Skupina dvajsetih migrantov s sekirami, noži in kladivi nad četverico britanskih najstnikov

Posledice napada s sekiro in instigator napada na na britanskega najstnika Habibur Rahman (vir: twitter)

Britanskemu najstniku je skupina migrantov odrezala roko. Šlo je za “povračilo”, saj je najstnik pred tem oštel enega od migrantov, ki je napadal in zlorabljal starejšo žensko. Ker se je migrant čutil užaljenega, je skupaj s še 20 prijatelji prišel nazaj s sekirami, palicami, noži in bokserji.

Vse se je začelo, ko je skupina štirih najstnikov, po poklicu vrtnarjev, naletela na 27-letnega Habiburja Rahmana, ki se je znašal nad starko na cesti v Newboldu. Vse se je dogajalo oktobra 2017.

Rahman je bil besen na štiri najstnike, ki jih je označil za “bele prasce” v “njegovi državi”, in po poročanju Voice of Europe kmalu poklical okrepitve.

Poskus umora
Na pomoč pri maščevanju zaradi “ponižanja” je Rahmanu priskočila še dvajseterica pakistanskih rojakov, oboroženih s kladivom, mačetami, noži, sekiro in bokserjem.

Žrtve napada so obkolili. Eden od najstnikov je želel pomiriti situacijo, a ga je eden od migrantov, Mohammed Awais Sajid, s sekiro zadel v prsni koš, mu z udarcem zlomil rebra in povzročil sesutje pljučnega krila.

Tožilstvo je povedalo, da se Sajid ni ustavljal, temveč je svoj napad nadaljeval. Naslednji udarec sekire je meril v glavo, a je žrtev uspela ubraniti udarec z rokami. Zaradi udarca sekire je najstnik izgubil dlan, ki je bila odrezana pri zapestju.

Mile kazni
Napada je bilo konec šele, ko je eden od štirih vrtnarjev pograbil motorno žago in jo zagnal, zaradi česar so se napadalci razbežali.

Kljub vsemu je britansko sodišče Sajida oprostilo obtožbe poskusa umora in ga obsodilo na le 18 let zaporne kazni zaradi povzročitve hude poškodbe. Na prostosti naj bi bil že po polovici prestane zaporne kazni.

Rahman je bil spoznan za krivega napada, ker je pri sebi imel bokser, s katerim je enega ob vrtnarjev udaril v obraz in mu zlomil nos. Obsojen je bil na vsega štiri in pol leta zapora. Devet drugih, ki so sodelovali v napadu, je bilo oproščenih vseh obtožb.

Ivan Šokić

 • m_m

  In potem pravijo ne nostiti orožja. Za take divjake je edina prava obramba metek direktno v glavo.

 • pajot

  Rahman je bil besen na četverico, ki jih je označil za “bele prasce” v “njegovi državi”
  Kako povedno. Zdaj je to njegova država.
  In belci smo prasci.
  Kako dolgo še?

  • Felikss_AH

   Do konca naših dni… ali pa njihovih. Treba se bo samo “opredeliti” za eno od tega

  • sodnikisozločinci

   Kaj smo pa Slovenci za Gorana Vojnovića? Zato so mu narodni izdajalci podelili Prešernovo nagrado.

 • Slovenec

  Pretepsti jih, da jim rit cveti in izgnati za vedno.

 • Waltter

  Torej poklicat se par kolegov in vkurbalt ter zagnat motorne zage do konca pol pa bo. Sicer pa naj imajo na vsaka 4 leta obletnico, te ko pride privi in pol cez 8 let se drugi. Pa naj se tam navijajo motorko

 • RATATA

  LETOS ŽE TISOČ PRIMEROV NAPADOV Z NOŽEM V NEMČIJI. VSAK DAN NEKAJKRAT NEKDO IZVLEČE NOŽ.
  (od povabljenih astrofizikov in doktorjev, da se razume!)

 • tiktak

  Dvajset se jih je usralo. Samo motorka je morala zapeti. Zelo koristen podatek. Veliko nas je gozdarjev v Sloveniji.

  • samsara

   “Hej mašinca zagodi, naj odmeva povsodi, naš pozdrav iz svobodnih gozdov…”

  • Slovenec

   Nabrusimo verige…, motornih žag.

 • Felikss_AH

  Še ena potrditev temu kar nenehno ponavljam – Muslimani so “superiorni” Evropejcem – Večja Skupina teh primitivcev vedno premaga enega samega Belca… še “malce” večja OBOROŽENA tolpa enako “zmagovito opravi” z dva, tri ali štiri GOLOROKA Belca. Nauk za Evropejce… mislim normalne Evropejce in NE Levičarje, iz tega je jasen – Islam in Musleraj MORA ven iz “njihove” Evrope… sploh pa tile z napol-opičjimi ksihti in seveda še v barvni niansi dreka.

  Zaradi totalno usekanih Levičarjev se bo za kaj takega moralo še dosti sranja zgoditi. Angležinja Yvonne Ridley na primer je en tak Lefturd (LeviDrek) primer… novinarka in dopisnica več Britanskih časopisov ki je bila leta 2001 zajeta od Talibanov in po 11 dneh spuščena (razne intervencije)… in je ostala očarana s Talibani… in je prestopila v Islam. V svoji akademski razlagi je napisala – – “the Quran makes it clear that women are equal in spirituality, worth, and education. What everyone forgets is that Islam is perfect; people are not.” – – “Po Koranu so ženske enakopravne duhovno, vrednostno in izobrazbeno. Vsi pozabljajo da je Koran perfekten, samo ljudje niso” – – Pa smo spet tam… genetsko-mentalno oslabljena babura ki je celo postala pod-predsednica Evropske Muslimanske Lige s sedežem v Milanu in Bernu… sploh pa tole “Evropske Muslimanske”… kako “lepo” se to bere.

  Zakaj jo omenjam… zato ker trenutno krula ognjevito-javno nastopa in vsiljuje da Britanija MORA sprejeti nazaj pamže ISIS Jihadistov… tisto pamž-golazen ki se je ponosno slikala skupaj s svojimi fotri pri exekucijah (obglavljanjih)… ali zraven odsekanih glav nataknjenih na ograje… ali ob paradiranju s kalašnikovi… zagotovo so pa tudi sami koga odstrelili… tako malo za “učvrstitev značaja”. Že od malih nog vzgajani v glavo-sekalnem duhu… Evropa res “nujno rabi” tako svežo kri

 • Olga101

  Zdaj bi bilo treba vrniti z isto mero, ne njim, ampak njihovim uvoznikom, saj so oni pravi krivci za zločine v Evropi!

  • Bidragsturist

   Obojim

 • Van Der Waals

  cigani muslimani črnuhi ven iz evrope!!!

 • tomaz zupancic

  Tudi bivanje v zaporu je vzdrzevano.

 • Van Der Waals

  ZA EVROPO BREZ MUSLIMANOV CINGANOV IN ČRNUHOV TER KOMUNISTOV!

 • Miki Miška

  budale ..levaki

 • Bidragsturist

  Opice prihajajo tudi v Slovenijo, kdo ne bo imel orozja bo najebal.

 • šmentanamuha

  Tu imate dokaz, da so slovenski medvedi bolj socializirani kot ta migrantska bagra Žival je hvaležna, če ji daš hrano, ta muslimanska drhal pa razume to kot šibkost gostitelja.

 • samotoje

  Take veselice imajo Angleži s Pakistanci že dolgo, niso od včeraj in verjetno je to že druga, tretja generacija pakijev. Angleški čefurji pač. V glavnem brezposelni, brez izobrazbe, zato organizirajo tolpe, ker se v skupinah počutijo močne. Trk dveh kultur, ki ne bosta nikoli kompatibilni in cena za imperij, ki je uvažal pakije kot manjvredno delovno silo.

 • gabrijelobid

  Isti sodniki kot pri nas.