fbpx

Sirske sile iz pokrajine Alep izgnale še zadnje džihadiste

Foto: epa, fotografija je simbolična

Sirske vladne sile so danes znova prevzele nadzor nad krajem Maskana, zadnjo utrdbo skrajne skupine Islamska država v pokrajini Alep na severu Sirije.

Po navedbah sirske tiskovne agencije Sana so vladne sile znova “vzpostavile varnost in stabilnost” v Maskani na vzhodu pokrajine Alep, od koder so ponoči pregnale borce Islamske države. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da so se džihadisti skupaj z družinami umaknili iz kraja po znatnem napredku režimskih sil na tem območju v zadnjih dveh tednih.

Foto: epa

Raka – prestolnica Islamske države je še neosvobojena
Sirske sile so v zadnjih dneh prekinile cestno povezavo med Maskano in Rako, prestolnico Islamske države v Siriji. Maskana leži približno 15 kilometrov od pokrajine Raka, kjer se sirske opozicijske demokratične sile pripravljajo na ofenzivo na mesto Raka. Za zdaj ne kaže, da bo sirska vojska sodelovala v tej operaciji.

Z osvojitvijo Maskane se je končala velika ofenziva sirskih sil in paravojaških enot v pokrajini Alep, med katero so te od januarja zavzele več kot 200 krajev in vasi.

C. Š., STA