Skrivni FBI-posnetki prisluškovanj bremenijo Martina Lutherja Kinga Jr., da je gledal in se smejal, medtem ko je eden od njegovih prijateljev posiljeval vernico: Vse naj bi bilo pod ključem v ameriških arhivih

Martin Luther King Jr (vir: twitter)

Skrivni posnetki FBI bremenijo vodjo civilnega gibanja za državljanske pravice črncev v ZDA, da je imel več kot 40 skokov čez plot, ravno tako pa naj bi opazoval in se celo smejal, medtem ko je eden od njegovih kolegov pred njim posiljeval žensko, ki je njihove pogovore označila za neprimerne.

Posnetki, ki jih ima spravljene FBI v svojem arhivu, bremenijo Martina Lutherja Kinga Jr., da je bil daleč od moralnega zgleda, za kakršnega ga ima danes dobršen del širše javnosti.

Preberite še: Lista SDS in SLS prepričala volivce v skoraj vseh volilnih enotah

Med drugim naj bi se na posnetkih lahko slišalo Kinga, kako se šali, da je ustanovitelj “mednarodne zveze za promoviranje mucojedcev”. Posnetke je FBI pridobil, ko so v sobi, v kateri se je nahajal King, nastavili prisluškovalne snemalne naprave.

Kakor je po poročanju Daily Maila zapisal zgodovinar in dolgoletni priznani Kingov biograf David Garrow za revijo Standpoint, je FBI Kingu prisluškoval po naročilu direktorja J. Edgarja Hooverja, ki je želel spodkopati Kinga zaradi strahu, da je slednji povezan s komunisti. Kar pa so odkrili agenti FBI, je bilo še veliko hujše.

Garrow je za biografijo o Kingu, naslovljeno “Bearing the Cross”, prejel Pulitzerjevo nagrado. Že takrat se je vedelo, da je King rad skakal čez plot, a nihče ni vedel, kako pogosto je bil nezvest svoji soprogi oziroma kako pokvarjen je bil mož v resnici.

Namreč, FBI je namestil prisluškovalne naprave v hotelu, v katerem je King prebival januarja 1964. Posnetki iz hotela Willard v bližini Bele hiše kažejo, kako je King skupaj s prijateljem Loganom Kearsom, pastorjem iz baltimorske baptistične cerkve Cornerstone, razpravljal o tem, katere vernice iz njihovih župnij so primerne za naravna spolna dejanja in katere za “nenaravna spolna dejanja”. V Kingovi sobi se je v tem času nahajalo tudi več vernic.

“Ko je ena od žensk protestirala proti takšni razpravi, jo je baptistični pastor nemudoma in silovito posilil”, medtem ko je King celotno zadevo opazoval, piše v dokumentih FBI. King na bi posilstvo “opazoval, se smejal in nudil nasvete”. FBI-agenti so se nahajali v sosednji sobi, a niso ukrepali.

Dan pozneje naj bi King s še ducatom drugih sodeloval v seksualni orgiji in bil del “izrojenosti in perverznosti”. Ko je ena od žensk kazala zadržke do sodelovanja v orgiji, naj bi ji King povedal, da bo to pomagalo njeni duši.

Višji uslužbenci FBI so pozneje Kingu poslali kopijo inkriminirajočega posnetka, ga označili za “zlobno abnormalno zver” in mu dali vedeti, da bodo posnetki pričali o njegovi sprevrženosti za vedno. V pismu naj bi mu tudi predlagali samomor, preden bi te informacije prišle v javnost.

Ivan Šokić

 • Valter BraniSlav

  Zakaj vi vedno pisete slabo o drugih?
  Predstavite optimisticno svoj program brez pljuvanja po drugih, pa boste lahko vladali.

  • ZatonMesecnikov

   Tudi “striček” Edi ni nikoli našel dobre besede za nasprotno stran v državljanski vojni.

   • Valter BraniSlav

    Torej ste vi isti, San se imate za nekaj drugega

    • ZatonMesecnikov

     Povej mi en razlog, da se najde dobra beseda za Borce ZZB?

     • Anton

      počakpočak, treba biti previden, niso bili vsi “borci za v smeti”, so šli med partizane mnogi, ker so jih komunajre naplehtalev češ da gre za boj proti agresorju, okupatorju, in ostale pravljice, čeravno so le ti paktirali stemi okupatorji, hecno kajne? dejansko pa se je šlo pri komunajrah zgolj za cilj zavladati nad deželo to in to za vsako ceno.

      Skratka treba je bilit previden pri posloploševanju.Pri levičarjih moraš biti zelo previden, oni vedno govorijo eno, mislijo drugo, delajo tretje, oni ljubijo laž, malikujejo Sotona, sovražijo pa vse kar predstavlja sveto pismo, zatorej ni čudo, čemu tak agresorski attitude proti cerkvi. Parole, kot npr. vera je opij za ljuddstvo moraš razumeti, kot komunizem je opij za ljudstvo!

      sarkazem press

     • palačinka

      …..zajebavaš?..potolkli so tabele

     • ZatonMesecnikov

      Praviš, da je zmaga komunistov v državljanski vojni nad Antikomunisti velik plus za Slovenijo in Slovence?

      jaz bi prej rekel, da je šlo za tragedijo. Oziroma vsak normalno razmišlajoč, brez prekomerne doze testosterona v jajcih….

 • Drago

  Daily Mail (rumeni tisk) poroča, da bi naj skrivni posnetki FBI dokazovali Kingovo “sprevrženost” V tekstu kasneje piše , da so objavljeni, seveda pa ne piše kje. Prav tako ni navedenega vira teh govoric, najbrž bi to moral biti kak uslužbenec FBI, ki se ga pa seveda ne omenja. Skratka FAKE NEWS v vsej svoji krasoti…

  • dež

   Najbrž imaš prav, vse trditve se namreč začenjajo z “naj bi”.

 • if

  26/05/19 19:09, https://www.dailymail.co.uk/news/martin_luther_king/index.html

  The legacy of U.S. civil rights hero Martin Luther King Jr could be facing a ‘painful reckoning’ after a biographer unearthed tapes detailing the scale of his affairs and sexual exploits (pictured with his wife Coretta). The FBI secretly installed listening devices in King’s hotel room and recorded his activities. The files are in a vault and not due to be released until 2027 but biographer David Garrow has unearthed summaries of various incidents which reveal his 40 to 45 affairs, his participation in orgies and even an incident where he ‘looked on, laughed and offered advice’ while a pastor friend raped a parishioner …

 • if

  Martin Luter (reformacija) je bil antisemit, Martin Luter King je bil …

 • Anton

  ok ko smo že pri Luthru,” lažnjivim prerokom”, dajmo še o Nelson Mandeli, tudi on ni “svetnik”, kot ga mediji prikazujejo, zakaj se noben ne obregne v njegov background in komu je vse je v interesu in zakaj, da se ohranja ta status quo?

  sarkazem press

 • palačinka

  …čudno,da so ga preiskovali in mu prisluškovali…saj ni bil komunist

 • palačinka

  ..naj prvi vrže kamen tisti,ki je brez greha

  • xtc

   Jep!
   Komunisti pogleje se.

 • palačinka

  no,klintonu so ga menda samo fafale…prostovoljo

 • freedomfighter

  Dokazi so pa kje…v clanku pise da naj bi je da

 • xtc

  King je bil navadna baraba in tudi konec je dočakal tak.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!