

   pa vsa črna afrika,zraven….

 • Jan Kovalski

  Da spomnim:
  Pred kratkim je slovenska levica glasovala proti ostrejši azilni zakonodaji, ker jo je predlagala opozicija.

  V Sloveniji bi že po sedanji zakonodaji imel pravico zaprositi za azil samo kdo izmed tistih, ki bi prispel v državo z avijonom. Ilegalni prestopniki kopenske meje nimajo te pravice, ker so prišli iz ene izmed varne države, pa še ilegalno za povrhu. Kakšen naj bi bil interes te države, da ne vrača nazaj čez mejo teh ilegalcev? Ker, če tega ne počne, se bodo začeli v Sloveniji kopičiti ti ljudje. Pred dnevi je oblast prvič priznala, da smo presegli številko 1000.

  • šmentanamuha

   Proti Cerarju je treba sprožiti kazenski postopek, ker je kot predsednik vlade opustil dolžno ravnanje zaščite države in državljanov in pohodil celo odločbo sodišča, da je zaščitil enga x ilegalca.

   • karlina

    PROTI VSEM LEVIČARJEM, VSEM, KER SO VSI ISTI !!!!!!

  • večni srb

   V Slovenijo, se vsako leto preseli več kot 40.000 migrantov, velika večina iz republik nekdanje SFRJ.
   Vsako leto se iz Slovenije izseli 20.000 Slovencev, in to tistih najboljših med nami, ki so si dovolj nakr… nagrabili.

   • kalavnik

    Mislis dovolj nakradli? A si ti normalen? Jaz sem odsel v tujino, se prej sem nakradel?
    Pa ti si res en bebec.

  • karlina

   TOČNO, se spomnim, da so vsi na levici glasovali -PROTI ostrejši azilni zakonodaji, to enostavno ne moreš in ne moreš verjeti, med tem, ko naši sosedi varujejo svojo mejo z vsemi možnimi načini, ja sem slišala tudi jaz včeraj ,da so prvič povedali, da imamo že več, kot 1.000 teh nemigrantov v Sloveniji, pa sem sigurna, da je številka verjetno že okoli 2.000 , ker nam ta levičarska izdajalska svojat itak laže o pravem številu, skatka-stanje je zelo, zelo, zelo zaskrbljujoče, dragi-domoljubni SLOVENCI !!!!

 • Antonius

  Kazen, prihaja v Slovenijo po *prstih* v deset tisočih odvečnih in nezaželenih.
  Kučanovi politikantski golazni in neodgovornim volivcem gre zahvala, da se jih že dve leti neuspešno otepamo. Ker smo zaradi prekomernega vladnega zapravljanja odvisni od najemanja kreditov, nas skrivani posojilodajalci zlahka izsiljujejo z višino obresti.
  Korak v pravo smer niso neke nepreverjene *posadke* novonastalih strank. Cerar je blebetal o moralizmih, hvalil se je kako dobro nam gre in po skritih skladih lovil izsiljevalske kredite. Toliko šerijatarjev boste vzeli, pogoj za nižjo obrestno mero je, da izpolnite in poskrbite za bruseljsko kvoto. Država, ki je odvisna od tujih kreditov, ni svobodna v svojem odločanju.
  Janković je politično passe, Šarec je pa njemu podobna NULA, ki se je dokazal s tem, da je kamniški občini naprtil dolgove, naredil pa nič konkretnega.
  Odločiti se bo treba na volitvah, komur gre zares za Slovenijo. Stranka, ki ponuja poznane in preverjene kadre, ki jim politična kilometrina ni nekaj novega je SDS.
  S Kučanovimi je kot z molji. Ne vem kdo normalnih bi bil tako nor, da bi si molje *naseli v oblek polno omaro.

  • Franc Šink

   Da golazen je skoraj nemogoče pregnati.

   • šmentanamuha

    Potrebna je deratizacija.

   • karlina

    Saj jih nihče ne preganja, nasprotno še sprejemajo jih, namesto, da bi jih takoj vrnili nazaj na Hrvaško, ki se veseli turistične sezone in jih brca v Slovenijo.

  • karlina

   TOČNO !!!!

 • Tom Žnidarčič

  Migrant lahko zaprosi za delovno vizo? Begunec lahko zaprosi za azil v prvi mejni državi! Slovenija nikakor ni država kjer bi lahko ti paraziti prosili za azil!!!!

  • večni srb

   To je res, pri nas so do azila upravičeni edino hrvati, bosanci in albanci. Očitno.

 • tramal

  Avstrija je nepropustno zaprta in tako bodo vsi ostali v Sloveniji.No morda bo enemu od deset tišočih uspelo pobegniti v evropo,mi smo namreč balkan v malem.

  • večni srb

   Če bi jih skušali zadržati pri nas, bi naredili kolektivni samomor, saj veš, da se obnašajo kot verska sekta. Tako slabo jim pa spet ne gre.

  • karlina

   TOČNO !!!!! Zakaj že, so SLOVENSKO VOJSKO naredili praktično golo in boso in zakaj že, bi LEVICA, vojsko celo ukinila ?????

 • Frank Novak

  BRCNIMO V RIT MUSLIMANE IN LEVICARJE.
  TAKO KOT STA TO STORILA ORBAN IN TRUMP.

  • šmentanamuha

   Absolutno Za.

 • Mike Zulu

  Mene sam zanima kaj ima namen s to migrantsko problematiko naredit SDS če zmagajo na teh volitvah? btw. v njihovem programu nisem zasledil nič v tej smeri

  • šmentanamuha

   Če si kaj poslušal Grimsa, potem veš, kakšno je stališče SDSa.

  • slosin

   …dej mal poslušaj, kaj govorijo SDS-sovci, da ne boš postavljal neumna vprašanja…

   • karlina

    TOČNO !!!!!!

  • večni srb

   Izbrisani?

  • karlina

   Če bi poslušal gospoda Grimsa, ki čisto vsak dan skoraj svari pred migracijo in kaj se nam bo zgodilo, potem ne bi spraševal.

 • Mike Zulu

  Še eno vprašanje. Zakaj se je Janša strinjal z Merklinimi migrantskimi kvotami???

  • Mike Zulu

   hvala za odgovore

  • večni srb

   Zakaj se ne bi, saj Janša ni nemec.

  • slosin

   ….ker takrat tudi slučajno ni bilo možno predvideti, da bo v EU navalilo toliko kameltrajbarjev….

   • karlina

    TOČNO, ker je frau Merkelj, po naročilu satana Sorosa, nategnila vse politike v EU,

  • karlina

   Veš kdaj je bilo to, takrat, ko se je govorilo o nekaj sto migrantov, ne nekaj deset tisoč.

 • elh.

  Šefic naj poskrbi, da meja ne bo prehodna za migrante. Najbrž ima otroke, kot ostali Slovenci in si zanje enako želi, da bodo lahko živeli v miru v urejeni Sloveniji. Če pa razmišlja, kako bi jim omogočil varno življenje nekje drugje, naj prepusti urejanje razmer na meji nekomu, ki je res zainteresiran za Slovenijo, Slovence in vse lojalne državljane.

  Kaj pomeni biti lojalen državljan?
  Lep primer lojalnega državljana je Davorin Rudolf, nekdanji hrvaški minister, ki je na pol Slovenec in je 100% lojalen Hrvaški, ker je to zdaj njegova država.

  Upam, da je tako lojalnih Sloveniji kar lepo število državljanov tujega rodu in da skupaj s Slovenci volijo Sloveniji naklonjene stranke, ki ne podpirajo priseljevanja iskalcev bonitet iz muslimanskega sveta. Navsezadnje bodo zajedali vse davkoplačevalce, ogrožali red in varnost premoženja vseh državljanov.

  Smo na istem čolnu, kapacitete so zapolnenje.

  • večni srb

   Davorin je lepo hrvaško ime, Rudolf pa še lepši hrvaški priimek, sicer pa lepo, da je kljub vsemu slovenec, Malo takih, še posebej na Hrvaškem.

   • elh.

    Davorin je slovensko ime, Rudolf je tudi slovenski priimek. Njegova mama je bila po internetu dostopnih podatkih Slovenka.
    Omenjeni je bil hrvaški predstavnik za urejanje meje s Slovenijo. Nanj so lahko Hrvatje 100% računali v nasprotju z nekaterimi povsem našimi predstavniki, ki so očitno sledili le svojim najožjim interesom – plača in honorarji, če se da pa tudi podkupnina.

  • karlina

   Dokler bodo na oblasti levičarji, ne bo bolje , mimogrede, zakaj že-kupujejo muslimani iz Ljubljane, po celi Sloveniji nepremičnine ??????

 • večni srb

  50.000 smo lani uvozili samo šiptarije, če Šefič mogoče ni dobro štel.

 • šmentanamuha

  Mirkota bo treba kazensko ovadit.

  • karlina

   VSO LEVIČARSKO BANDO !!!!!!

 • if

  Šefic: “Potrebni so posebni ukrepi!”
  Da Šefic, ste član vlade, ki je izvajala kriminalna dejanja v času migrantskega vdora na ozemlje RS!

  • večni srb

   Tudi Šefič je lep slovenski priimek.

  • karlina

   TOČNO TAKO, mimogrede, je kdo mogoče v zadnjem času kaj videl ministrico Gyerkeševo-da ne, jaz tudi ne, sedaj je sigurno na dopustu na kakšnih rajskih otokih, ter se ji j….e za Slovenijo.

 • SALZ

  Kako sploh lahko zaprosi za azil v Sloveniji če nismo prva varna država
  Vse bi morali popisat vzeti prstne odtise in takoj vrniti na Hrvaško ker so v Slovenijo vstopili nezakonito in ne jih vozit v noben center ker so to samo nepotrebni stroški.

  • karlina

   MORALI, ampak ne, zakaj že ne, zato, ker jim je tako naročeno iz vrha, če mene vprašaš, levičarjem je mar za migrante, ne za državljane, samo Fajonko poglej, kako jih zagovarja in si jih želi, ampak ne doma, po celi Sloveniji.

 • Slovenec 33

  Ali v tej Sloveniji obstaja kdo, ki bi mi znal povedati oziroma napisati osebo
  iz oblastnih struktur, ki je minimalno domoljubna – beri patriot, nekoruptivna ali vsaj ne krade denarja davkoplačevalcev.
  Predstavljam si, da bi se taka oseba zoperstavila nameram sorošistov in topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja, da se slovenske dežele preplavi z okupatorji, ki niti ljudje niso.
  Če pride človek do znaka preovedan prehod – se obrne.
  Ko pride žival do znaka prepovedan prehod gre naprej in tako delajo ti dezerterji in opičnjaki.

  Od iskane osebe pričakujem akcije preprečevanja vstopa teh opičnjakov v slovenske dežele.

  Ker Slovenijo vodi največji veleizdajalec slovenskega naroda v tem
  tisočletju, ki je kot predsednik vlade prikril eno milijardo denarja za
  teroriste in kot predsednik države ob pomoči vlade uničil slovensko
  vojsko, od organov oblasti ne morem pričakovati kaj drugega kot
  ugotavljanje kar počne ta slovenski državljan, kar pa je kretenizem in ni ukrepanje.

  • karlina

   DOMOLJUBI SO, ČE MENE VPRAŠAŠ, SAMO V SDS, GOSPOD GRIMS SKORAJ VSAK DAN OPOZARJA, KAJ SE DOGAJA IN KAJ SE NAM BO GROZNEGA ŠE ZGODILO, PA NIČ-ENOSTAVNO NIČ, KOT , DA NE ŽIVIJO LEVIČARJI V SLOVENIJI. Sedaj so pa itak odšli vsi na dopust, na Hrvaško-začuda, iz Hrvaške pa v Slovenijo vsak dan-nemigranti, pa to res ni več normalno. Včeraj sem poslušala Šefica , ki je govoril, da imamo v Sloveniji že več, kot 1.000 teh zveri, si lahko misliš-na dva milijona prebivalcev !!!!!!!!

 • Striker

  Ali nobeno od slovenskih sodišč ni našlo dileme pri tem primeru že v KZ-1, člen 308

  3) Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor dva ali več takih tujcev za plačilo nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.

  (4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje uradna oseba, ki omogoči tujcu nezakonit vstop na ozemlje Republike Slovenije ali nezakonito prebivanje na njem.

  A ni prehod državne meje brez dokumentov NEZAKONIT ??? In kdor stori nezakonito dejanje, ne more zahtevati azila. Če ga lahko, grem oropat banko, potem pa zahtevam azil, pa je zadeva urejena.

 • Sloven”c

  Komaj čakam, kaos….takrat je dovoljeno vse….

 • Striker

  A ta falot sploh ve, kaj pomeni besede migrant? Pa jo uporablja kar počez, za begunce, azilante, kriminalce, politike ……. recimo Tanja Fajon je migrantka,, saj je iz Slovenije migrirala v Bruselj. In kaj je bilo potrebno, da je postala migrantka? Volitve v Ep, urejeni papirji o identiteti in delovno dovoljenje, njeni delodajalci so potrdili, da jo sprejemajo. In pri nas kriminalci prečkajo mejo izven območja določenega za prečkanje, kar je kaznivo dejanje, pa jih policija ujame, jih imenuje migranti, čeprav nimajo nobenih dokumentov, ki bi kazali na to, da jim je kdo potrdil, da jih sprejema, še več, samo zmomlajo besedo AZIL pa spremenijo policiste v izvrševalce kaznivega dejanja, ker če jih prevažajo po Sloveniji, bi jih morali po KZ-1 308/3 procesirati, saj pomagajo pri nezakonitem prestopu meje in nezakonitem prehajanju države.

 • marker

  Prošenj za azil ne smemo več upoštevati. Zaprosijo samo zato, da se jih ne vrne nazaj na Hrvaško. Ti migranti z našim azilom bodo nekaj časa pri nas, potem pa bodo izpuhteli čez mejo v državo, kjer je boljša sociala. Avstrija to ve, zato pa ima poostren nadzor meje. Naša policija in vojska morajo zavrniti vse te migrante. Ne mislim plačevati lenuhov in širjenja islama po Evropi. Merklca naj jih vzame, saj jih je vabila.

  • karlina

   Veš kaj se bo zgodilo-Hrvaška jih ne bo vzela, ker se bliža turistična sezona in oni to vedo, Avstrija-niti slučajno, saj jih ni ona prevzela v azil, Italija tudi ne-torej-Slovenija bo žep za migracijo, verjetno je že.

 • bubamara

  Samo še Kosovo sprejmejo v EU, pa lahko kupimo enosmerne karte za zahodno Kanado in ustanovimo novo deželo. Kozjejebci nimajo interesa živet v SLO, šiptarji so že tukaj.

  • skorpijon93

   na češkem,slovaškem,poljskem , madžarskem jih ni ker jih nočejo, ne politiki, ne ljudje

   • karlina

    TOČNO-ker so desničarji na oblasti !!!!!

  • karlina

   TOČNO, ampak ne za Kanado, Kanada ne sprejema več tujcev, prej Aljaska, tja, kjer je še dovolj prostora za eno polovico SLOVENSKIH DRŽAVLJANOV, očitno bo potrebno resno o tem razmišljati, ker v tej državi ne bomo več zaželeni, če ne bo zmagala SDS !!!!!

 • Volkhv

  Kaj ne morejo enostavno preklicati oz. zavrniti zahteve za azil?!

 • skorpijon93

  zato pa je levica si prizadevala da se socialna pomoč dvigne na 380 eur mesečno, da bojo tujci lahko še bolj dobivali,vi delavci pa delate kot sužnji,. črnci za tistih 600-700 eur pa plačujete vedno več, tudi davke vam bodo zvišali, zato volite desno SDS kateri je mar za vašo varnost in stabilnost, v nasprotnem primeru bo svinijarija vse hujša

  • karlina

   TOČNO !!!!

 • skorpijon93

  za vso bodočo svinijarijo na področju migracij in njenih posledic nosijo slovenski volivci usodo izključno v svojih rokah,jokat ko je za nekaj prepozno je neumnost in upam da se ne ponovijo volitve iz leta 2008 ali 2014 ,

 • samotoje

  Migranti? Vsiljivci je ustrezen izraz.

  • karlina

   Zveri !!!!!!

 • !!

  ANGELA MERKEL je vse začela, ko jih je vabila, pa vsi izdajalski politiki v evropskem parlamentu so prodali Evropo Sorosu !!

  • karlina

   Ne vsi, o, ne vsi-V4 niso, pa Avstrijci tudi ne.

 • skorpijon93

  v državah višegrajske skupine muslimanov nimajo , jih ni !

  • karlina

   Itak, da ne-veš zakaj-ker nimajo na položaju še vedno rdeče komunistične bande, samo zato-torej-rešitev je v volitvah. Levičarji že vpijejo, da ne marajo v Sloveniji orbanizacije-torej-marajo te divjake, ne nas-državljanov.

   • Zgornji

    TOČNO TKO !!! ! !!! POKVARJENI LJUDJE SO SE PRIGREBLI NA OBLAST IN SI VLEČEJO K SEBI NJIM ENAKE POKVARJENCE !!! ! !!!

 • pacek

  Bolje da res volimo za sds. Nujno rabimo desno politiko.

  • karlina

   Ja, hvala Bogu ,si končno spregledal, upam ,da bo čim več pravih SLOVENCEV , volilo SDS , kajti v nasprotnem primeru, lahko pričakujemo več tisoč , tudi 10.000 teh zveri v naši Sloveniji, ki se bodo mirno sprehajali po naši lepi deželici in delali svinjarije, kot drugod po svetu. Mislim, da nam gre res za nohte, če sam Šefic govori zaskrbljeno. Sicer pa, to je bilo za pričakovati, vse države okoli nas , so naredile veliko varnost na svojih mejah in poslali na meje vojsko, ki ne dovoli niti enemu migrantu, da bi vstopil v državo, edino -Slovenija jih vsak dan sprejme , več, kot deset-sedaj pa računajte, koliko je to že na mesec-haloooo.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Židanovi prijatelji

  • karlina

   TOČNO !!!!

 • karlina

  Sami smo si krivi, zakaj jih pa sprejemamo iz Hrvaške, haloooo, morali bi jih NAGNATI NAZAJ NA HRVAŠKO, aja saj res, Hrvaška se veseli turistične sezone in zato na Hrvaškem niso zaželeni, itak-v Sloveniji pa so zelo, to so pokazali pri sirskemu brivcu, ki jih je dobro nategnil in Hrvati so to izkoristili. Vsaka čast, levičarska svojat, ki nam dela, Slovencem, da moramo na naš račun hraniti to drhal iz držav, kjer sploh ni vojne-zakaj že ?????

 • karlina
 • Borut Stari

  Zdaj je jasno zakaj sta Avstrija in Nemčija zaprli svoje meje proti jugu.Zdaj smo mi zunanja država šengena. Kako hudičevo so imeli Madžari prav ko so na volitvah 75 % podprli Orbana. Bomo mi junija storili enako? Podprli Janšo in SDS, da rešimo državo invazije. Na mejo oboroženo nacionalno gardo in tehnične ovire. Uvesti za ilegalni prestop meje zakone SFRJ in uporabiti njihovo izvajanje. Takrat ne bo nihče bril norce iz nas. Vse družbe , ki pomagajo in podpirajo migrante v keho in na prisilno delo. Temu se reče 100 % zaščita suverenosti države. Če se bo kdo v Bruslju sekiral mu takoj pošljemo tramal za terapijo.

  • Tone

   Kdor je proti – direkt na Goli otok.

   • Borut Stari

    Ne bo šlo. Goli je na Hrvaškem tudi po arbitraži. Imamo Dolino smrti v Mežici za pospravljati po nekaj desetletij uničevanja. Tam lahko živijo in delajo. “Družbeno koristno delo”. Arbeit macht frei. Ker se medsebojno obveščajo s mobilnimi telefoni bi kmalu obrnili smer invazije.

    • Tone

     Tebi se pa vedno i povsod prikazujejo begunci, celo kadar sam govoriš o naših državljanih, ki bi jih bilo treba poslati na prisilno delo. Jaz bi se na tvojem mestu posvetoval z ustreznim strokovnjakom.

     • Borut Stari

      Ne le da vidim ilegalne prebežnike ampak v Fužinah jih čutimo in slišimo. Posvet s strokovnjakom rabi slovenska oblast. Za primer pri Orbanu.

     • Tone

      Moje sožalje!

     • Zgornji

      AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • Darth Vader

  kakšen azilen sistem neki……mi zahtevamo referendum o tem, ali bomo sprejeli evropske migrantske kvote ali pa ne…..referendum o kvotah takoj!!!!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • sanjajmee xxx

  To človek ne more verjet,država trepeta pred temi divjaki,kdo je tukaj blesav?Zdaj bodo nepismeni ilegalci ustrahovali ves narod.A je tako težko te lenuhe popokat nazaj?Zgleda kot da čakamo kdaj bo gospoda nehala prihajat prostovoljno.Keri je to kretenizem,da glava boĺi

  • Tone

   Jaz bi se upal staviti, da so vsi bolj pismeni kot ti.

   • Novakec1

    Arabsko črvinščino pa res ne obvlada zato še ni nepismen

    • Tone

     V arabsko črvinščino je bilo Sveto pismo prevedeno prej kot v slovenski lepopis.

     • Novakec1

      Vmes je ene 1500 let? Tonić

     • Tone

      Nič 1500 let, muslimani so še danes med najbolj pismenimi populacijami, ker so dolžni prebirati koran in druge svete spise, če se branja in pisanja ne naučijo v državni šoli, ki je v odročnih krajih včasih ni, se pa v Mošeji oziroma medresi v sklopu mošeje.
      Muslimanom oziroma islamu lahko očitamo marsikaj, ravno nepismenosti jim pa ne moremo. Razumem, da bi jih rad prikazal kot primitivne, da opravičiš svoje sovraštvo do njih. Tako delajo vsi rasisti.
      Tisti mehki ć pa pove veliko o tebi in nič o meni.

     • Novakec1

      Skrajna oblika domoljuba je rasist, po levaško. Ti kar pusti da ti serjejo po glavi razni pritepenci pa ni važen od kod so.

     • Tone

      A ti ne kapne, da je nekaj narobe s tvojim prepričanjem, če ne temelji niti na enem argumentu, ampak samo na govoricah in predsodkih.

     • Novakec1

      Ne mi ne kapne , mi lahko narišeš? Simpatizerji pritepencev ki hočejo živeti na račun pridnega ljudstva so pa izdajalci slovenstva.

     • Tone

      Spet samo mnenje in predsodki.

   • von Rhein

    Kar zadeva pismenost bodi skromen in se umakni,ko gre za to temo.

    • Tone

     Musliman mora biti pismen, da lahko bere Koran, zato je pismenost med njimi zelo visoka že od 7. stol. naprej. V Evropi so se kristjani tega spomnili šele s protestanti v 16. stoletju.

     • Striker

      To sploh ni res. Koran se učijo na pamet. Med molitvijo pa ponavljajo, kar je imam rekel. On tudi v najbogatejših arabskih državah stopnja pismenosti ne presega 72%. Turčija pa ima povprečno pismenost 87,4%, kjer pa so problem Arabci in Kurdi ki živijo v njej, kjer je faktor približno enak kot v arabskih državah, predvsem zaradi zatiranosti žensk.

     • Tone
     • Striker

      Ja pa ja, pa glavo ima pri miru, čeprav “čita”.

     • Tone

      Mogoče pa znajo premikati oči.
      A ti spadaš med tiste, ki čitajo s prstom pod vrstico?

     • Striker

      Tudi oči ne premikajo, kar poglej dobro (full screen)

 • toxico

  sam nekaj mutijo o teh beguncih jaz bi postavil ograjo kot na madžarskem tistim ki so že tukaj z avijonom domov

 • Artur

  Kar je velika obremenitev za azilni sistem, v pripravljenosti pa je še 50 tisoč migrantov ???!!! Torej ta banda komunistična narodno izdajalska s tem bimbotom vred že vnaprej planira podelitev azila tej zapečeni parazitski drhali ? Ni podeljevanje azila tej zapečeni parazitski drhali ni obremenitev , čisto preprosta logika ki pa jo to komunjarska lopovska narodno izdajalska gamad namerno prezre zaradi svojih podlih interesov.

 • mginko

  Tako dela izbrana komunistična banda podprta na prejšnjih volitvah z majhno večino od tistih ki so prišli na volitve. 50 % vas je pa spalo doma leta 2104 na dan volitev, zato vam danes in bodo jurtri trkali migranti (teroristi) na vaša vrata.Mogoče se boste pa le prebudili do volitev. Če ne, naj pridejo še k vam v stanovanje.Obiskat jih bo prišla k vam še rdeča leva tovarišija.

 • Zgornji

  ME ŽE SKRBI, DA SLOVENIJA SPLOH NEBO PREŽIVELA KONCA SVETA KI SE BO KMALU ZAČEL TUDI Z TEM UVAŽANJEM MIGRANTSKIH MOHAMEDANSKIH POKVARJENCEV KI BODO POMAGALI UNIČEVATI IN DELATI KAOS NA PLANETU!!! ! !!!

  • Tone

   A se da konec sveta tudi preživeti?
   Kakšen konec sveta pa je to?

   • Zgornji

    Ja, tudi mene je Močno skrbelo To , že v Prejšnjem Tisočletju . In, na srečo SE DA !!! ! !!! Če pa se še to nebi dalo, potem je pa itak Brez vsake veze da se še naprej sploh kaj matramo na tem bednem planetu. No, na našo veliko srečo pa Ni tako . Dalo se Bo preživeti, Kajti ta planet bo obstajal še na milijarde let – z nami ali brez nas. Pomisli malo , kje je tu potem razvozlanje skrivnosti .

  • bojan

   se čisto strinjam

   • Igor Furlan

    Z enako oborožitvijo proti črnuharjem. Bo potem takoj mir.

    • Zgornji

     Hja, Žal to Nebo dovolj . Žal ne .

   • Adolf Hitler

    Ne se strinjat ampak volte zedinjeno slovendijo če želite da temu pride konec

 • Ladi Kirn

  Ja kwa je zdaj, Šefic ?
  Pred par let jim je delil piskotke in caj in nas ki smo opozarjali je zmerjal za nestrpneze, rasiste, ksenofobe… hujskal je na nas tiste zamaskirane, crno oblecene soros/kucanjugend…
  Le ga zdaj, NESTRPNEZA!

 • bojan

  na konc bo le slovenija zamašek poln migrantov .. tu se lahko še vojna začne… točno to kar so ljudje napovedovali že dve leti nazaj

  • Tone

   Realnost ni tako enostavna kot bi radi videli sds propagandisti. A mislite, da
   50 000 ljudi lahko kar tako pride čez dve tri države do nas? In med kom bi lahko bila vojna; med vami in tistimi, ki so pripravljeni beguncem pomagati ali med begunci in Slovenijo?

   • Novakec1

    S pomočjo takih kot si ti (izdajalci domovine) je to mala šala.

    • Tone

     Spet samo mnenje brez kakršne koli osnove.

   • Konrad Ciglaric

    TI SI BEDAK

    • Tone

     Uuuu, težek argument. Ko ti zmanjka, začneš pa zmerjat.

   • Striker

    Za začetek med Slovenci in wilkomerji, pol bomo pa videli. če bežijo iz vojne, potem se tudi tu migranti ne bojo borili.

    • Tone

     Kdo pa so ti wilkomerji, morda Laponci?

     • Striker

      Wilkomerji so Protislovenci, isto kot Neslovenci, ki bi sprejemali tujce brez prave mere in pravil. Azil NE MORE dobiti nihče, ki je kazensko odgovoren. In po KZ-1 člen 308 je prehod meje izven mejnega prehoda kaznivo dejanje, pomoč pri tem pa tudi. Torej, če jih policaji na meji ne obravnavajo takoj kot storilce kaznivega dejanja, so soudeleženi pri kaznivem dejanju, najmanj prevozom do azilnega doma. Torej vsak policist, ki pripelje ilegalnega migranta v azilni dom za tri leta v zapor.

     • Tone

      Torej Protislovenci nimajo nobene nacionalne identitete?

     • Striker

      Tako kot Neslovenci, ali pa celo Slovenceljni.

     • Tone

      To so zmerljivke ne nacionalnosti.
      Mislim, da se ti Slovencelj zelo prilega.

     • Striker

      A Neslovenec je zmerljivka? Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika Neslovenec Nèslovénec in nèslovénec -nca m (ȅ-ẹ́) kdor ni Slovenec. Jasno, da taki uvažajo “svoje zemljake” Poišči pod Delovne in življenjske razmere delavcev migrantov v Sloveniji, Jaz sem pa po rodu Avstijec, samo, ker živimo v Sloveniji imam slovensko državljanstvo. In noben kulturni delavec v Avstriji nikoli ni dejal nikomur Avstricelj, to lahko samo hči takega, ki je iz tujine prišel v Slovenijo izreče (Abdon (Ado) Makarovič iz Trsta)

     • Tone

      1. Pusti ti ZRC SAZU, to so sami zajedavci, prisesani na državne jasli. Neslovence so si izmislili samo zato, da se lahko delajo fine, kadar bi morali reči Čefur. A ti privatno kdaj rečeš Neslovenec?
      2. Seveda kulturni delavec v Avstriji nikomur ne reče Avstricelj, ker je Avstrijščina preokoren jezik za tvorbo takih besed, zato pa mu reče Jodler, če vidi, da je zaplankan.
      3. Trst ni nobena tujina, ampak ukradeno slovensko mesto.

     • Striker

      ad 3. Saj je tudi Celovec ukradeno slovensko mesto, pa Savudrija, Zambratija, Bašanija, Umag …. pa Razkrižje…. pa kvapajestvemkajše.
      ad 2.) Jodelr mi rrečemo Avstrijcem, oni pa vindišarji Slovencem.

  • Adolf Hitler

   Volte Andreja Šiškota čene ste ga zelo oplel volte zedinjeno slovendijo

 • Marija

  Ni drugega komentarja kot nerazumljivo,da se bodo uresničile moje napovedi.Če bi postavili vojsko in policijo na naši strani Krke nebi nobeden migrant prečkal Krke.Tako jih pa čakajo da stopijo v Slovenijo in so jim taxi. Dobro načrtujejo te globoke sile.Ja Slovence je treba z vsemi sredstvi uničiti.Enkrat so to že delali in podmladek to dobro nadaljuje.Po 70 letih jim bo očitno uspelo.

 • Adolf Hitler

  Čas čiščenje je napočil KRAMOLA!!!!!!!!!

 • Steiermark

  Kaj temu debilnemu balkanskemu migrantu je kdo, kdajkoli podelil azil?

  • Tone

   Se ne spomniš, saj sta ga dobila skupaj.

   • Steiermark

    debilček, jaz azila nisem nikoli nikjer zahtevala niti ga dobila! Če ti že možgani ne delajo oz. ne funkcionirao tako, da bi razumel, da če si okupiran, od jugobalkanske bande, si pač okupiran in azila ne rabiš…… Rabite ga vi, balkanski hlapci, oz. vsi, ki ste se v Slovenijo pritepli, da “zaradite” i ne da radite, sedaj se pa greste naše gospodarje! Debil!

    • Tone

     Težko nam. dokler nemčurje skrbi nacionalna čistost Slovencev.

     • Steiermark

      Z balkanskim zmenetom, ki se pretvarja da je “čisti Slovenec” in bi rad postal “nemčur”, ker Nemec nemoreš, za to ti manjkajo geni, se nimam kaj pogovarjati – ignoriram te, tepec balkanski!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!