fbpx

Škandal na Švedskem: Levičarski časnik si je izmislil napade na migrante

Foto: epa

Ne samo da levo usmerjeni švedski mediji prikrivajo spolne napade migrantov na ženske, zdaj se je izkazalo, da so si tudi izmislili napade švedskih neonacistov na migrante na stockholmski železniški postaji.

Švedsko, ki zaradi levoliberalne politike sprejema na sto tisoče migrantov, je pred meseci zgrozil napad enega od migrantov na delavko v azilnem centru. Napad z nožem je bil usoden za 22-letno dekle Alexandro Mezher, ki je skrbela za nepolnoletne migrante brez spremstva staršev.

Odrasel moški, ki se je razglašal za otroka
Pozneje se je izkazalo, da je morilec, migrant iz Somalije, ki naj bi bil star 15 let, v resnici starejši od 20 let. Kmalu je švedska spletna stran Nyheter Idag objavila novico, da švedska policija načrtno in namenoma prikriva podatke o spolnih napadih migrantov na Švedinje, in sicer zato, da se švedska javnost ne bi usmerila proti politiki množičnega priseljevanja.

Kmalu po napadu na Mezherjevo in razkritju prikrivanja podatkov je švedski levičarski časnik Aftonbladet objavil novico, da je skupina zakrinkanih švedskih neonacistov napadla mirne migrante, ki so se zadrževali na stockholmski železniški postaji. Napad so pospremili posnetki domnevnega razgrajanja neonacistov. Novica o napadih huliganov na nič hudega sluteče migrante je zaokrožila po vsem svetu.

Policija nima podatkov o napadih huliganov na migrante
Toda kot piše britanski časnik Daily Mail, stockholmska policija nima nobenih podatkov, da je do napadov huliganov na migrante v resnici prišlo. To pomeni, da si je časopis Aftonbladet, ki sicer zagovarja mnenje, da poročanje o nasilju migrantov nad Švedi spodbuja vzpon skrajne desnice, napade izmislil. S tem je želel pri Švedih vzbuditi promigrantska čustva in preprečiti, da bi še več Švedov nasprotovala politiki odprtih vrat za migrante.

To politiko zagovarja vladajoča koalicija socialnih demokratov in Zelenih, ki skuša prestrašene Švede pomiriti z vnovično uvedbo nadzora na mejah in z obljubami, da bo deportirala 80 tisoč migrantov. Švedski politiki množičnega priseljevanja nasprotuje zlasti stranka Švedski demokrati.

M. H.