fbpx

Sirski “begunec” brutalno umoril 44-letno gospodinjo v Bukarešti in zažgal hišo

Sirski migrant, kriv umora 44-letne gospodinje v Bukarešti, Mohamed Milad (vir: printscreen Observator)

Sirski “begunec”, ki je leta 2016 prišel v Nemčijo, je osumljen umora 44-letnice v Bukarešti. Hišno gospodinjo naj bi ubil in nato njeno truplo zažgal. Lani so ga aretirali zaradi posilstva, a so ga po nekaj mesecih izpustili, ker ga niso smatrali za grožnjo javnosti.

32-letni sirski migrant Mohamed Milad je glavni osumljenec brutalnega umora 44-letne gospodinje v Bukarešti. Milad je po poročanju Voice of Europe prišel v Nemčijo leta 2016, v času migrantske krize.

Ko se je sirska skupnost v Nemčiji znašla v središču pozornost zaradi nasilnih zločinov, ki so jih zagrešili njeni člani, se je Milad napotil v Romunijo. Tam so ga v Bukarešti lansko leto aretirali zaradi posilstva, a so ga po nekaj mesecih izpustili, saj ga “oblasti niso smatrale za grožnjo javnosti”.

Žrtev brutalno umoril in nato zažgal hišo
Na žalost ni ostalo samo pri tem. Milad je začel prijateljevati z dekletom, ki jo je obiskal na noč umora. Jezen, ker se je moral posloviti od nje, saj se je odpravljala na počitnice, je zapustil hišo, se skril v grmovje znotraj posesti in počakal, da je dekle zapustilo domovanje. Nato se je odpravil proti hiši, v kateri je bila le 44-letna gospodinja, in jo ubil. Na njenem truplu so našli znake fizičnega nasilja. Žrtev so našli v mlaki krvi, utrpela je udarce v glavo ter bila porezana po telesu. Zatem je morilec v poskusu, da bi zabrisal sledi, hišo zažgal.

Policija je storilca našla zahvaljujoč videokameram na posestvu Militarijev, ki so Milada ujele, kako se potepa po posestvu po tem, ko naj bi ga domnevno zapustil.

Ivan Šokić