fbpx

Ženska iz srbske vasice se je morala pred migranti braniti s sekiro!

Foto: epa

Ženska (64) je legla k počitku, ko je zaslišala, kako nekdo vlamlja v hišo. Pograbila je sekiro, ki jo ima zaradi migrantske krize vedno ob vzglavju in odprla vrata. Pred seboj je zagledala okoli petnajst migrantov. Dvignila je sekiro … Po poročanju srbske Politike je bila ženska Stevka Sekić, do migrantskega napada pa je prišlo v vasi Merdare v Srbiji, v neposredni bližini meje s Kosovom.

V vasi Merdare se je zgodil incident, ko je večja skupina migrantov poskušala vdreti v hišo, v kateri živi sama Stevka Sekić (64). Čeprav je pred hišo in v hiši prižgala luč, je ena skupina migrantov poskušala vdreti skozi okno, druga pa skozi vrata. Kljub krikom Stevke Sekić, naj odidejo, so še vedno poskušali priti v hišo.

Sekićeva, ki se sicer težko premika, je zato vzela sekiro in odprla vrata, poroča Beta. Ko so zagledali žensko s sekiro v roki, so migranti zbežali čez njeno dvorišče proti drugi hiši. Na srečo so ljudje iz bližnjih lokalov slišali Stevkin klic na pomoč in z žarometi avtomobila osvetlili veliko skupino migrantov, ki je nato zbežala. Sekićeva pravi, da je bilo v skupini približno petnajst migrantov, med njimi več žensk z otroki v naročju.

Foto: STA

Sekiro imam vedno nekje na dosegu roke: vsi v Merdarah smo v strahu pred pogostimi vdori migrantov, ker ne vemo kakšne namene imajo. Tudi policija ve, da vdirajo,” je dejal Sekićeva. V zadnjih dveh mesecih je s Kosova v Srbijo v bližini Merdar prišlo veliko migrantov. Prebivalci Merdar pravijo, da so migranti agresivni in jih je zelo strah. Migranti so vlomili v skoraj vse hiše v Merdarah in okoliških vaseh.

Foto: epa

Demokracija